Results 1 to 13 of 13

Thread: Graphics Problem

  1. #1
    chown -R me ./base BlackDwarf's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    On Teh Internets
    Posts
    1,431
    Thanks
    17
    Thanked
    33 times in 29 posts
    • BlackDwarf's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • Intel i5 3570k @ 4.5Ghz w/ Corsair H100i
      • Memory:
      • 16Gb Corsair Vengeance PC3-12800
      • Storage:
      • 120Gb Samsung 850 EVO, 60Gb Crucial M4 & 2TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA 980 Ti Hybrid
      • PSU:
      • Coolermaster 550W Modular
      • Case:
      • Corsair 540 Air
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2x 24" Dell U2314H
      • Internet:
      • Sky Fiber 80Mb/20Mb

    Graphics Problem

    Hey guys.

    Got a mate who's having probs with his computer.

    His graphics card died, and has now got a new one, but is experiencing this:



    Any ideas?
    Diablo (Main PC): Corsair Air 540; Gigabyte Z77-D3H; i5 3570k @ 4.4Ghz; 16Gb Corsair Vengeance PC3-12000; 120Gb Samsung 840 EVO; EVGA 980 Ti Hybrid; 2x Dell U2414H; Windows 10 x64.
    Imperius (VM Server): 2x Intel 5640, 64Gb RAM, 2x1Tb, 6x Intel NIC, VMware ESX 5.5
    Tyrael (File Server): Synology DS410 w/ 4x HD154UI; 2Gb RAM; DSM 5.2

  2. #2
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall
    underpowered..classic sign..although I had a 7900gtx that did that and it died the next day..does it need the 4 pin gfx connector from the psu?

  3. #3
    chown -R me ./base BlackDwarf's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    On Teh Internets
    Posts
    1,431
    Thanks
    17
    Thanked
    33 times in 29 posts
    • BlackDwarf's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • Intel i5 3570k @ 4.5Ghz w/ Corsair H100i
      • Memory:
      • 16Gb Corsair Vengeance PC3-12800
      • Storage:
      • 120Gb Samsung 850 EVO, 60Gb Crucial M4 & 2TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA 980 Ti Hybrid
      • PSU:
      • Coolermaster 550W Modular
      • Case:
      • Corsair 540 Air
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2x 24" Dell U2314H
      • Internet:
      • Sky Fiber 80Mb/20Mb
    Apparently the power is plugged in. Using the PCI-E power

    Could it be the PSU is not powerful enough?
    Diablo (Main PC): Corsair Air 540; Gigabyte Z77-D3H; i5 3570k @ 4.4Ghz; 16Gb Corsair Vengeance PC3-12000; 120Gb Samsung 840 EVO; EVGA 980 Ti Hybrid; 2x Dell U2414H; Windows 10 x64.
    Imperius (VM Server): 2x Intel 5640, 64Gb RAM, 2x1Tb, 6x Intel NIC, VMware ESX 5.5
    Tyrael (File Server): Synology DS410 w/ 4x HD154UI; 2Gb RAM; DSM 5.2

  4. #4
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall
    What gfx card and psu is it. I suppose it could be the psu but more often than not its the gfx card.

  5. #5
    chown -R me ./base BlackDwarf's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    On Teh Internets
    Posts
    1,431
    Thanks
    17
    Thanked
    33 times in 29 posts
    • BlackDwarf's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • Intel i5 3570k @ 4.5Ghz w/ Corsair H100i
      • Memory:
      • 16Gb Corsair Vengeance PC3-12800
      • Storage:
      • 120Gb Samsung 850 EVO, 60Gb Crucial M4 & 2TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA 980 Ti Hybrid
      • PSU:
      • Coolermaster 550W Modular
      • Case:
      • Corsair 540 Air
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2x 24" Dell U2314H
      • Internet:
      • Sky Fiber 80Mb/20Mb
    Tis a GeForce 6800GT on a 350W PSU
    Diablo (Main PC): Corsair Air 540; Gigabyte Z77-D3H; i5 3570k @ 4.4Ghz; 16Gb Corsair Vengeance PC3-12000; 120Gb Samsung 840 EVO; EVGA 980 Ti Hybrid; 2x Dell U2414H; Windows 10 x64.
    Imperius (VM Server): 2x Intel 5640, 64Gb RAM, 2x1Tb, 6x Intel NIC, VMware ESX 5.5
    Tyrael (File Server): Synology DS410 w/ 4x HD154UI; 2Gb RAM; DSM 5.2

  6. #6
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall
    sounds good enough but i dont know how hungry 6800gt's are.

    try another psu if you can but i think its the card.

  7. #7
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,836
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre
    Looks like overheating and/or corrupt gfx card ram to me.
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  8. #8
    Registered+
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    45
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Depending on the rest of the spec and the quality of the PSU, 350W may be just over the limit.

    What happens if he temporarily disconnects all drives, sound cards, etc and drops to one stick of RAM?

    And the obvious one (just in case) - has he properly reseated the graphics card? And is the card's fan definitely connected?

    And finally, what exactly went wrong with the previous graphics card, as this current problem may well be connected?

  9. #9
    Are you Junglin' guy? jamin's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Southend On Sea
    Posts
    921
    Thanks
    17
    Thanked
    11 times in 10 posts
    I have had exactly that kind of graphics corruption after fitting a new cooler to a gfx card.
    Beer is life, life is good!

  10. #10
    Synergy leverager
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    /dev/dsk/c1d0s7
    Posts
    1,051
    Thanks
    45
    Thanked
    31 times in 27 posts
    • Mutley's system
      • Motherboard:
      • Abit IP-35 Pro
      • CPU:
      • Intel QX9650 (OC'd to 3.8Ghz)
      • Memory:
      • 8GB (4x2GB) G.Skill DDR2-1066 8500CL5D
      • Storage:
      • Samsung 840EVO 250GB SSD & Samsung HD501LJ 500GB SATA
      • Graphics card(s):
      • Asus GTX 660
      • PSU:
      • Enermax Infiniti 650W
      • Case:
      • Antec P-182
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • NEC 20WGX2
      • Internet:
      • 60MB Cable (Virgin)
    That looks like a blown card to me...I had something very similar happen to my 6800GT, and I've been running it happily from an Enermax 350W PSU, also running a P4, 2 HDDs, 2 CD/DVD drives.
    However, as has been suggested it always worth checking on power, unplug everything non-essential and see what happens.

    Have you been able to get any temp measurements? If its happening as soon as you switch on, it won't be temp though.

  11. #11
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    My money would be on the RAM has died/dying.

    Does it do it as soon as power is switched on or just when you get into windows?

  12. #12
    Moderator chuckskull's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    The Frozen North
    Posts
    7,713
    Thanks
    951
    Thanked
    690 times in 463 posts
    • chuckskull's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • 3570k @ 4.7 - H100i
      • Memory:
      • 32GB XMS3 1600mhz
      • Storage:
      • 256GB Samsung 850 Pro + 3TB Seagate
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 980Ti Classified
      • PSU:
      • Seasonic M12 700W
      • Case:
      • Corsair 500R
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus VG278HE
      • Internet:
      • FTTC
    That kind of corruption is almost always blown/wrongly configured RAM. The next thing to figure out is whether it;s the GFX RAM or the sticks. It's also worth a doing a CMOS clear as setting some of the timings wrong can cause similar problems.

    Simplest way to figure it out is find another set of RAM or another GFX card to borrow for half an hour.

  13. #13
    Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Roll on Trent
    Posts
    151
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    It's goosed mate send it back for another.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Graphics Card Display Problem
    By Kef9 in forum Graphics Cards
    Replies: 6
    Last Post: 08-06-2005, 12:14 AM
  2. Graphics are "skipping"
    By sERTz in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 08-03-2005, 02:47 AM
  3. Graphics Problems!
    By Slick in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 22
    Last Post: 20-09-2004, 06:31 PM
  4. AGP Graphics Card Problem
    By Dav3 in forum Graphics Cards
    Replies: 8
    Last Post: 07-01-2004, 10:25 AM
  5. Graphics card to TV problem
    By Theo in forum Graphics Cards
    Replies: 4
    Last Post: 25-07-2003, 04:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •