Results 1 to 3 of 3

Thread: Mic input lost

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Mic input lost

    Hey,

    I seem to have lost my mic input, when I unmute the mic everything seems dead, if I make a LOT of noise in the room and listen carefully I can hear it like its a long long way away and very quiet. I have checked in the windows sound and audio control panel and it is set to the correct sound input, I have also made sure the 'mic in' port isnt in use as a 5.1 port. Its also selected as the input source under the advanced settings.

    At first I thought that it might be a hardware problem but today I borrowed a new sound card (Genius Soundmaker value 5.1) and exactly the same happens with this.

    Specs:
    Athlon XP mobile 2500+ (clocked at 2.3MHz and running cool and stable)
    Abit NF7-S v1 (nForce 2 board)
    2x512MB Corsair XMS RAM
    Club 3D NVidia 6600GT

    Anyone have any ideas how I can fix this without reinstalling windows?

  2. #2
    Admin team peterb's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Southampton
    Posts
    18,957
    Thanks
    2,716
    Thanked
    3,262 times in 2,586 posts
    • peterb's system
      • Motherboard:
      • Nascom 2
      • CPU:
      • Z80B
      • Memory:
      • 48K 8 bit memory on separate card
      • Storage:
      • Audio cassette tape - home built 5.25" floppy drive
      • Graphics card(s):
      • text output (composite video)
      • PSU:
      • Home built
      • Case:
      • Home built
      • Operating System:
      • Nas-sys
      • Monitor(s):
      • 12" monocrome composite video input
      • Internet:
      • No networking capability on this machine
    Is the mic OK? Is it plugged into the mic input (not line).
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Been helped or just 'Like' a post? Use the Thanks button!
    My broadband speed - 750 Meganibbles/minute

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Manchester, UK
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    The mic is tested and working on another PC and it is definitely in the mic in.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Lost (s02e14) - Wow!
    By bsodmike in forum General Discussion
    Replies: 46
    Last Post: 23-02-2006, 11:00 AM
  2. I need a new mic...
    By Pennycook in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 02-11-2005, 10:24 PM
  3. Mic on shuttle sn45g
    By kingpin in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 28-06-2004, 12:43 AM
  4. Sound Blaster Audigy 2 Dodgy mic input??!
    By MurphmanL in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 01-04-2004, 04:01 PM
  5. nForce2 Microphone input
    By Zak33 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 11-01-2004, 11:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •