Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 30

Thread: Antec PSU Not Working

  1. #1
    Efficiently lazy shadowmaster's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London
    Posts
    3,233
    Thanks
    397
    Thanked
    310 times in 208 posts
    • shadowmaster's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-890FXA-UD5
      • CPU:
      • AMD Phenom II X4 965 @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3
      • Storage:
      • Kingston SSD V series 64GB + Samsung F3 1TB
      • Graphics card(s):
      • XFX 5870 1GB in Crossfire
      • PSU:
      • BeQuiet 1200W Dark Power Pro
      • Case:
      • Coolermaster Stacker 832 SE
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • 3 x BenQ G2222HDL 21.5inch 1080p
      • Internet:
      • BT Infinity 2

    Antec PSU Not Working

    Hi all,

    Just recently bought an Antec PSU TPII 550Watt from the Hexus 'sell your stuff section'. Anyhow I connected the psu up, and then turned it on. The motherboard light turns on, but the pc does not. I have doubled checked all the other connections (power,reset, etc) and all seems fine.

    However I noticed aftherwards there was a pin missing from the 24 pin connector- you can see the image below. Its the 3rd on from the right on the top.



    Would this be causing the problem? If not any ideas what might be causing the issue?

    Specs of the pc are-

    AMD 3800 X2
    Asus M2N4 SLI
    7900GS
    160GB HD,

    Cheers
    Last edited by shadowmaster; 01-11-2007 at 11:25 PM. Reason: wrong spec

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    581
    Thanks
    51
    Thanked
    29 times in 28 posts

    Re: Antec PSU Not Working

    Is that not just the now defunct -5v or something?

    I had an issue like this a while back with a coolermaster igreen supply, it seems some motherboards don't like the high efficiency supplies. Do you have another system to test it on?

  3. #3
    Efficiently lazy shadowmaster's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London
    Posts
    3,233
    Thanks
    397
    Thanked
    310 times in 208 posts
    • shadowmaster's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-890FXA-UD5
      • CPU:
      • AMD Phenom II X4 965 @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3
      • Storage:
      • Kingston SSD V series 64GB + Samsung F3 1TB
      • Graphics card(s):
      • XFX 5870 1GB in Crossfire
      • PSU:
      • BeQuiet 1200W Dark Power Pro
      • Case:
      • Coolermaster Stacker 832 SE
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • 3 x BenQ G2222HDL 21.5inch 1080p
      • Internet:
      • BT Infinity 2

    Re: Antec PSU Not Working

    Thanks for your suggestion.

    At the moment I dont have another system to try on, my sis is on the other pc and I really dont want to use mine!

    What do you mean by defunct -5v? Never heard of that before.

    EDIT- Just had a look at my Antec Smartpower (in my other pc) and it has that pin missing as well- so it seems thats not the issue.
    Last edited by shadowmaster; 01-11-2007 at 11:35 PM.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    581
    Thanks
    51
    Thanked
    29 times in 28 posts

    Re: Antec PSU Not Working

    My igreen manual reads "This power supply does not support -5v for the motherboard for the new ATX for factor operation".

    When I queried that I was told it was referring to something that isn't even used anymore, what truth there is in it we'll need someone more knowledgeable to shed light on it.

  5. #5
    NOT Banned
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5,905
    Thanks
    412
    Thanked
    278 times in 253 posts

    Re: Antec PSU Not Working

    hi guys, i had this problem with my first corsair psu, looky here
    http://forums.hexus.net/psus/102446-...ml#post1029684

    my tagan one worked (had that missing pin) and my corsair didnt (missing that pin)
    in the end i found out my corsair psu was faulty. so that missing pin doesnt make a difference.
    now using another corsair still with the missing pin but its fully functional.

    hope this helps. i suppose you should rma it. but test it on other pcs first.

  6. #6
    Efficiently lazy shadowmaster's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London
    Posts
    3,233
    Thanks
    397
    Thanked
    310 times in 208 posts
    • shadowmaster's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-890FXA-UD5
      • CPU:
      • AMD Phenom II X4 965 @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3
      • Storage:
      • Kingston SSD V series 64GB + Samsung F3 1TB
      • Graphics card(s):
      • XFX 5870 1GB in Crossfire
      • PSU:
      • BeQuiet 1200W Dark Power Pro
      • Case:
      • Coolermaster Stacker 832 SE
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • 3 x BenQ G2222HDL 21.5inch 1080p
      • Internet:
      • BT Infinity 2

    Re: Antec PSU Not Working

    Cheers,

    However nothing turns on in my pc (no fans, lights, etc) - except the motherboard light- which is sort of strange.

  7. #7
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts

    Re: Antec PSU Not Working

    Does the PSU start up if you short any black and the green cable on that header you have taken a photo of?

    If it doesn't, the PSU is 100% at fault. If it does, more trouble shooting (could be a short on the case?)
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    581
    Thanks
    51
    Thanked
    29 times in 28 posts

    Re: Antec PSU Not Working

    Quote Originally Posted by shadowmaster View Post
    Cheers,

    However nothing turns on in my pc (no fans, lights, etc) - except the motherboard light- which is sort of strange.
    I'd be tempted just to RMA it, to be sure you don't end up with a fee it'd be ideal to check it on someone elses system unless you fear its going to damage components.

  9. #9
    Pedandic mo-fo IAmATeaf's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South of the Watford Gap!
    Posts
    896
    Thanks
    0
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • IAmATeaf's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Q6600@3.25
      • Memory:
      • 4 x 2GB Corsair 6400C5DHX XMS2
      • Storage:
      • 2 x 0.5TB 7200.12, 2 x 1.5TB 7200.11
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte GTX460 OC
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Lian Li PC6089B
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Samsung T240 24"
      • Internet:
      • 6Mb ADSL Max

    Re: Antec PSU Not Working

    Quote Originally Posted by SHare View Post
    I'd be tempted just to RMA it, to be sure you don't end up with a fee it'd be ideal to check it on someone elses system unless you fear its going to damage components.
    I think he's purchased it via these forums. You need to try shorting the 2 wires as suggested to see if it powers up, with some PSUs you need a device connected ie a load before they fire up so plug something like a fan/CD-DVD drive into 1 of the molex connectors on the PSU.

    Here's a link to a guide, for a 20 pin connector but it pretty much applies to a 24 pin too.

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    581
    Thanks
    51
    Thanked
    29 times in 28 posts

    Re: Antec PSU Not Working

    Ahh yeah, he does mention that.

  11. #11
    Efficiently lazy shadowmaster's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London
    Posts
    3,233
    Thanks
    397
    Thanked
    310 times in 208 posts
    • shadowmaster's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-890FXA-UD5
      • CPU:
      • AMD Phenom II X4 965 @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3
      • Storage:
      • Kingston SSD V series 64GB + Samsung F3 1TB
      • Graphics card(s):
      • XFX 5870 1GB in Crossfire
      • PSU:
      • BeQuiet 1200W Dark Power Pro
      • Case:
      • Coolermaster Stacker 832 SE
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • 3 x BenQ G2222HDL 21.5inch 1080p
      • Internet:
      • BT Infinity 2

    Re: Antec PSU Not Working

    Thanks for all your suggestions-

    I decided to take out the psu and test it on my second rig (see spec below), unfortunately it did not work. The motherboard does not have an led light so I could not tell if the psu was supplying power, however when I tried to turn the pc on, nothing happened.

    However what was strange is that the green light on the front (power led) flickered when I turned the psu on from the back.

    I also took out the Antec Smartpower 400watt and put it in my bros pc and it works fine, so I dont think theres nothing wrong with the pc's. Unfortunately hes just taken his pc back along with my Antec Smartpower psu in it, and out of kindness left me his old Orion XP420 400watt psu

  12. #12
    Efficiently lazy shadowmaster's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London
    Posts
    3,233
    Thanks
    397
    Thanked
    310 times in 208 posts
    • shadowmaster's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-890FXA-UD5
      • CPU:
      • AMD Phenom II X4 965 @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3
      • Storage:
      • Kingston SSD V series 64GB + Samsung F3 1TB
      • Graphics card(s):
      • XFX 5870 1GB in Crossfire
      • PSU:
      • BeQuiet 1200W Dark Power Pro
      • Case:
      • Coolermaster Stacker 832 SE
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • 3 x BenQ G2222HDL 21.5inch 1080p
      • Internet:
      • BT Infinity 2

    Re: Antec PSU Not Working

    The guy I bought this psu from says he used a 'psu tester' to check the psu before he sent it to me. Is there any chance that the psu tester may be wrong? I dont think the psu got damaged in transit, and its remained in the same condition since I received it, so I am a bit confused.

    I am going to send it back on Monday.

  13. #13
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb

    Re: Antec PSU Not Working

    Sounds like you have been stiffed and bought a duff PSU tbh.

  14. #14
    Efficiently lazy shadowmaster's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    London
    Posts
    3,233
    Thanks
    397
    Thanked
    310 times in 208 posts
    • shadowmaster's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-890FXA-UD5
      • CPU:
      • AMD Phenom II X4 965 @ 3.6Ghz
      • Memory:
      • 4GB Corsair XMS3
      • Storage:
      • Kingston SSD V series 64GB + Samsung F3 1TB
      • Graphics card(s):
      • XFX 5870 1GB in Crossfire
      • PSU:
      • BeQuiet 1200W Dark Power Pro
      • Case:
      • Coolermaster Stacker 832 SE
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • 3 x BenQ G2222HDL 21.5inch 1080p
      • Internet:
      • BT Infinity 2

    Re: Antec PSU Not Working

    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    Sounds like you have been stiffed and bought a duff PSU tbh.
    I hope not, but I doubt it. I bought the psu from koolpc and I had a look at his hexus trust beforehand and it looked very good.

  15. #15
    Lover & Fighter Blitzen's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Between Your Mum & Sister
    Posts
    6,310
    Thanks
    539
    Thanked
    382 times in 300 posts
    • Blitzen's system
      • Motherboard:
      • ABIT iX38 QuadGT
      • CPU:
      • Intel Quad Q6600 @ 3.6Ghz : 30 Degrees Idle - 41-46 Degrees Load
      • Memory:
      • 4 x 1GB OCZ Platinum PC6400 @ 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2 x 500GB Samsung Spinpoints - RAID 0
      • Graphics card(s):
      • GTX 285
      • PSU:
      • Enermax MODU 82+ 625W
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Viewsonic Q22wb 22" Widescreen - 5ms
      • Internet:
      • O2 premium @ 17mb

    Re: Antec PSU Not Working

    Quote Originally Posted by shadowmaster View Post
    I hope not, but I doubt it. I bought the psu from koolpc and I had a look at his hexus trust beforehand and it looked very good.
    Not on purpose i might add.

    It just has 'dead PSU' written all over it.

  16. #16
    Pedandic mo-fo IAmATeaf's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South of the Watford Gap!
    Posts
    896
    Thanks
    0
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • IAmATeaf's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Q6600@3.25
      • Memory:
      • 4 x 2GB Corsair 6400C5DHX XMS2
      • Storage:
      • 2 x 0.5TB 7200.12, 2 x 1.5TB 7200.11
      • Graphics card(s):
      • Gigabyte GTX460 OC
      • PSU:
      • Corsair HX520
      • Case:
      • Lian Li PC6089B
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Samsung T240 24"
      • Internet:
      • 6Mb ADSL Max

    Re: Antec PSU Not Working

    Did you try the shorting the wires trick to see if it powers up?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 430W 20 Pin Antec PSU, in a 24 pin mobo
    By CK1 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 28-05-2007, 06:43 PM
  2. Yet another price check, Antec PSU
    By Alex in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 28-01-2004, 10:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •