Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 24

Thread: Boot loop HELL.....SAVE ME!!!

  1. #1
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom

    Boot loop HELL.....SAVE ME!!!

    Happily working away, clicked something in Outlook. Computer freezes, taskbar active, everything else dead. No biggy, happened before...it's Windows after all.

    Reboot. Everything seems to be running fine. Gets to the windows load screen and....hangs.

    Okay, seen that before, reboot and go to safe mode. Boot loop. Try last saved configiration. Boot Loop. Try Safe Mode again.

    BOOT LOOP.
    BOOT LOOP.
    BOOT LOOP.
    BOOT LOOP.
    BOOT LOOP.

    AAAAARRRRGGHHHHH!!!

    Boot tells me that my RAID is fine, so is it just an XP reinstall issue?

    Help please....panicking like only a person with a dead computer and weeks of not backed up files can....
    sig removed by Zak33

  2. #2
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    And what's 'Automated System Recovery' when booting from the XP CD?

    And how much data am I going to loose if I do a repair from win XP when I'm already on SP 2?
    sig removed by Zak33

  3. #3
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    Using XP CP I've tried to repair through recovery console. Running CHKDSK gives me 'one or more unrecoverable problems on the volume'.....does this mean it's a disk issue rather than a OS problem?
    sig removed by Zak33

  4. #4
    Bonnet mounted gunsight megah0's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Birmingham
    Posts
    3,381
    Thanks
    79
    Thanked
    73 times in 49 posts
    Any chance you can bung the drive into another machine to get the data off first?

    Either that or use an Ubuntu liveCD to try back stuff up onto a usb stick or similar first.
    Recycling consultant

  5. #5
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    Part of a RAID array, so no....

    This is looking exceptionally bad....anyone know if those data recovery guys can retireve data from RAID 0?
    sig removed by Zak33

  6. #6
    Bonnet mounted gunsight megah0's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Birmingham
    Posts
    3,381
    Thanks
    79
    Thanked
    73 times in 49 posts
    Ah, RAID 0.

    Quick google throws up some utils, no idea how useful they might be.

    Good luck.
    Recycling consultant

  7. #7
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,838
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre
    Data recovery people will be able to get info off of it, thats for sure.

    The question is: Is the data on the drive worth the 4-figure number you will be paying for the service?
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  8. #8
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,193
    Thanks
    1,520
    Thanked
    2,932 times in 2,375 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    Quote Originally Posted by ibm View Post
    Using XP CP I've tried to repair through recovery console. Running CHKDSK gives me 'one or more unrecoverable problems on the volume'.....does this mean it's a disk issue rather than a OS problem?
    Not always, but certainly possible.

    Definately try the disks in another computer if you can.

  9. #9
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    While I've been looking for an excuse to build myself a new PC, is it even possible to insert two RAID 0 disks into a pc and run them so the data is readable?

    And I was actually quoted around £650 for a full data recovery in 5-7 days....but it's not even that. I did a fairly comprehensive backup onto the secondary drive about a month ago....
    sig removed by Zak33

  10. #10
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    So who wants to bet that BartPE and RAID reconstructor aren't going to be able to do jack?
    sig removed by Zak33

  11. #11
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    Here's an interesting (and worrying) turn of events....can't save the data on the primary disk, so I'm going ahead with a reinstall. Only when I get to the xp setup, I'm told that setup did not find any hard disks installed on my computer.

    Now, by my count there are three....two WD 75Gb raptors in RAID 0, and one 250 for backup. What on earth would cause the system to see none of them?
    sig removed by Zak33

  12. #12
    Fried Chip Extremist alsenior's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stafford
    Posts
    2,948
    Thanks
    102
    Thanked
    191 times in 145 posts
    • alsenior's system
      • Motherboard:
      • DFI Lanparty Jr x58-T3H6
      • CPU:
      • Core i7 920
      • Memory:
      • 6 x 2GB ocz Gold
      • Storage:
      • 1 TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 1gb 4890 vapor-x xfire
      • PSU:
      • xfx 850W
      • Case:
      • Lian-li Pc7
      • Operating System:
      • Windows 7 X64
      • Monitor(s):
      • Dell 2208WFP
      • Internet:
      • 30mb Virgin media
    use repair on the windows cd . it wont overwrite any of your data it will recopy all the windows files. and reset windows config files
    Quote Originally Posted by Jay View Post
    What kind of emergency would need Windows 95? I think you are already in a bad state of emergency when your backup plan is Windows 95.
    Beginners guide to raid Beginners guide to raid post edition Hexus.Social - FAQ

  13. #13
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    The repair route is the same as the reinstall. The xp cd can't see any drives, to install onto, or to repair.

    Anyone know why the install can't see ANY disks? Even the secondary disk?
    sig removed by Zak33

  14. #14
    Fried Chip Extremist alsenior's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stafford
    Posts
    2,948
    Thanks
    102
    Thanked
    191 times in 145 posts
    • alsenior's system
      • Motherboard:
      • DFI Lanparty Jr x58-T3H6
      • CPU:
      • Core i7 920
      • Memory:
      • 6 x 2GB ocz Gold
      • Storage:
      • 1 TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 1gb 4890 vapor-x xfire
      • PSU:
      • xfx 850W
      • Case:
      • Lian-li Pc7
      • Operating System:
      • Windows 7 X64
      • Monitor(s):
      • Dell 2208WFP
      • Internet:
      • 30mb Virgin media
    have you added the drivers at the F6 install part?
    Quote Originally Posted by Jay View Post
    What kind of emergency would need Windows 95? I think you are already in a bad state of emergency when your backup plan is Windows 95.
    Beginners guide to raid Beginners guide to raid post edition Hexus.Social - FAQ

  15. #15
    IBM
    IBM is offline
    there but for the grace of God, go I IBM's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    West London
    Posts
    4,187
    Thanks
    149
    Thanked
    244 times in 145 posts
    • IBM's system
      • Motherboard:
      • Asus P5K Deluxe
      • CPU:
      • Intel E6600 Core2Duo 2.40GHz
      • Memory:
      • 2x2GB kit (1GBx2), Ballistix 240-pin DIMM, DDR2 PC2-6400
      • Storage:
      • 150G WD SATA 10k RAPTOR, 500GB WD SATA Enterprise
      • Graphics card(s):
      • Leadtek NVIDIA GeForce PX8800GTS 640MB
      • PSU:
      • CORSAIR HX 620W MODULAR PSU
      • Case:
      • Antec P182 Black Case
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WPF A04
      • Internet:
      • domestic zoom
    Which drivers? Which F6 install part?

    I was about to use the WD data lifeguard boot disk to reinitialise the drives, but that means total data loss and I'm still holding out for a miracle...
    sig removed by Zak33

  16. #16
    Senior Trouble Maker muddyfox470's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    moving to Suffolk
    Posts
    3,103
    Thanks
    104
    Thanked
    46 times in 39 posts
    • muddyfox470's system
      • Motherboard:
      • Abit I-N73HD
      • CPU:
      • E4500
      • Memory:
      • 4Gb PC6400 Corsair ?
      • Storage:
      • 2 x Seagate 7200.12 500Gb and 1 x Hitachi 7k1000.b 750gb
      • Graphics card(s):
      • Powercolor 4850
      • PSU:
      • Corsair HX520W
      • Case:
      • Silverstone SG-01e
      • Monitor(s):
      • Fujitsu D22W-1
      • Internet:
      • BT Home
    As you have a RAID setup, windows before the install, the first thing it asks is do you wish to install any 3rd party drivers press f6 (then later on it will ask you for the raid drivers for your motherboard...)

    Ian
    Mac fancier > white macbook base spec .................. CS: muddyfirebang

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. NF7-S v2.0 / Sil3112 / Sil3114 - Boot ERROR
    By hallo51 in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 1
    Last Post: 31-01-2008, 01:53 PM
  2. XP Boot times: RESULT!
    By Zak33 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 27
    Last Post: 02-09-2007, 08:02 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 03-05-2007, 03:03 PM
  4. The physics of hell
    By Knoxville in forum General Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 15-07-2004, 06:39 PM
  5. Is hell exothermic or endothermic?
    By Paul Adams in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 16-06-2004, 11:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •