Results 1 to 7 of 7

Thread: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

  1. #1
    HEXUS.admin
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    26,935
    Thanks
    0
    Thanked
    1,661 times in 577 posts

    Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    Version 66 released to the stable channel for Windows, Mac, Linux, Android, and iOS.
    Read more.

  2. #2
    Registered+
    Join Date
    May 2009
    Posts
    90
    Thanks
    17
    Thanked
    8 times in 7 posts
    • blokeinkent's system
      • Motherboard:
      • ASRock Z170 Extreme6+
      • CPU:
      • Core i7 6700K s1151 4.0GHz
      • Memory:
      • 16GB (2x8GB) Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-25600 (3200)
      • Storage:
      • Samsung 250GB Evo SSD + Corsair 256GB SSD + WD 4TB + WD 3TB
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 1070 FTW Gaming ACX 3.0
      • PSU:
      • Corsair TX 650
      • Case:
      • Corsair Carbide 300R
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • Acer Predator XB281HK 4K
      • Internet:
      • TalkTalk Faster Fibre +Boost

    Re: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    Well that's nice and clear then

    As annoying as it is on some on some sites, if there's a user configurable exception list then I'll be happy. Its important to me to have autoplay with audio on some client facing sites for work.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1,115
    Thanks
    4
    Thanked
    52 times in 44 posts

    Re: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    I'd rather have autoplay completely disabled except on whitelisted sites...

    I hate it when I go to a site looking for something really quickly in text format then the next thing there's a video playing from 'somewhere' on the site just because the website has decided that we'll play that video even if you didn't want to watch it.... not to mention bandwidth usage (not that it matters if you're on unlimited but mobile it does)

    Yes I know you can get plugins that do a lot of it but I just see it as extra bloat to a program and imo it's bad user experience on a website too.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Shazadam's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus VII Formula
      • CPU:
      • Intel i7 4790K @ 4.7GHz
      • Memory:
      • 32GB DDR3 2400mhz Corsair Vengeance Pro
      • Storage:
      • 750GB Crucial SSD, 120GB OCZ Vertex 3, 2TB WD Black
      • Graphics card(s):
      • 1080Ti MSI Seahawk
      • PSU:
      • 850Watt Corsair HX Semi Modular
      • Case:
      • Corsair 780T
      • Operating System:
      • Windows 10
      • Monitor(s):
      • ROG SWIFT PG27AQ

    Re: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    Execute order 66...

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    2,091
    Thanks
    211
    Thanked
    215 times in 155 posts

    Re: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    Autoplay elements deserve their own place in hell IMO, right next to popups.

  6. Received thanks from:

    spanna5 (19-04-2018)

  7. #6
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,719
    Thanks
    626
    Thanked
    850 times in 721 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre

    Re: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    Quote Originally Posted by Corky34 View Post
    Autoplay elements deserve their own place in hell IMO, right next to popups.
    and right in front of pop-unders....
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  8. #7
    '~'+'~' Enverex's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    898
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • Enverex's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H77n-WiFi
      • CPU:
      • Intel i5-3570K with Scythe Shuriken
      • Memory:
      • 16GB Crucial Ballistix Tactical 1600Mhz
      • Storage:
      • Samsung 840 500GB SSD
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 670 2GB OC Power Edition
      • PSU:
      • EVGA SuperNOVA 550W G2
      • Case:
      • Silverstone Sugo SG11
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro 64bit
      • Monitor(s):
      • LG 42LW550T 42" TV
      • Internet:
      • BT Infinity

    Re: Google Chrome 66 has autoplay elements muted by default

    M66 also fixed audio corruption, which caused music tracks to stop short of completing because they'd throw frame errors.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •