Results 1 to 5 of 5

Thread: HP Compaq DC7100 wont boot

  1. #1
    Bah Humbug. Dooms's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brixton
    Posts
    3,325
    Thanks
    94
    Thanked
    183 times in 141 posts
    • Dooms's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97i Gaming ACK
      • CPU:
      • i7 4790K @ 4.4Ghz
      • Memory:
      • Corsair 16GB Vengeance
      • Storage:
      • 500Gb Samsung 840 SSD & 960GB Kingston SSD
      • Graphics card(s):
      • Zotac 1080
      • PSU:
      • 750W Corsair Pro
      • Case:
      • Phanteks Evolv ITX
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • LG 34UC88 34-Inch 21:9
      • Internet:
      • Virgin 220MB

    HP Compaq DC7100 wont boot

    Hey guys i have a Compaq DC7100 sitting in front of me at work and im stumped... Turn it on, nothing on screen, no beeping, nothing!

    Tried reseating ram, using only on of the peices at a time, gfx are on board but when gfx die it beeps anyway?!? so dont think its that...

    Any ideas??

  2. #2
    System Suspect
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    427
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Am using one of those right now..If you take the case off and power on does the fan or anything start..We've had about 700 of these delivered int he past few months and there is a fault with the PSU/MB's on some..If you don't get anything spining up then it looks to be a PSU issue

  3. #3
    Bah Humbug. Dooms's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brixton
    Posts
    3,325
    Thanks
    94
    Thanked
    183 times in 141 posts
    • Dooms's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97i Gaming ACK
      • CPU:
      • i7 4790K @ 4.4Ghz
      • Memory:
      • Corsair 16GB Vengeance
      • Storage:
      • 500Gb Samsung 840 SSD & 960GB Kingston SSD
      • Graphics card(s):
      • Zotac 1080
      • PSU:
      • 750W Corsair Pro
      • Case:
      • Phanteks Evolv ITX
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • LG 34UC88 34-Inch 21:9
      • Internet:
      • Virgin 220MB
    nope - fans spin up, hdd ticks over - just doesnt get any further (again without beeping)

    edit: How u finding these machines? We have just gone for the SFF version of them over these beasts but they are exactly the same build.

    edit2: Just leaving bios battery out atm as ive run out of ideas
    Last edited by Dooms; 10-03-2005 at 12:26 PM.

  4. #4
    System Suspect
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    427
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Personally I've found them to be ok, not brilliant for a 512/2.8..and they don;t seem to really like our network, we run 10/half and have done for ages, the old P3/733 machines were fine but these ones seem not to like it, have times when then all slow down and outlook takes up to 30 secs to sync with the ex2000 server at times depending on which office around the country your in...even in the central london offices where the ex server is in the same building via 100meg switch to 10meg hubs..

    As for that PC, is it under the HP warrenty? if it's not even beeping maybe suggests the MB/Bios is screwed, as I say we've had Hp engineers out to swap dodgy MB's already and that's after the first few weeks..I just use the Hp website and log the call against the machine serial and they get back to you in about an hour

  5. #5
    Bah Humbug. Dooms's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brixton
    Posts
    3,325
    Thanks
    94
    Thanked
    183 times in 141 posts
    • Dooms's system
      • Motherboard:
      • MSI Z97i Gaming ACK
      • CPU:
      • i7 4790K @ 4.4Ghz
      • Memory:
      • Corsair 16GB Vengeance
      • Storage:
      • 500Gb Samsung 840 SSD & 960GB Kingston SSD
      • Graphics card(s):
      • Zotac 1080
      • PSU:
      • 750W Corsair Pro
      • Case:
      • Phanteks Evolv ITX
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • LG 34UC88 34-Inch 21:9
      • Internet:
      • Virgin 220MB
    Yer we are contacting Compaq now however (as you may well know) its a bitch to get them to actualy do something!!!

    We are using the 512/3.2 ones and we dont seem to have any problems network wise but we are still testing them before moving over (just finished doing the ghost build) - most of the other machines in the london site are d530's so we are used to the compaq way of things (trying to replace elonex p3 733/866 machines)

    Cheers for the help, shame never got it working without calling out hp

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. how to change boot order sata -> ide on a asus a7n8x?
    By dgr in forum PC Hardware and Components
    Replies: 8
    Last Post: 13-07-2010, 08:18 PM
  2. Hard drive boot order problems
    By Smeghead in forum PC Hardware and Components
    Replies: 0
    Last Post: 04-12-2004, 02:39 PM
  3. Replies: 5
    Last Post: 28-10-2004, 06:32 PM
  4. Can't boot off USB flash drive on laptop!
    By bertie in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 7
    Last Post: 30-07-2004, 11:36 AM
  5. Disk Boot Failure
    By r1zeek in forum PC Hardware and Components
    Replies: 7
    Last Post: 08-06-2004, 08:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •