Results 1 to 6 of 6

Thread: IE Not Loading

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    May 2007
    Posts
    63
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Question IE Not Loading

    I am trying to help a friend sort his pc which is no longer loading IE. When he clicks on the Tiscali Broadband icon IE eventually reports an error and does not load. The error is not specific and occurs no matter what way I try and get IE to run. Any suggestions???

  2. #2
    Admin team peterb's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Southampton
    Posts
    19,381
    Thanks
    2,892
    Thanked
    3,403 times in 2,693 posts
    • peterb's system
      • Motherboard:
      • Nascom 2
      • CPU:
      • Z80B
      • Memory:
      • 48K 8 bit memory on separate card
      • Storage:
      • Audio cassette tape - home built 5.25" floppy drive
      • Graphics card(s):
      • text output (composite video)
      • PSU:
      • Home built
      • Case:
      • Home built
      • Operating System:
      • Nas-sys
      • Monitor(s):
      • 12" monocrome composite video input
      • Internet:
      • No networking capability on this machine
    www.opera.com

    www.mozilla.com

    Seriously, it sounds as if the problem could be with the ADSL aspect of tge connection. I assume he is using a USB modem to connect, which when they work work quite well, but can be a pain to truble shoot. What operating system is he using? (Which version of windows) Does it work if he is logged onto the machine as an administrator? Is IE the only way of connecting? Has he tried reloading the Tiscali provided software? If all helse fails, there is the Tiscali help desk, although I'm not sure what the costs for that areor how helpful they may may be. Sadly budget ADSL connections don't always provide first class help facilities (they have to keep the costs down)
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Been helped or just 'Like' a post? Use the Thanks button!
    My broadband speed - 750 Meganibbles/minute

  3. #3
    Going Retro!!! Ferral's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    North East
    Posts
    7,577
    Thanks
    447
    Thanked
    1,161 times in 739 posts
    • Ferral's system
      • Motherboard:
      • ASUS Z97-P
      • CPU:
      • Intel i7 4790K Haswell
      • Memory:
      • 8Gb Corsair XMS3 DDR3 1600 Mhz
      • Storage:
      • 120Gb Kingston SSD & 1.5 Tb Western Digital
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Radeon R9 380 Nitro 4Gb
      • PSU:
      • Antec Truepower 750 Watt Modular
      • Case:
      • Zalman HD501 HTPC case
      • Operating System:
      • Windows 10 64 bit
      • Monitor(s):
      • 21" ASUS 1080P Widescreen LCD
      • Internet:
      • 20MB Sky Fibre
    Few things you could try here.

    Re install IE from the Tiscali disc, or download from Microsoft.

    Do a repair on the XP installation, this is similar to doing a fresh install but all your files etc are safe. You can do this from the boot from CD option on the XP disc in DOS. If you are on an NTFS file system and the CD wont boot grab a great free program called NTFS4DOS and create a NTFS Dos disc. This will allow you to run setup and repair from a DOS environment.

    Finally just grab another web browser, I will second Firefox. Been using it a while now and it is really good, only potential problem is getting online with something to get new files.

    Would be worthwhile downloading a few web browsers etc and put them onto a cd to take over to the friends house.

  4. #4
    Registered+
    Join Date
    May 2007
    Posts
    63
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Thanks for the reples. I think I will try and repair the OS (Win XP) from the disk. Failing this I will suggest he uses Firefox. I downloaded it myself today and have already installed and am using it. Not bad at all. I have even deleted IE from my machine. So as a fallback I can put my download on to a memory stick and load on his machine if all else fails....

  5. #5
    www.evilmunky.com EvilMunky's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    www.evilmunky.com
    Posts
    1,396
    Thanks
    10
    Thanked
    6 times in 5 posts
    you could always get him to use a different browser, and then do a windows update and get the latest version of IE

  6. #6
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb
    Unplug router.....wait 10 secs.......plug router in.

    £1 to a 1p that does the trick

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Battlefield 2 Loading Issue
    By Jcb33 in forum Gaming
    Replies: 12
    Last Post: 02-02-2006, 12:20 PM
  2. Maxtor says to shuttle: Error loading operating system
    By funnelhead in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 7
    Last Post: 30-07-2004, 04:19 PM
  3. loading win2k or win98 in DOS
    By blockers in forum Software
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2003, 10:10 AM
  4. "Error Loading Operating System"
    By PeteW in forum PC Hardware and Components
    Replies: 13
    Last Post: 02-08-2003, 10:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •