Results 1 to 8 of 8

Thread: Identifying my A7N8X-E board version

  1. #1
    Not *@!%in Postman Pat! Ruggerbugger's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Rugby, (England for the Yanks)
    Posts
    1,659
    Thanks
    42
    Thanked
    69 times in 53 posts
    • Ruggerbugger's system
      • Motherboard:
      • Asus A7N8X-E deluxe
      • CPU:
      • XP 3200+
      • Memory:
      • 1GB Kingston PC3200 DDR2 dual channel
      • Storage:
      • 1 x 40GB OS, 1 x 320GB Data
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 9800 Pro
      • PSU:
      • 400W Akasa (I think)
      • Case:
      • Antec Super Lanboy
      • Monitor(s):
      • Samsung LE32 LCD 720p
      • Internet:
      • VM 4Mb

    Identifying my A7N8X-E board version

    I'm having trouble identifying which version of the A7N8X-E I have. The numbers inbetween the PCI slots say 1.0x, but AIDA32 reports version 2.0. I'd like to believe the second number, but gut instinct tells me it's the first. I'll post a piccie later if it'll help.


    Click here for larger versions of photos

    Quote Originally Posted by Gonzo
    my a55 shoots great video in 1080i

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Ruggerbugger - I have had exactly the same experience and have wondered what version I really had. I recently came across this website listing A7N8X bioses.

    http://torkelom.nettbutikk.no/index.html

    I have concluded that ASUS dropped back to ver 1.01 when releasing the new (new early in 2004) -E Deluxe board. Hope this helps.

    Alan

  3. #3
    Senior Amoeba iranu's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    On the dinner table. Blechh!
    Posts
    3,532
    Thanks
    111
    Thanked
    156 times in 106 posts
    • iranu's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Gene VI
      • CPU:
      • 4670K @4.3Ghz
      • Memory:
      • 8Gb Samsung Green
      • Storage:
      • 1x 256Gb Samsung 830 SSD 2x640gb HGST raid 0
      • Graphics card(s):
      • MSI R9 390
      • PSU:
      • Corsair HX620W Modular
      • Case:
      • Cooler Master Silencio 352
      • Operating System:
      • Win 7 ultimate 64 bit
      • Monitor(s):
      • 23" DELL Ultrasharp U2312HM
      • Internet:
      • 16mb broadband
    I have exactly the same issue. Came with Bios 1009 which isn't on the Asus site. I remember reading somewhere that the E-deluxe is a Rev 2 board. Hope so.

  4. #4
    Not *@!%in Postman Pat! Ruggerbugger's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Rugby, (England for the Yanks)
    Posts
    1,659
    Thanks
    42
    Thanked
    69 times in 53 posts
    • Ruggerbugger's system
      • Motherboard:
      • Asus A7N8X-E deluxe
      • CPU:
      • XP 3200+
      • Memory:
      • 1GB Kingston PC3200 DDR2 dual channel
      • Storage:
      • 1 x 40GB OS, 1 x 320GB Data
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 9800 Pro
      • PSU:
      • 400W Akasa (I think)
      • Case:
      • Antec Super Lanboy
      • Monitor(s):
      • Samsung LE32 LCD 720p
      • Internet:
      • VM 4Mb
    Quote Originally Posted by iranu
    I have exactly the same issue. Came with Bios 1009 which isn't on the Asus site. I remember reading somewhere that the E-deluxe is a Rev 2 board. Hope so.
    That's the BIOS version I've got. I'll have a dig around the Asus website later on, although previous experience says it's not the most helpful. If I can get a photo of the area of the board I'll post it tonight.

    alc2001, thanks for that link If I understand you correctly, there are different revision histories for the A7N8X and the A7N8X-e Deluxe? What a pain

    By the way, after using this board for a year now, I can say it's a great buy for an XP system, especially as you can pick one up for around £50 now. The only problem I have is overclocking it, but I think that's probably my el-cheapo RAM. I also ran into a clearance issue with the capacitors around the CPU socket and my gargantuan Swiftech cooler, it has no extra room at all


    Click here for larger versions of photos

    Quote Originally Posted by Gonzo
    my a55 shoots great video in 1080i

  5. #5
    Not *@!%in Postman Pat! Ruggerbugger's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Rugby, (England for the Yanks)
    Posts
    1,659
    Thanks
    42
    Thanked
    69 times in 53 posts
    • Ruggerbugger's system
      • Motherboard:
      • Asus A7N8X-E deluxe
      • CPU:
      • XP 3200+
      • Memory:
      • 1GB Kingston PC3200 DDR2 dual channel
      • Storage:
      • 1 x 40GB OS, 1 x 320GB Data
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 9800 Pro
      • PSU:
      • 400W Akasa (I think)
      • Case:
      • Antec Super Lanboy
      • Monitor(s):
      • Samsung LE32 LCD 720p
      • Internet:
      • VM 4Mb
    It's obviously important that I know this in order to apply the right BIOS updates.


    Click here for larger versions of photos

    Quote Originally Posted by Gonzo
    my a55 shoots great video in 1080i

  6. #6
    Senior Amoeba iranu's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    On the dinner table. Blechh!
    Posts
    3,532
    Thanks
    111
    Thanked
    156 times in 106 posts
    • iranu's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Gene VI
      • CPU:
      • 4670K @4.3Ghz
      • Memory:
      • 8Gb Samsung Green
      • Storage:
      • 1x 256Gb Samsung 830 SSD 2x640gb HGST raid 0
      • Graphics card(s):
      • MSI R9 390
      • PSU:
      • Corsair HX620W Modular
      • Case:
      • Cooler Master Silencio 352
      • Operating System:
      • Win 7 ultimate 64 bit
      • Monitor(s):
      • 23" DELL Ultrasharp U2312HM
      • Internet:
      • 16mb broadband
    Ruggerbugger - I have successfully flashed my bios to 1013 without knowing. Downloaded from Asus website here.

    http://www.asus.it/support/download/...N8X-E%20Deluxe
    "Reality is what it is, not what you want it to be." Frank Zappa. ----------- "The invisible and the non-existent look very much alike." Huang Po.----------- "A drowsy line of wasted time bathes my open mind", - Ride.

  7. #7
    bored out of my tiny mind malfunction's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Lurking
    Posts
    3,923
    Thanks
    191
    Thanked
    187 times in 163 posts
    • malfunction's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G1.Sniper (with daft heatsinks and annoying Killer NIC)
      • CPU:
      • Xeon X5670 (6 core LGA 1366) @ 4.4GHz
      • Memory:
      • 48GB DDR3 1600 (6 * 8GB)
      • Storage:
      • 1TB 840 Evo + 1TB 850 Evo
      • Graphics card(s):
      • 290X
      • PSU:
      • Antec True Power New 750W
      • Case:
      • Cooltek W2
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2715H
    There are v1 and v2 revisions of many nForce 2 mobos. Basically the v2s (including the earlier Asus and Abit boards) officially support a 400MHz FSB (nForce2 Ultra chipset) whereas earlier versions do not. The A7N8X-E boards are ALL based around the Ultra chipset though so AFAIK there's no V1 / V2 issue to consider (it only applies to earlier A7N8X boards - not the 'E' versions)...

  8. #8
    Not *@!%in Postman Pat! Ruggerbugger's Avatar
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Rugby, (England for the Yanks)
    Posts
    1,659
    Thanks
    42
    Thanked
    69 times in 53 posts
    • Ruggerbugger's system
      • Motherboard:
      • Asus A7N8X-E deluxe
      • CPU:
      • XP 3200+
      • Memory:
      • 1GB Kingston PC3200 DDR2 dual channel
      • Storage:
      • 1 x 40GB OS, 1 x 320GB Data
      • Graphics card(s):
      • Sapphire 9800 Pro
      • PSU:
      • 400W Akasa (I think)
      • Case:
      • Antec Super Lanboy
      • Monitor(s):
      • Samsung LE32 LCD 720p
      • Internet:
      • VM 4Mb
    Thanks malfunction, that was basically my understanding. I certainly have the 400MHz FSB. Why do these people do this?!


    Click here for larger versions of photos

    Quote Originally Posted by Gonzo
    my a55 shoots great video in 1080i

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Firefox version 1.0 is on its way
    By Steve in forum Software
    Replies: 9
    Last Post: 14-07-2004, 05:51 PM
  2. game port on a7n8x deluxe, but not a7n8x-e deluxe
    By cm_uk in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 11-02-2004, 02:43 PM
  3. Asus A7N8X Deluxe rev2.0 & Abit NF7-S v2.0
    By Stewart in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 10-01-2004, 02:01 AM
  4. On board or not on board sound
    By suki_uk in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 23-09-2003, 11:17 PM
  5. ASUS A7N8X Deluxe 2.0
    By XTR in forum HEXUS Reviews
    Replies: 9
    Last Post: 09-08-2003, 05:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •