Results 1 to 6 of 6

Thread: audigy 4 card not seen & no sound

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hamilton
    Posts
    575
    Thanks
    17
    Thanked
    2 times in 2 posts

    audigy 4 card not seen & no sound

    Have an audigy 4 card pluged into an abit an8 ultra but cant get it recognised in device manager and i have no sound, tried reinstalling drivers but no joyany ideas?
    thanks
    Robert

  2. #2
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    28,974
    Thanks
    1,468
    Thanked
    2,895 times in 2,344 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    Try disabling onboard sound in your BIOS.

    Check that you aren't doing anything funny to your PCI channels in BIOS or device manager.

  3. #3
    Member
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    93
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Try plugging it in again or try a different slot if the above doesn't work.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    no sound

    help needed having recently reinstalled windows xp using my recovery mesh disc . but have not got any sound,have been told by mesh that i need to reinstsll my sound drivers, but have been given the wrong information by them using a mesh pc serial matrix64 3000 fx

  5. #5
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    28,974
    Thanks
    1,468
    Thanked
    2,895 times in 2,344 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps
    Quote Originally Posted by rajkumarlal
    help needed having recently reinstalled windows xp using my recovery mesh disc . but have not got any sound,have been told by mesh that i need to reinstsll my sound drivers, but have been given the wrong information by them using a mesh pc serial matrix64 3000 fx
    Try reinstalling your sound drivers.

    If that doesn't work check that device manager is showing the card. If it is showing fine, then plug your speakers into the correct output socket and un-muting/turn the volume up from windows If it's not showing fine, try the tips mentioned in this thread.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Hamilton
    Posts
    575
    Thanks
    17
    Thanked
    2 times in 2 posts
    no option to disable the onboard sound so i unplugged the sound riser card will try and change pci slots tonight and its on a clean xp pro install
    Robert

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Whats the best sound card?
    By myth in forum PC Hardware and Components
    Replies: 11
    Last Post: 20-09-2004, 11:18 PM
  2. It's Bargain Sound Card time
    By Zak33 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 16-09-2004, 12:40 PM
  3. Top 5.1 Sound Card thats fits 1 PCI Slot
    By royce in forum PC Hardware and Components
    Replies: 16
    Last Post: 03-01-2004, 04:28 PM
  4. Gonna test a Sound Card ...what shall I play?
    By Zak33 in forum Consumer Electronics
    Replies: 25
    Last Post: 13-11-2003, 03:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •