Results 1 to 5 of 5

Thread: ABIT IX48 GT3 problem

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Drlawgr's system
      • Motherboard:
      • ABIT IX48 GT3
      • CPU:
      • Intel Q9550
      • Memory:
      • 4Gb
      • Graphics card(s):
      • ATI Radeon HD 4670
      • Operating System:
      • Vista Business 64-bit
      • Monitor(s):
      • LG L1980Q Ultra Slim

    Exclamation ABIT IX48 GT3 problem

    Good morning everyone
    last night my PC wouldn't boot up, and I could hear a 'clicking' noise in it...
    So, the last thing I wanted to do... well I did it around midnight...
    Had to open the case, and check things out... after removing parts one by one, I found where the noise was coming from... at the bottom right of the mobo, where the little digital screen is, there are these 2 buttons, the 'reset' and 'power'...
    These are not fully lit... actually their lighting is blinking, and also make this clicking noise...
    Should I think that the mobo died? That was it? The end of my SO loved Abit era???
    Or anyone has any idea of what that could be (maybe an often occuring fixable problem?)

  2. #2
    Registered+
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Drlawgr's system
      • Motherboard:
      • ABIT IX48 GT3
      • CPU:
      • Intel Q9550
      • Memory:
      • 4Gb
      • Graphics card(s):
      • ATI Radeon HD 4670
      • Operating System:
      • Vista Business 64-bit
      • Monitor(s):
      • LG L1980Q Ultra Slim

    Re: ABIT IX48 GT3 problem

    Since I couldn't be without a PC, I bought the mobo MSI P67A-GD55 (B3) and CPU Intel i5-2500K.
    Will use same memory DDR3 - 1333, I had in.
    Now, about the HD... it's a Crucial SSD... I just plug it in and everything will work fine? Have never changed mobo and keep the same HD in the past...
    What should I expect?
    ANy particular steps that would help any compatibilities issues?
    Thanks guys!

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: ABIT IX48 GT3 problem

    Changing the motherboard will usually require a repair install -

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: ABIT IX48 GT3 problem

    Yes i cofirm....change the motherboard

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Duisburg, Germany
    Posts
    283
    Thanks
    29
    Thanked
    46 times in 41 posts
    • Bambooz's system
      • Motherboard:
      • Asus ROG Strix X470-F
      • CPU:
      • Ryzen 7 3700X + Thermalright Macho Rev.2 (BW)
      • Memory:
      • 32GB Crucial Ballistix Sport LT (E-Die) DDR4-3200 @ 3600
      • Storage:
      • Samsung SM961 (= 960 Pro) 512GB NVMe (OS) + 1TB Crucial MX200 (games) + 2x 8TB WD Red (cold storage)
      • Graphics card(s):
      • MSI Geforce GTX 1080 Gaming X 8GB
      • PSU:
      • Seasonic Platinum Fanless 520W (SS-520FL2)
      • Case:
      • Fractal Design Arc XL
      • Operating System:
      • Win 10 LTSC 2019
      • Monitor(s):
      • Samsung S27D850T (27" 1440p) + 2x Samsung 2333T (23" 1080p)
      • Internet:
      • VDSL 100/40mbps

    Re: ABIT IX48 GT3 problem

    Clicking noise means there's a short somewhere (PSU is trying to start up, runs into a short and the protection circuitry immediately shuts it down again, rinse and repeat.. )

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •