Results 1 to 10 of 10

Thread: driver issues with nvidia

  1. #1
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,112
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre

    driver issues with nvidia

    ok i hate my f-ing vid card
    rebooted comp and the monitor goes blank

    remove drivers, go to safe mode, screen is fine
    install drivers, back to monitor not working going blank again

    install drivers + switch DVI port, get page_fault_in_non_paged_area error

    looked around the inet and seems a ****LOAD of ppl have this problem, but no solutions

    one solution was to turn off write combining (did nowt)

    does ANYONE know how to fix this problem ? it comes up every few months and i just end up formatting, either that or roll back to old drivers

    card is 6800GT

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    859
    Thanks
    6
    Thanked
    8 times in 8 posts
    Specs for the rest of your PC & operating system would be helpful...

  3. #3
    The LHC rulez! DataMatrix's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Liverpool
    Posts
    511
    Thanks
    21
    Thanked
    10 times in 10 posts
    Try different drivers?

  4. #4
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,112
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre
    tried many a driver

    here's what i've tried so far:

    93.71 (drivers which were installed when problem happened randomly)
    uninstalled them, put in 94.24, same problem
    tried the drivers which came with the card
    and also tried 81.95

    all causing the same problem

    also, if i move the monitor connection from 1 to the other between reboots of driver updates, i get a BSOD with page_fault_in_non_paged_area

    full spec is

    Abit KN8-SLI
    2x512 corsair XMS DDR
    XFX geforce 6800GT
    WD 250gig SATAII HD

    it started after the comp was being really sluggish..extreme amounts of HD axs for the smallest of tasks, so i rebooted and then it started

  5. #5
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,112
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre
    o also when the drivers are installed, as they go blank i get that noise for a USB device being plugged in..could this have anything to do with it ? monitor is a daewoo 17" TFT analog plugged in via a DVI converter

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    859
    Thanks
    6
    Thanked
    8 times in 8 posts
    Quote Originally Posted by Tunnah View Post
    o also when the drivers are installed, as they go blank i get that noise for a USB device being plugged in..could this have anything to do with it ? monitor is a daewoo 17" TFT analog plugged in via a DVI converter
    That sound is pretty normal TBH.

    A few more questions - have you installed the nVidia motherboard drivers (6.86 from the nVidia website)? Do you have the Shadow card installed in the lower PCI-E slot in your motherboard? Have you plugged the additional molex into the motherboard at the bottom?

    Finally, what PSU are you using?

  7. #7
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,112
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre
    the mobo hasn't changed; this problem comes up randomly after absolutely no hardware change. but yeah shadow card is in, motherboard is powered fine

    PSU is tagan 640watt, not sure on model number, its got a blue light in it (ha don't i sound like a newb)

    i've been checking around the inet and seems a few ppl have this prob from time to time yet no solution, its really strange

    running without drivers atm, if i format and resinstall windows it'd be fine again but really don't wanna do that =)

    o and yeah using 6.86 nforce drivers

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    859
    Thanks
    6
    Thanked
    8 times in 8 posts
    It's certainly a strange one... I've been running an Abit KN8-SLI with a 7900GT for over a year now without issue.

    I'd normally associate blue screens with bad RAM, but I have no idea why loading the VGA driver is causing it. Might be worth running a couple of passes of memtest just to be on the safe side:

    http://www.memtest.org/

  9. #9
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,112
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre
    naw mate really has nothing to do with memory

    here's full story

    every few months comp will go really sluggish, reading off the HD like a mofo. i'll reboot it and when it comes back on, monitor won't work

    boot into safe mode and remove drivers and..with a lil bit of voodoo magic and a combination of drivers, i'll manage to get the display back, but 99.999999% of the time any installation of drivers causes the monitor to go off
    its really really stupid, never happened with any other HW config until i got this vid card

  10. #10
    IQ: 1.42
    Join Date
    May 2007
    Location
    old trafford
    Posts
    1,112
    Thanks
    132
    Thanked
    80 times in 70 posts
    • Tunnah's system
      • Motherboard:
      • Asus P8P67 PRO
      • CPU:
      • Core i7 2700K
      • Memory:
      • 12GB DDR3-1600
      • Storage:
      • Various SSDs, 90TB RAID6 HDDs
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti
      • PSU:
      • Silverstone 650w
      • Case:
      • Lian-Li PC70B
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • 40mbit Sky Fibre
    fixed it..installed REALLY old drivers

    81.95
    worked fine, then installed latest..is fine now..strange

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Issues with jittering in Games and...
    By BlueMagician in forum Graphics Cards
    Replies: 12
    Last Post: 08-06-2005, 03:53 AM
  2. Sound Blaster Audigy 2 & ZS Beta Driver 2.05.0000 with OpenAL support
    By chiyau in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 06-04-2005, 05:06 PM
  3. Help :)
    By Thanos in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 15
    Last Post: 03-01-2005, 08:29 PM
  4. Troubleshooting - Software & Driver problems
    By Steve in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2004, 06:30 PM
  5. Windows freezing Nvidia driver
    By ed^chigliak in forum Graphics Cards
    Replies: 3
    Last Post: 23-06-2004, 07:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •