Results 1 to 7 of 7

Thread: Adaptec 5405

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Alcedema's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Formula
      • CPU:
      • Intel C2D E8400
      • Memory:
      • 4x 1Gb OCZ PLATINIUM OCZ2P800R
      • Storage:
      • 2x Seagate 320Gb ST3320620AS
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8800 GTS 512
      • PSU:
      • Coolermaster Real Power M620
      • Case:
      • Coolermaster CM 690
      • Operating System:
      • Vista Ultimate
      • Monitor(s):
      • Samsung Syncmaster 226BW, 2x Samsung Syncmaster 172X
      • Internet:
      • 20Mbit VirginMedia

    Adaptec 5405

    Hey all, bought an adaptec 5405 recently and returning it because of the below problem, I'm just giving one quick shot at a solution on here before I send it back on monday.

    The card seems to boot up ok, I can get into it's bios. I was even able to flash it to the latest firmware but what it will not do is detect my hard drives.

    The drives are WD 640Gb WD6400AAKS. Using the card's "Rescan drives" option doesn't pick them up, it says "No drives" when selecting to make an array or secure clean them.

    Any ideas?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,457
    Thanks
    33
    Thanked
    75 times in 71 posts

    Re: Adaptec 5405

    Do the drives need to be formatted to be recognised? Not played with raid, so just a guess.

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    23
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post

    Re: Adaptec 5405

    Are ALL the drives working fine when using the motherboard SATA ports or via an external enclosure?

    What RAID setup are you going for? RAID 0?

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Alcedema's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Formula
      • CPU:
      • Intel C2D E8400
      • Memory:
      • 4x 1Gb OCZ PLATINIUM OCZ2P800R
      • Storage:
      • 2x Seagate 320Gb ST3320620AS
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8800 GTS 512
      • PSU:
      • Coolermaster Real Power M620
      • Case:
      • Coolermaster CM 690
      • Operating System:
      • Vista Ultimate
      • Monitor(s):
      • Samsung Syncmaster 226BW, 2x Samsung Syncmaster 172X
      • Internet:
      • 20Mbit VirginMedia

    Re: Adaptec 5405

    Hi, they don't need to be formatted, but I did try one of my PC's hard drives and it still wouldn't detect it.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Alcedema's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Formula
      • CPU:
      • Intel C2D E8400
      • Memory:
      • 4x 1Gb OCZ PLATINIUM OCZ2P800R
      • Storage:
      • 2x Seagate 320Gb ST3320620AS
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8800 GTS 512
      • PSU:
      • Coolermaster Real Power M620
      • Case:
      • Coolermaster CM 690
      • Operating System:
      • Vista Ultimate
      • Monitor(s):
      • Samsung Syncmaster 226BW, 2x Samsung Syncmaster 172X
      • Internet:
      • 20Mbit VirginMedia

    Re: Adaptec 5405

    JW: Yes all drives appear to be working, but generally I've been attaching one drive to the raid card to just get it to detect, then I can add the rest.

    I'm going to be going for raid 5, it will be in a file/web server.

  6. #6
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10

    Re: Adaptec 5405

    Are you using the right cable?

    The SAS cable you have might be straight through rather than crossover. Check which type it is and try to get hold of the other one
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Alcedema's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Formula
      • CPU:
      • Intel C2D E8400
      • Memory:
      • 4x 1Gb OCZ PLATINIUM OCZ2P800R
      • Storage:
      • 2x Seagate 320Gb ST3320620AS
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8800 GTS 512
      • PSU:
      • Coolermaster Real Power M620
      • Case:
      • Coolermaster CM 690
      • Operating System:
      • Vista Ultimate
      • Monitor(s):
      • Samsung Syncmaster 226BW, 2x Samsung Syncmaster 172X
      • Internet:
      • 20Mbit VirginMedia

    Re: Adaptec 5405

    The 5405 came with a MiniSAS-4xSATA cable for connecting to a backplane or directly to drives. We did initially think it was the cable, so we had one couriered from span.com but that didn't work either.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Adaptec 5405
    By Alcedema in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 2
    Last Post: 28-10-2008, 05:16 PM
  2. Areca 1212 VS Adaptec 5405
    By Alcedema in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 27-10-2008, 04:44 PM
  3. Adaptec 5405
    By mdjmcnally in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 2
    Last Post: 18-07-2008, 09:20 AM
  4. Linux, SCSI Adaptec problem
    By peterb in forum Software
    Replies: 5
    Last Post: 26-11-2007, 12:36 AM
  5. Adaptec Storage Manager Help Needed!
    By Clunk in forum Software
    Replies: 1
    Last Post: 08-07-2007, 09:40 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •