Results 1 to 3 of 3

Thread: Gainward 7900gs problems

  1. #1
    Resident Hexus Folder Golden Dragoon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    North West
    Posts
    1,136
    Thanks
    34
    Thanked
    88 times in 73 posts
    • Golden Dragoon's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-990FXA-UD5
      • CPU:
      • 1045T X6@ 4.0ghz
      • Memory:
      • 8GB Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 64GB Crucial M4 + 500GB & 2TB Deskstars
      • Graphics card(s):
      • GTX 460
      • PSU:
      • XFX 650W
      • Case:
      • Akasa Infiniti
      • Operating System:
      • 7 + OS X

    Gainward 7900gs problems

    First off I think the card is screwed, I get a garbled mess of colour on the screen, I don't think the card has ever overheated The fan has allways been kept at default and the card has never been clocked.

    I was just wondering if there is any way to sort this out? I have looked through Gainwards RMA process, and although the card would still be in warantee I lost the reciept ages ago, I have sent off an email to them anyway, so I can prob expect a reply back sometime next year, but I'm not overly hopefull.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,457
    Thanks
    33
    Thanked
    75 times in 71 posts

    Re: Gainward 7900gs problems

    The symptoms you report often are the result of the gfx memory chip/s failing, not a lot you can do.

    Have you removed the card from its slot? it's possible that vibration, over time, could have dislodged the card, and reseating it should solve this problem. While you have the card out, check for dirty conectors (on both the card and the pci-e slot), if any appear dis-coloured/dirty, gently rub them clean with an eraser on a pencil.

    Hope this helps, but if it is the first prob. I mentioned then the rma process is really the only way to go.

  3. #3
    Resident Hexus Folder Golden Dragoon's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    North West
    Posts
    1,136
    Thanks
    34
    Thanked
    88 times in 73 posts
    • Golden Dragoon's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-990FXA-UD5
      • CPU:
      • 1045T X6@ 4.0ghz
      • Memory:
      • 8GB Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 64GB Crucial M4 + 500GB & 2TB Deskstars
      • Graphics card(s):
      • GTX 460
      • PSU:
      • XFX 650W
      • Case:
      • Akasa Infiniti
      • Operating System:
      • 7 + OS X

    Re: Gainward 7900gs problems

    I tried reseating the card several times, the thing is in imaculate condition, barely a spec of dust on it (thanks no doubt to my home made dust filters, the gf though I was a bit strange buying tights, but they work)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with new machine
    By kasavien in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 5
    Last Post: 31-01-2006, 01:48 PM
  2. Replies: 14
    Last Post: 24-02-2005, 05:39 PM
  3. Replies: 10
    Last Post: 24-02-2005, 01:43 PM
  4. Epox 8RDA+ Problems
    By M@dOc in forum PC Hardware and Components
    Replies: 20
    Last Post: 17-07-2004, 03:55 AM
  5. Troubleshooting - Software & Driver problems
    By Steve in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2004, 06:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •