Results 1 to 7 of 7

Thread: No sound From Speakers

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    140
    Thanks
    68
    Thanked
    1 time in 1 post

    No sound From Speakers

    Hello everyone,
    I am using Logitech x230 speakers with my computer on XP but for some reason, the audio won't work. I am using a GA-MA770-UD3 motherboard. I have downloaded both the audio drivers listed on the website, but they don't install like normal drivers and the installation file is a MS-DOS batch file. Is this the correct thing to do or are there other things I might have overlooked while getting my speakers to work?
    Thank you
    Varmint

    PS Here is the link to the drivers:
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...t=xp#anchor_os
    Which one should I download?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Cardiff
    Posts
    439
    Thanks
    29
    Thanked
    27 times in 23 posts
    • no_numb's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte ma770-ud3
      • CPU:
      • AMD Phenom x6 1055t (95W)
      • Memory:
      • 4gb Kingston 1066 hyperx
      • Storage:
      • 2x40gb kingston ssds, 1tb Spinpoint f3, 320gb Samsung spinpoint f1 + 640gb seagate freeagent extreme
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 4670 ultimate
      • PSU:
      • ocz stealthxtreme 400w
      • Case:
      • Xigmatek Midgard
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro
      • Monitor(s):
      • LG 19", DGM 23" and lg 42ld490 42"

    Re: No sound From Speakers

    I have the motherboard but I just installed the drivers on the disk which came with it and it all worked fine. do you have the hd audio programme? It might be trying to use the coax/optical instead of analogue

  3. #3
    I R Toff Pandi! TAKTAK's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Vergon6
    Posts
    7,409
    Thanks
    525
    Thanked
    995 times in 735 posts
    • TAKTAK's system
      • Motherboard:
      • MSI P55 GD65
      • CPU:
      • i7 860 @ 3.62GHz under an XSPC RASA
      • Memory:
      • 8GB 2133MHZ Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 80GB Intel G2 SSD + 500GB + 640GB + 250GB WD AAKs + 2x1TB Samsung (1 Dead) + 500GB Maxtor
      • Graphics card(s):
      • EVGA SSC GTX260 216 55nm under an EK FC260 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w
      • Case:
      • Corsair 800D, PA120.3 in the roof with 6 NF-P12s in Push-Pull
      • Operating System:
      • 7 x64
      • Monitor(s):
      • 24" Yuraku YV24WBH1 - SA-LTM240M2-L01 Panel & 32" LCD HDTV (1080i) Digihome tesco special :D
      • Internet:
      • 76Mb Fibre

    Re: No sound From Speakers

    The download on that site is an EXE, not a batch file?

    It just looks like the standard realtek installer to me...
    Post Counts and Other Rewards, Rules, Folding@Home, Fans: Push vs Pull vs Push-Pull, Corsair PSU OEMs.

    Quote Originally Posted by razer121 View Post
    Would you like me to enter you? it would be my pleasure
    TAKTAK.co.uk

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    140
    Thanks
    68
    Thanked
    1 time in 1 post

    Re: No sound From Speakers

    Yeah but the exe is a self extracting file which in turn ends up having a batch install file.

  5. #5
    I R Toff Pandi! TAKTAK's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Vergon6
    Posts
    7,409
    Thanks
    525
    Thanked
    995 times in 735 posts
    • TAKTAK's system
      • Motherboard:
      • MSI P55 GD65
      • CPU:
      • i7 860 @ 3.62GHz under an XSPC RASA
      • Memory:
      • 8GB 2133MHZ Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 80GB Intel G2 SSD + 500GB + 640GB + 250GB WD AAKs + 2x1TB Samsung (1 Dead) + 500GB Maxtor
      • Graphics card(s):
      • EVGA SSC GTX260 216 55nm under an EK FC260 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w
      • Case:
      • Corsair 800D, PA120.3 in the roof with 6 NF-P12s in Push-Pull
      • Operating System:
      • 7 x64
      • Monitor(s):
      • 24" Yuraku YV24WBH1 - SA-LTM240M2-L01 Panel & 32" LCD HDTV (1080i) Digihome tesco special :D
      • Internet:
      • 76Mb Fibre

    Re: No sound From Speakers

    I've just downloaded it, and after extracting the files it gives you a setup.exe within the extracted files...

    And then the setup.exe does exactly what it's name suggests, as i now have the realtekHD drivers installed
    Post Counts and Other Rewards, Rules, Folding@Home, Fans: Push vs Pull vs Push-Pull, Corsair PSU OEMs.

    Quote Originally Posted by razer121 View Post
    Would you like me to enter you? it would be my pleasure
    TAKTAK.co.uk

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Glasgow
    Posts
    272
    Thanks
    3
    Thanked
    1 time in 1 post
    • joel_spencer's system
      • Motherboard:
      • GA-MA-770-UD3 R2.0
      • CPU:
      • X2 6000
      • Memory:
      • 4GB CORSAIR XMS2 DDR 2 800 CL 4
      • Storage:
      • 500GB WD + 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 8800GT Zalman OC
      • PSU:
      • Jeantech Arctic 600w
      • Case:
      • Modded Coolermaster Elite 330
      • Operating System:
      • XP SP3
      • Monitor(s):
      • Viewsonic VX922
      • Internet:
      • 02: 8 down and 1.3 up

    Re: No sound From Speakers

    It's the top driver you're after (also check you do have revision 2.0 of the board and not 1.0 as there might be a slight difference in drivers for the sound card though they do look the same to me) and there are no batch files when extracted - just run setup.
    If indeed you have got the drivers installed correctly, some people have reported issues with the realtek chip in that board.

  7. #7
    0iD
    0iD is offline
    M*I*A 0iD's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Happy Llama Land
    Posts
    13,247
    Thanks
    1,435
    Thanked
    1,209 times in 757 posts
    • 0iD's system
      • Motherboard:
      • Leave my mother out of it!
      • CPU:
      • If I knew what it meant?
      • Memory:
      • Wah?
      • Storage:
      • Cupboards and drawers
      • Graphics card(s):
      • Slate & chalk
      • PSU:
      • meh
      • Case:
      • Suit or Brief?
      • Operating System:
      • Brain
      • Monitor(s):
      • I was 1 at skool
      • Internet:
      • 28k Dialup

    Re: No sound From Speakers

    Have you checked in device manager for any warnings? You can also re-install the driver from there & point it to the correct version.
    [
    Quote Originally Posted by Blitzen
    When I say go, both walk in the opposite direction for 10 paces, draw handbags, then bitch-slap each other!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Audio problems with surround sound speakers
    By Ninjaxor in forum Consumer Electronics
    Replies: 0
    Last Post: 24-03-2009, 10:50 AM
  2. Surround Sound In Counter-Strike Source?
    By sitalchauhan in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 26-07-2007, 05:15 PM
  3. Vista Compatable Sound Card Reccomendations?
    By Spud1 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 09-07-2007, 01:32 AM
  4. 6.1 speakers - 5.1 or 7.1 sound card best?
    By Alex in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 10-11-2004, 11:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •