Results 1 to 4 of 4

Thread: Corruption on boot: Diagnosis grim?

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Corruption on boot: Diagnosis grim?

    Hi guys,

    Just started up the family box and have been confronted with the following screen at the HDD Check:




    She goes no further, and sits with this on the screen....

    I've tried resetting the CMOS and checked the GFX card - what else could be causing the issue? Is the Mobo dead? Also tried taking out each of the memory sticks individually - no love...

    Thanks for the aid

  2. #2
    The late but legendary peterb - Onward and Upward peterb's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Looking down & checking on swearing
    Posts
    19,381
    Thanks
    2,892
    Thanked
    3,403 times in 2,693 posts

    Re: Corruption on boot: Diagnosis grim?

    Lonmg shot but check keyboard and mouse are properly connected.

    Then (if you have another computer to hand) download a copy of memtest+ and burn the image to CD. Boot off that and see if you get to the memory testing stage. If you do, then the problem probably lies with the hard drive or hard drive controller. Might also be worth checking that the hard drive connector (if it is SATA) is properly seated and hasn't worked loose.
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Been helped or just 'Like' a post? Use the Thanks button!
    My broadband speed - 750 Meganibbles/minute

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Corruption on boot: Diagnosis grim?

    - loose IDE Cable... Thanks for the help!

  4. #4
    The late but legendary peterb - Onward and Upward peterb's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Looking down & checking on swearing
    Posts
    19,381
    Thanks
    2,892
    Thanked
    3,403 times in 2,693 posts

    Re: Corruption on boot: Diagnosis grim?

    Glad its sorted!
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Been helped or just 'Like' a post? Use the Thanks button!
    My broadband speed - 750 Meganibbles/minute

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Windows - boot process & simple troubleshooting
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 30
    Last Post: 17-11-2010, 04:38 AM
  2. 8800GT corruption issue...
    By Silent Shark in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 10
    Last Post: 12-03-2008, 04:08 PM
  3. NF7-S v2.0 / Sil3112 / Sil3114 - Boot ERROR
    By hallo51 in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 1
    Last Post: 31-01-2008, 01:53 PM
  4. Windows - a brief guide inside
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 31
    Last Post: 23-06-2007, 03:14 PM
  5. Cold Boot Corruption
    By andshrew in forum PC Hardware and Components
    Replies: 21
    Last Post: 27-01-2007, 04:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •