Results 1 to 3 of 3

Thread: Black screen after bios logo

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Black screen after bios logo

    Hello

    Yesterday i bought a new power supply (corsair cs650m), and after i replaced it my pc stucks at black screen after the bios logo when i turn it on.

    My specs:
    Intel core 2 duo e6700
    Evga gts 450
    2gb ddr2 800mhz
    Asus commando
    2x 250gb hard drive
    Window 7 32bit

    What i tried:
    1. I replased the power supply back to the old one with no results.
    2. I moved the video card to other slot.
    3. I moved the ram to other slot and tried to run it with 1 stick of ram.
    4. I chenged the sata cables and connected them to othe slots.
    5. I tried to run windows installtion from usb but its still gets black screen.

    Safe mode also doesnt work.

  2. #2
    Senior Member SUMMONER's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    London
    Posts
    611
    Thanks
    640
    Thanked
    110 times in 102 posts
    • SUMMONER's system
      • Motherboard:
      • Asus M5A99X Evo R2.0
      • CPU:
      • AMD FX-8320 with a Cooler Master Nepton 280L cooler
      • Memory:
      • 4 x 4GB Crucial Ballistix Smart Tracer DDR3-1866
      • Storage:
      • Samsung 850 Pro/830 SSDs, Western Digital Green HDDs and a rather large stack of HP MicroServers
      • Graphics card(s):
      • PNY Geforce GTX 650 Ti Boost 2GB DDR5
      • PSU:
      • Cooler Master G550M Semi Modular 80+ Bronze
      • Case:
      • Thermaltake Core V71 with 4 x 200mm fans
      • Operating System:
      • Windows 7, Windows 10 and Ubuntu
      • Monitor(s):
      • 2 x 23" LG IPS234V mounted on Jetmaster arms + 1 x 22" HP Pavilion 22xi
      • Internet:
      • 38Mbit VDSL Broadband via Talk Talk

    Re: Black screen after bios logo

    When you say "Safe mode also doesnt work", do you mean that you get the menu in which you can choose normal/safe mode and in then says starting Windows and after that turns black?

    If you do not get as far as the boot menu/starting Windows screen and literally a blank screen immediately after the bios, disconnect all the drives from the motherboard to see if you now get the "non-system disk or disk error, replace and..." message. If you do, reconnect the drives one by one until you figure out which one is causing the problem.
    Last edited by SUMMONER; 03-07-2016 at 11:45 AM.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2016
    Location
    Somerset
    Posts
    725
    Thanks
    47
    Thanked
    88 times in 69 posts
    • wazzickle's system
      • Motherboard:
      • Asus Z170i Pro Gaming
      • CPU:
      • i5 7600
      • Memory:
      • 16Gb DDR4 HyperX Fury
      • Storage:
      • Samsung 850 Evo M.2 256GB (OS); 2 x Seagate 5+4 TB 2.5" HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel Onboard HD 630
      • PSU:
      • Pico PSU 160W
      • Case:
      • Streacom FC8 Alpha OD
      • Operating System:
      • W10
      • Monitor(s):
      • Samsung UE50JU6800 4k TV
      • Internet:
      • Plusnet 80/20

    Re: Black screen after bios logo

    With apologies if you have done already - have you double-checked all the connections? It sounds like the hard drive with your OS on it is having a problem. The best of us miss stuff like this - I took apart a friends' laptop that wasn't working, couldn't find the problem, and after literally hours scratching my head noticed that I'd dislodged the ram sticks. If you have access to another computer, try putting in other hard drives (with both PSUs), and then a usb boot stick.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •