Results 1 to 12 of 12

Thread: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ballymena
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • MarkTheNoob's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage Formula
      • CPU:
      • Intel Q6600 (o/c 3.2Ghz)
      • Memory:
      • 8GB Corsair Dominator PC8500
      • Storage:
      • 2x 1TB Samsung Spinpoint Raid 0
      • Graphics card(s):
      • GeForce 280 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w Modular PSU
      • Case:
      • Antec 1200 (The ****)
      • Operating System:
      • Xp (Roll on 7)
      • Monitor(s):
      • 2x Acer AL1916w
      • Internet:
      • 16MB

    I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    OK guys, so I was on the hardware forum recently because my comp krapped itself and you guys gave me some good support and advice on new parts.

    Anyway, rebuilt it, rebooted it and all is sweet... until last night.

    Installed most of the main software, mobo drivers, office, kaspersky, spybot, firefox, nero, etc. Did a few restarts, installed Sony Vegas 8 and it downloaded netfix 3.1, I think.

    So, it did a restart and all was well apart from the network connection.

    It's now got limited connectivity.

    Tried installing updated network drivers but no use.

    Ran ipconfig, syas:

    Connection specific DNS Suffix . :
    Autoconfiguration IP Address . . . : 169.254.202.80
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . . . :

    My service provider is Sky.

    Would appreciate any advice, just got this btch working and now no intra-web! Ragin!

  2. #2
    mush-mushroom b0redom's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Middlesex
    Posts
    3,460
    Thanks
    184
    Thanked
    367 times in 283 posts
    • b0redom's system
      • Motherboard:
      • Some iMac thingy
      • CPU:
      • 3.4Ghz Quad Core i7
      • Memory:
      • 24GB
      • Storage:
      • 3TB Fusion Drive
      • Graphics card(s):
      • nViidia GTX 680MX
      • PSU:
      • Some iMac thingy
      • Case:
      • Late 2012 pointlessly thin iMac enclosure
      • Operating System:
      • OSX 10.8 / Win 7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2713H
      • Internet:
      • Be+

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    That IP address means that Windows is not receiving a DHCP IP address from your sky box. I don't have sky myself, so I can't tell you for sure what you can hard code it to.

    Are you sure your Sky modem/router is on? Maybe try resetting it?

    If you're seeing that, then the chances are it's not a problem with your network card.

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ballymena
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • MarkTheNoob's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage Formula
      • CPU:
      • Intel Q6600 (o/c 3.2Ghz)
      • Memory:
      • 8GB Corsair Dominator PC8500
      • Storage:
      • 2x 1TB Samsung Spinpoint Raid 0
      • Graphics card(s):
      • GeForce 280 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w Modular PSU
      • Case:
      • Antec 1200 (The ****)
      • Operating System:
      • Xp (Roll on 7)
      • Monitor(s):
      • 2x Acer AL1916w
      • Internet:
      • 16MB

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Just before you posted i tried resetting the router and now in network connections it shows the connection as connected and firewalled but still there is no intra-web connection.

    ran ipconfig and it says:

    Connection specific DNS Suffix . : home
    Autoconfiguration IP Address . . . : 192.168.0.2
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

    Close but no cigar!

  4. #4
    Environ'mentalist Zadock's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Pembroke
    Posts
    1,386
    Thanks
    104
    Thanked
    101 times in 83 posts
    • Zadock's system
      • Motherboard:
      • Asus Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570K
      • Memory:
      • Corsair Corsair Vengeance 8Gb (1600Mhz)
      • Storage:
      • Samsung 500GB HD501LJ Spinpoint T, SATA300, 7200 rpm
      • Graphics card(s):
      • XFX HD6950 2GB
      • PSU:
      • Corsair 520W HX Series Modular Powersupply
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 64 HP
      • Monitor(s):
      • Samsung 27" LED
      • Internet:
      • BT

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Can you give us a little more info?

    Presumably you can access the net on your connection from another machine?

  5. #5
    mush-mushroom b0redom's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Middlesex
    Posts
    3,460
    Thanks
    184
    Thanked
    367 times in 283 posts
    • b0redom's system
      • Motherboard:
      • Some iMac thingy
      • CPU:
      • 3.4Ghz Quad Core i7
      • Memory:
      • 24GB
      • Storage:
      • 3TB Fusion Drive
      • Graphics card(s):
      • nViidia GTX 680MX
      • PSU:
      • Some iMac thingy
      • Case:
      • Late 2012 pointlessly thin iMac enclosure
      • Operating System:
      • OSX 10.8 / Win 7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2713H
      • Internet:
      • Be+

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Ok, so now you're connected to your router. How about:

    ping www.gmail.com

    ping 64.233.183.18

    tracert 64.233.183.18

    What do you get from those commands?

  6. #6
    Registered+
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ballymena
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • MarkTheNoob's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage Formula
      • CPU:
      • Intel Q6600 (o/c 3.2Ghz)
      • Memory:
      • 8GB Corsair Dominator PC8500
      • Storage:
      • 2x 1TB Samsung Spinpoint Raid 0
      • Graphics card(s):
      • GeForce 280 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w Modular PSU
      • Case:
      • Antec 1200 (The ****)
      • Operating System:
      • Xp (Roll on 7)
      • Monitor(s):
      • 2x Acer AL1916w
      • Internet:
      • 16MB

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    I am currently using the router wirelessly with this laptop.
    My flatmate is next door hard wired to it and connected also.

    ping www.gmail.com
    ping request could not find host www.gmail.com. Please check the name and try again.

    ping 64.233.183.18
    pinging with 32 bytes of data:
    ping: transmit failed, error code 65
    ping: transmit failed, error code 65
    ping: transmit failed, error code 65
    ping: transmit failed, error code 65
    packets sent = 4, Recieved = 0, Lost = 4, (100% loss)

    tracert 64.233.183.18
    Tracing route over a maximum of 30 hops
    1 Transmit error: code 65
    Trace complete.

    Hope this helps guys.

  7. #7
    Senior Member Stringent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Neverland
    Posts
    5,227
    Thanks
    45
    Thanked
    155 times in 117 posts
    • Stringent's system
      • Motherboard:
      • Intel DQ57TM
      • CPU:
      • Intel i5 760
      • Memory:
      • 8GB
      • Storage:
      • 1TB
      • Graphics card(s):
      • NVIDIA Geforce 260GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620
      • Case:
      • Coolermaster Centurion
      • Operating System:
      • Microsoft Windows 7 Ultimate x64
      • Monitor(s):
      • Dual Iiyama 24"
      • Internet:
      • Patchy

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Well you getting an IP from your router, but it seems like your Internet isn't connected up yet.

  8. #8
    Registered+
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ballymena
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • MarkTheNoob's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage Formula
      • CPU:
      • Intel Q6600 (o/c 3.2Ghz)
      • Memory:
      • 8GB Corsair Dominator PC8500
      • Storage:
      • 2x 1TB Samsung Spinpoint Raid 0
      • Graphics card(s):
      • GeForce 280 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w Modular PSU
      • Case:
      • Antec 1200 (The ****)
      • Operating System:
      • Xp (Roll on 7)
      • Monitor(s):
      • 2x Acer AL1916w
      • Internet:
      • 16MB

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    what? my internet isn't connected up yet?

    my internet and router are fine, i have a laptop wirelessly and comp hard wired running on it.

  9. #9
    Environ'mentalist Zadock's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Pembroke
    Posts
    1,386
    Thanks
    104
    Thanked
    101 times in 83 posts
    • Zadock's system
      • Motherboard:
      • Asus Z77
      • CPU:
      • Intel Core i5 3570K
      • Memory:
      • Corsair Corsair Vengeance 8Gb (1600Mhz)
      • Storage:
      • Samsung 500GB HD501LJ Spinpoint T, SATA300, 7200 rpm
      • Graphics card(s):
      • XFX HD6950 2GB
      • PSU:
      • Corsair 520W HX Series Modular Powersupply
      • Case:
      • Antec Nine Hundred
      • Operating System:
      • Windows 7 64 HP
      • Monitor(s):
      • Samsung 27" LED
      • Internet:
      • BT

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Check device manager and see if your network adapter is functioning correctly, hard wired yes? try different cables also and that they are connected correctly (no brainers I know but you never know)

    Also check the properties of the network connection and set everything to auto i.e. IP and DNS, you'll connect but get no internet connection if a. you've put the dns in wrong or b. if you've tried to allocate a lan ip address that is outside of the range of the gateway (router)


    More... check software firewalls etc aren't blocking access.

  10. #10
    mush-mushroom b0redom's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Middlesex
    Posts
    3,460
    Thanks
    184
    Thanked
    367 times in 283 posts
    • b0redom's system
      • Motherboard:
      • Some iMac thingy
      • CPU:
      • 3.4Ghz Quad Core i7
      • Memory:
      • 24GB
      • Storage:
      • 3TB Fusion Drive
      • Graphics card(s):
      • nViidia GTX 680MX
      • PSU:
      • Some iMac thingy
      • Case:
      • Late 2012 pointlessly thin iMac enclosure
      • Operating System:
      • OSX 10.8 / Win 7 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 2713H
      • Internet:
      • Be+

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Are you running ZoneAlarm by any chance on the PC which isn't connecting to the Internet?

  11. #11
    Registered+
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ballymena
    Posts
    82
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • MarkTheNoob's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage Formula
      • CPU:
      • Intel Q6600 (o/c 3.2Ghz)
      • Memory:
      • 8GB Corsair Dominator PC8500
      • Storage:
      • 2x 1TB Samsung Spinpoint Raid 0
      • Graphics card(s):
      • GeForce 280 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w Modular PSU
      • Case:
      • Antec 1200 (The ****)
      • Operating System:
      • Xp (Roll on 7)
      • Monitor(s):
      • 2x Acer AL1916w
      • Internet:
      • 16MB

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    changed cables and which ethernet port i use on router and mobo.
    all tcp/ip are auto.

    haven't zone alarm on since i rebooted. using kaspersky but it's ok, even when i kill it there is still no connection.

    it's a bolox!

  12. #12
    The late but legendary peterb - Onward and Upward peterb's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Looking down & checking on swearing
    Posts
    19,378
    Thanks
    2,892
    Thanked
    3,403 times in 2,693 posts

    Re: I can't believe my luck !!!!!!!!!!!

    Remove the DNS suffix (home)
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Been helped or just 'Like' a post? Use the Thanks button!
    My broadband speed - 750 Meganibbles/minute

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Hard luck boys
    By vaio in forum Sports and Fitness
    Replies: 9
    Last Post: 14-03-2008, 03:51 PM
  2. Wish me luck - bike test booked
    By Dreaming in forum Automotive
    Replies: 22
    Last Post: 21-08-2007, 10:23 PM
  3. Good Luck for tomorrow :)
    By dave87 in forum General Discussion
    Replies: 41
    Last Post: 17-08-2006, 03:34 PM
  4. Good Luck...
    By tiggerai in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 15-05-2005, 06:25 PM
  5. Good Luck Ellen!
    By Steve in forum General Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 08-02-2005, 07:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •