Results 1 to 6 of 6

Thread: Abit IP35 Pro + e5200 problem!

  1. #1
    Wats ur tale mothergoose?
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    882
    Thanks
    1
    Thanked
    3 times in 3 posts
    • Korky's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35-Pro
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4GB Crucial Ballistix DDR2
      • Storage:
      • 2 x 160GB WD RE2 RAID0
      • Graphics card(s):
      • HD 4870x2
      • PSU:
      • XFX 850W
      • Case:
      • Cheapo
      • Operating System:
      • Windows Vista 32bit
      • Monitor(s):
      • 18" Hanns.G / 42" Panasonic G20
      • Internet:
      • 10Mbit Cable

    Abit IP35 Pro + e5200 problem!

    Hi guys need sum help jst put a new rig together. e5200 in an ip35 pro.

    everything is setup nicely but im getting a wild cpu temp of 240oC. The cooler is on right xig 120mm with screw mounts. its obviously a faulty reading. however its seriously affecting the operation of the pc. i have had to turn off fanEQ control for the cpu so the cpu fan doesnt just stop working because of the silly temp reading!!! Can anyone help me here?
    3D Mark 2k1 - 20661

    If you get a customer, or an employee, who thinks he's Charles Bronson, take the butt of your gun and smash their nose in.

  2. #2
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,839
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre

    Re: Abit IP35 Pro + e5200 problem!

    I would guess that you either need a BIOS update for your motherboard or you have a duff sensor (on the motherboard or in the CPU)

    My money would be on a BIOS update, there are a few issues kicking around with temperature readings on the 45nm CPUs.
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Sunderland
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked
    2 times in 1 post

    Re: Abit IP35 Pro + e5200 problem!

    From what I remember, Abit BIOS's are a nightmare to update too.

    Switching the fan contol function off shouldn't really affect the operation of the PC though.

  4. #4
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts

    Re: Abit IP35 Pro + e5200 problem!

    Quote Originally Posted by BeastComputers View Post
    From what I remember, Abit BIOS's are a nightmare to update too.
    no, they aren't.

    http://forum.uabit.com/showthread.php?t=133291

    http://forum.uabit.com/showthread.php?t=121953

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  5. #5
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,159
    Thanks
    732
    Thanked
    1,605 times in 1,044 posts

    Re: Abit IP35 Pro + e5200 problem!

    Quote Originally Posted by BeastComputers View Post
    From what I remember, Abit BIOS's are a nightmare to update too.
    Abit have one of the better BIOS update tools available and have done for years.
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  6. #6
    Wats ur tale mothergoose?
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    882
    Thanks
    1
    Thanked
    3 times in 3 posts
    • Korky's system
      • Motherboard:
      • Abit IP35-Pro
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 4GB Crucial Ballistix DDR2
      • Storage:
      • 2 x 160GB WD RE2 RAID0
      • Graphics card(s):
      • HD 4870x2
      • PSU:
      • XFX 850W
      • Case:
      • Cheapo
      • Operating System:
      • Windows Vista 32bit
      • Monitor(s):
      • 18" Hanns.G / 42" Panasonic G20
      • Internet:
      • 10Mbit Cable

    Re: Abit IP35 Pro + e5200 problem!

    Ok this problem is fixed. It seems BIOS 17 is required for CPU temperature reading. All good.
    3D Mark 2k1 - 20661

    If you get a customer, or an employee, who thinks he's Charles Bronson, take the butt of your gun and smash their nose in.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 72
    Last Post: 17-01-2014, 11:53 PM
  2. IP35 PRO Start-up Problem
    By Terence in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 9
    Last Post: 06-01-2012, 02:14 PM
  3. ABIT IP35 PRO Bearlake REVIEW
    By gilgamesh in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 18
    Last Post: 08-07-2009, 01:45 AM
  4. Help needed: Abit IP35 Pro, Core2 Duo E6850 and reaching 4.0Ghz
    By Digital_man in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 4
    Last Post: 14-03-2008, 11:39 AM
  5. Replies: 14
    Last Post: 22-10-2007, 01:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •