Results 1 to 8 of 8

Thread: stuck-in-mud Internet Explorer

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    stuck-in-mud Internet Explorer

    Please forgive if all wrong - my second post!

    I am on phone dialup (Ugh!)
    Access to Internet explorer was always brisk - but no longer now!
    Used to open (BBC news) in 7 seconds (Bt dialup time)
    In 2 seconds if already on line.

    Now SOMETIMES opens, but often sticks doing nowt but egg-timing.

    Yet if I RESTART the computer it accesses IE really quick

    Also I have noticed of late that it I open IE WITHOUT phone connection it reminds me (for 1/4 sec!) before hiding it! (It says dial up if I were only quick enough to read it!)
    Also if I AM sconnected (say for emails) it STILL says "connect" or words to that effect

    It seems that the "permanent egg-times" is a symptom of "Not being connected"
    Under "tools" there is an "option" that either ticks or does not tick "work offline" which it ticks or not at random without consulting me!

    As I say the only SURE solution is to RESTART my computer before EVERY attempt to open IE.
    It is of course driving me bonkers!
    Thanks for your ideas, help and interest

    Sorry, Bill G does not want me to be able to send you details of how my m/c is set up. He hides behind undefined words like "performance" and "services"

  2. #2
    z80
    z80 is offline
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Glasgow
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Run a spyware scan on your PC if you have not already.

    Adaware is as good as any adn can be got at http://www.lavasoftusa.com/products/...e_personal.php

    Have you recently installed any new network related hardware? Say a wireless or bluetooth device? Or drivers for a mobile phone?

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    thanks z80

    I have prevx installed - status green. It has been there for years.

    The only "new" things I ever install are Bill G's bodge patchups (Updates!!!) which ALWAYS cause trouble.

    Don't even know what the other things you mention are.

    Am I going about "replying to your helpful reply" in the right way, z80?

  4. #4
    Old and VERY grumpy. g8ina's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    In a world of pain. Fibromyalgia UK.
    Posts
    6,121
    Thanks
    1,943
    Thanked
    1,271 times in 889 posts
    • g8ina's system
      • Motherboard:
      • ASRock Z75 Pro3
      • CPU:
      • QuadCore Intel Core i5-3570K, 3600 MHz
      • Memory:
      • 16GB Corsair 1600MHz DDR3.
      • Storage:
      • 250GB SSD system + 1TB data, + 6.5TB NAS
      • Graphics card(s):
      • AMD Radeon HD 6800 Series (1 GB)
      • Case:
      • Coolermaster Elite 430
      • Operating System:
      • Win7
      • Monitor(s):
      • Iiyama 22"
      • Internet:
      • Virgin 100MB unlimited
    Try ditching IE in favour of Firefox (google will help). It's better...

  5. #5
    z80
    z80 is offline
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Glasgow
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    If over time the responsiveness of your machine degrades over time after startup it may be that you don't have enough RAM.

    How much RAM have you? You can check your available ram in system properties.

  6. #6
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    z80 = my fav processor

    250 MB of RAM

    It is to do with my dialups - IE thinking it is not on line when it is and not telling me.,

    At present I have only dialup and access to you running and once again NOTHING happened on the first TWO attempts to open IE but, as usual, the THIRD attempt was quick and fine.
    What could be different on the THIRD attempt.
    It is only quick these days on the third attempt or if I shut down and restart the computer to ensure it is the very first attempt before whatever happens happens.

  7. #7
    z80
    z80 is offline
    Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Glasgow
    Posts
    50
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Bit of a strange one...

    Is there anything in the event logs to suggest any problems?

    z80 was great yep

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Hello Z80

    It is summat to do with Bill Gates taking MULTIPLE copies of progs and running them all at once (and thus running outa workspace!)
    As he does not tell me what he is doing, nor WARN me when workspace is running short, all I can say is experiment shows that shutting down and restarting clears the speed problem.

    An hour after discovering this (for Internat Explorer access) I was adding data to a several MB Excel prog and it froze up COMPLETELY. HAD TO remove electric supply to get it to clear the knicker-twist it had goit itself into!
    (That freeze-up was COMPLETELY repeatable - at exactly the same point each time - I soon learned to save the file at the point where I knew the next keystroke would lock everything up solid!)

    That problem has now gone away (after I checked the C drive not need defragging and deleted a few MB from the recycle bin. Maybe it was an electric supply glitch.

    How do I get Bill to TELL me when windows workspace is getting exhausted AND WHY!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Internet explorer and media player (windows apps) not using internet! HELP!
    By EllTheGamer in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2006, 11:39 PM
  2. internet explorer loading problems please help!!
    By eluv77 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 4
    Last Post: 22-09-2006, 11:39 AM
  3. System Perfomance help
    By danjohadley in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 26
    Last Post: 24-06-2006, 09:40 PM
  4. How to COMPLETLEY remove Internet Explorer
    By deeloughran in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 8
    Last Post: 10-02-2006, 05:21 PM
  5. Mac version of Internet Explorer killed off
    By Bob Crabtree in forum HEXUS News
    Replies: 0
    Last Post: 20-12-2005, 05:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •