Results 1 to 9 of 9

Thread: z5500 dead

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East London
    Posts
    702
    Thanks
    8
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • Hasnath's system
      • Motherboard:
      • Asus PSWDH
      • CPU:
      • Q6600
      • Memory:
      • 4x1GB Ballistix 8500
      • Storage:
      • 2xWD 320KS(RAID0)
      • Graphics card(s):
      • PNY 9800GTX 512MB
      • PSU:
      • Tagan 580W U22
      • Case:
      • Coolermaster ATC110
      • Monitor(s):
      • HP L2045W
      • Internet:
      • BE 21MB

    z5500 dead

    Only had these speakers for 4 days and used them for about 30 mins max and i think ive blown the fuse when i flicked the master switch.
    Anyway i think i can replace the fuse, model is t2ah250v but haven't got a clue where i can get one from, any help greatly welcomed

  2. #2
    radix lecti dave87's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    England
    Posts
    12,806
    Thanks
    657
    Thanked
    931 times in 634 posts
    • dave87's system
      • Motherboard:
      • Asus
      • CPU:
      • i5 3470k under Corsair H80 WC
      • Memory:
      • 8gb DDR3
      • Storage:
      • 240gb SSD + 120gb SSD
      • Graphics card(s):
      • Asus HD7950
      • PSU:
      • XFX 600w Modular
      • Case:
      • Lian Li PC-A05FNB + Acoustipack
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2x Dell S2309W (1920x1080)
      • Internet:
      • BT Infinity Option 2
    If you have only had them for 4 days, then surely an RMA would be more appropriate?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East London
    Posts
    702
    Thanks
    8
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • Hasnath's system
      • Motherboard:
      • Asus PSWDH
      • CPU:
      • Q6600
      • Memory:
      • 4x1GB Ballistix 8500
      • Storage:
      • 2xWD 320KS(RAID0)
      • Graphics card(s):
      • PNY 9800GTX 512MB
      • PSU:
      • Tagan 580W U22
      • Case:
      • Coolermaster ATC110
      • Monitor(s):
      • HP L2045W
      • Internet:
      • BE 21MB
    if its simply a blown fuse id rathwer do that than send this massive box back for an rma plus the hassle of packing it all up and then rewiring a new one when i get one

  4. #4
    Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Liverpool!
    Posts
    140
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • FrontSideBus's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-X38-DS4 Intel X38
      • CPU:
      • Intel Core 2 Quad Q9450 'Yorkfield' @ 3.4ghz
      • Memory:
      • 2x 2GB G.Skill DDR2 PC2-8500C5
      • Storage:
      • Samsung SpinPoint F1 1TB
      • Graphics card(s):
      • BFG GeForce 9800 GTX 512MB
      • PSU:
      • Tagan TG480-U01
      • Case:
      • Origional Coolermaster Praetorian
      • Operating System:
      • Vista X64 Ultimate
      • Monitor(s):
      • Samsung SyncMaster T220, Samsung Series 8 40"
      • Internet:
      • 20mb Virgin Media
    Maplins?

    CoolerMaster ftw!!!

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East London
    Posts
    702
    Thanks
    8
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • Hasnath's system
      • Motherboard:
      • Asus PSWDH
      • CPU:
      • Q6600
      • Memory:
      • 4x1GB Ballistix 8500
      • Storage:
      • 2xWD 320KS(RAID0)
      • Graphics card(s):
      • PNY 9800GTX 512MB
      • PSU:
      • Tagan 580W U22
      • Case:
      • Coolermaster ATC110
      • Monitor(s):
      • HP L2045W
      • Internet:
      • BE 21MB
    Quote Originally Posted by FrontSideBus View Post
    Maplins?
    went on their website with the model no. on the fuse but nothing came up, will go the store tomorrow morning to see if they stock them.

  6. #6
    Hello jackvdbuk's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Stratford
    Posts
    2,513
    Thanks
    468
    Thanked
    112 times in 95 posts
    • jackvdbuk's system
      • Motherboard:
      • AbiT IP35-PRO
      • CPU:
      • Intel C2Q Q9550
      • Memory:
      • OCZ Nvidia SLi Edition 4GB (2x2gb) pc2-6400 DDR2
      • Storage:
      • lots of TB
      • Graphics card(s):
      • BFG 8800GTS 512MB
      • PSU:
      • Corsair HX620W
      • Case:
      • Corsair 800D
      • Operating System:
      • Windows 7 Premium x64
      • Monitor(s):
      • Dell 2407WFP
      • Internet:
      • Orange (about 6Mb)
    matey, i had two sets of Z5500 and they bothfter a didnt work a certain amount of time! so after the secodn set i got fed up (and cos' they put a big hole in my pocket) i just got a set of z2300..

    my dad had a look and also saw the fuse of some sort 'burnt' and it was quite a buring smell to it if i smelt it, imo somethings wrogn with the speakers so yeah you should get an RMA and up 2 u if you want to keep!

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East London
    Posts
    702
    Thanks
    8
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • Hasnath's system
      • Motherboard:
      • Asus PSWDH
      • CPU:
      • Q6600
      • Memory:
      • 4x1GB Ballistix 8500
      • Storage:
      • 2xWD 320KS(RAID0)
      • Graphics card(s):
      • PNY 9800GTX 512MB
      • PSU:
      • Tagan 580W U22
      • Case:
      • Coolermaster ATC110
      • Monitor(s):
      • HP L2045W
      • Internet:
      • BE 21MB
    just back from maplins and the fuses seem to have fixed my problems. I'm gonna keep it for a while and if the problems persist i may consider getting a refund but as of now it seems not too problematic.

  8. #8
    I eats food da_ging's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    2,256
    Thanks
    10
    Thanked
    29 times in 24 posts
    • da_ging's system
      • CPU:
      • E5200 @ 3.75Ghz
      • Memory:
      • 4GB kingston HyperX 8500
      • Storage:
      • 2*WD640gb in Raid 0 +500gb 32mb seagate
      • Graphics card(s):
      • BFG GTX 260 Maxcore OC2
      • PSU:
      • Corsair 650w TX
      • Case:
      • Stacker 831 black
      • Operating System:
      • XP Pro
      • Monitor(s):
      • 23" fujitsu 3230t LCD 1920*1080
      • Internet:
      • 8mb
    i wouldnt worry about the fuse tbh if it blows then replace it and it will probably be fine, the fuse blew on my dads z680's the first time they were plugged in , bunged in a new fuse and they've been fine for over a year

    also my z5500's came with a spare fuse didnt yours ?

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East London
    Posts
    702
    Thanks
    8
    Thanked
    11 times in 11 posts
    • Hasnath's system
      • Motherboard:
      • Asus PSWDH
      • CPU:
      • Q6600
      • Memory:
      • 4x1GB Ballistix 8500
      • Storage:
      • 2xWD 320KS(RAID0)
      • Graphics card(s):
      • PNY 9800GTX 512MB
      • PSU:
      • Tagan 580W U22
      • Case:
      • Coolermaster ATC110
      • Monitor(s):
      • HP L2045W
      • Internet:
      • BE 21MB
    is there a spare fuse, where was it?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dead or fixed pixels are they acceptable?
    By RFV in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 21
    Last Post: 29-08-2006, 07:05 PM
  2. What is dead?
    By Pirate Pete in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 2
    Last Post: 12-03-2006, 11:41 AM
  3. Want a dead (really dead) Shuttle
    By Methanoid in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 12-01-2004, 12:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •