Results 1 to 5 of 5

Thread: Need help urgent, new mobo wont boot

  1. #1
    King of the Juice Platinum's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Chesterfield
    Posts
    3,765
    Thanks
    710
    Thanked
    88 times in 73 posts
    • Platinum's system
      • Motherboard:
      • Asus X99 Deluxue
      • CPU:
      • Core i7 5930k @ 4GHz
      • Memory:
      • 32gb Crucial 2400MHz
      • Storage:
      • 256gb Samsung SP941, 1tb MX500 Crucial SSD, 240gb Intel 730 SSD
      • Graphics card(s):
      • Sapphire R9 Fury OC
      • PSU:
      • 750 Watt Corsair HX
      • Case:
      • Corsiar 750D
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 18Mb

    Need help urgent, new mobo wont boot

    Ok just installed my new 3.4 PIV and IC7 Max 3 mobo which I got second hand (I know it worked before) and it wont boot, ive tryed clearing the bios, removing everything but the CPU mobo and vid, tryed agp vid and PCI and also 2 different brands of ram.
    Odd thing is there is no sounds from the PC speaker.

    Help!
    Salazaar : <Touching wood as I write this...>


  2. #2
    Ah, Mrs. Peel! mike_w's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Hertfordshire, England
    Posts
    3,326
    Thanks
    3
    Thanked
    9 times in 7 posts
    Do the fans spin up at all?

    Try taking the RAM out completely. If the motherboard is working properly then it should be beeping at you - otherwise it's probably the motherboard or power supply that's not working.
    "Well, there was your Uncle Tiberius who died wrapped in cabbage leaves but we assumed that was a freak accident."

  3. #3
    King of the Juice Platinum's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Chesterfield
    Posts
    3,765
    Thanks
    710
    Thanked
    88 times in 73 posts
    • Platinum's system
      • Motherboard:
      • Asus X99 Deluxue
      • CPU:
      • Core i7 5930k @ 4GHz
      • Memory:
      • 32gb Crucial 2400MHz
      • Storage:
      • 256gb Samsung SP941, 1tb MX500 Crucial SSD, 240gb Intel 730 SSD
      • Graphics card(s):
      • Sapphire R9 Fury OC
      • PSU:
      • 750 Watt Corsair HX
      • Case:
      • Corsiar 750D
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 18Mb
    nothing from the speaker but cant garentee that the speaker works, fans spin up but no post
    Salazaar : <Touching wood as I write this...>


  4. #4
    King of the Juice Platinum's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Chesterfield
    Posts
    3,765
    Thanks
    710
    Thanked
    88 times in 73 posts
    • Platinum's system
      • Motherboard:
      • Asus X99 Deluxue
      • CPU:
      • Core i7 5930k @ 4GHz
      • Memory:
      • 32gb Crucial 2400MHz
      • Storage:
      • 256gb Samsung SP941, 1tb MX500 Crucial SSD, 240gb Intel 730 SSD
      • Graphics card(s):
      • Sapphire R9 Fury OC
      • PSU:
      • 750 Watt Corsair HX
      • Case:
      • Corsiar 750D
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 18Mb
    Just changed the PSU and it booted, anyone know of issues with this combo and a 550 Watt Antec PSU?
    Salazaar : <Touching wood as I write this...>


  5. #5
    King of the Juice Platinum's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Chesterfield
    Posts
    3,765
    Thanks
    710
    Thanked
    88 times in 73 posts
    • Platinum's system
      • Motherboard:
      • Asus X99 Deluxue
      • CPU:
      • Core i7 5930k @ 4GHz
      • Memory:
      • 32gb Crucial 2400MHz
      • Storage:
      • 256gb Samsung SP941, 1tb MX500 Crucial SSD, 240gb Intel 730 SSD
      • Graphics card(s):
      • Sapphire R9 Fury OC
      • PSU:
      • 750 Watt Corsair HX
      • Case:
      • Corsiar 750D
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2408WFP
      • Internet:
      • 18Mb
    Looks like I need to get a new PSU, which 500watt + PSU from Tekheads is the best?
    Salazaar : <Touching wood as I write this...>


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. urgent problem with new computer
    By ives in forum PC Hardware and Components
    Replies: 23
    Last Post: 28-06-2004, 01:48 PM
  2. SN41G2 - Instability / crashing is it graphics, mem, hdd or mobo???
    By LazyOldman in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 20-05-2004, 10:16 AM
  3. Clasic title: 7n400 pro2 doesn't boot
    By quimico in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 23-01-2004, 02:33 PM
  4. urgent help needed. who's knows the K7N2 mobo??
    By silent in forum PC Hardware and Components
    Replies: 11
    Last Post: 19-12-2003, 08:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •