Results 1 to 16 of 16

Thread: Can't access folders or printers from my laptop on network

  1. #1
    ^-- I'm with stupid --^
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Under Your Bed
    Posts
    1,354
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Unhappy Can't access folders or printers from my laptop on network

    I have just set my home network up for my PC and Laptop. I can share the internet connection but i can't seem to access any of my shared files or in fact setup a printer so my laptop can access it.

    My network is as follows:

    Main PC with USB connection to cable modem
    Main PC with connection to scanner

    Laptop connected via Crossover cable and ethernet adaptors

    Both are running XP Home Edition and when i ran the 'create a network' wizard on my home PC it went through fine however on the laptop the wizard wouldn't run and i found i could just access the internet straight away

    All help would be greatly appreciated as i need to transfer my files from my PC to me Lappy!!

    Wilko
    tom@meangasoline.co.uk | RIP Zoltan

    Canon 350d | 50 F/1.8 Mk II | 70-200 F/4 L | 1Gb Sandisk Ultra III

  2. #2
    Bonnet mounted gunsight megah0's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Birmingham
    Posts
    3,381
    Thanks
    79
    Thanked
    73 times in 49 posts
    have you set the printer up as being sharable?

    there is a wizard in control panel to search for a network printer.
    Recycling consultant

  3. #3
    ^-- I'm with stupid --^
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Under Your Bed
    Posts
    1,354
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Yeh, but that don't seem to work either...i am more interested in the file sharing tbh
    tom@meangasoline.co.uk | RIP Zoltan

    Canon 350d | 50 F/1.8 Mk II | 70-200 F/4 L | 1Gb Sandisk Ultra III

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    95
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    activated guest accounts?
    setup authorisations on each PC correctly?

  5. #5
    Vive le pants! directhex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    17,074
    Thanks
    228
    Thanked
    1,027 times in 678 posts
    • directhex's system
      • Motherboard:
      • MSI X99A Gaming 7
      • CPU:
      • Intel Core i7 5280k
      • Memory:
      • 32GiB ADATA DDR4
      • Storage:
      • Corsair Neutron XT 960GB
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 980 Gaming 4G Twin Frozr 5
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • NZXT H440
      • Operating System:
      • Ubuntu 17.10, Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2713HM
      • Internet:
      • FIOS
    kill zonealarm, problem solved

  6. #6
    ^-- I'm with stupid --^
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Under Your Bed
    Posts
    1,354
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Originally posted by DizMatt
    activated guest accounts?
    setup authorisations on each PC correctly?
    What exactly should i be looking for here??

    Hex...i don't have that installed anymore m8
    tom@meangasoline.co.uk | RIP Zoltan

    Canon 350d | 50 F/1.8 Mk II | 70-200 F/4 L | 1Gb Sandisk Ultra III

  7. #7
    Drop it like it's hot Howard's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Surrey, South East
    Posts
    11,731
    Thanks
    14
    Thanked
    42 times in 39 posts
    • Howard's system
      • Motherboard:
      • Asus P5B
      • CPU:
      • Core2Duo E6420 2.13GHz
      • Memory:
      • 2x1gb OCZ DDR2 6400
      • Storage:
      • 250GB & 500GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Inno3d iChill 7900GS
      • PSU:
      • Antec SmartPower 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 330
      • Monitor(s):
      • 2x AG Neovo F419
      • Internet:
      • Virgin Media 20mbit
    Control Panel > Users > Guest Account > Turn On Guest Account
    Home cinema: Toshiba 42XV555DB Full HD LCD | Onkyo TX-SR705 | NAD C352 | Monitor Audio Bronze B2 | Monitor Audio Bronze C | Monitor Audio Bronze BFX | Yamaha NSC120 | BK Monolith sub | Toshiba HD-EP35 HD-DVD | Samsung BD-P1400 BluRay Player | Pioneer DV-575 | Squeezebox3 | Virgin Media V+ Box
    PC: Asus P5B | Core2duo 2.13GHz | 2GB DDR2 PC6400 | Inno3d iChill 7900GS | Auzentech X-Plosion 7.1 | 250GB | 500GB | NEC DVDRW | Dual AG Neovo 19"
    HTPC: | Core2Duo E6420 2.13GHz | 2GB DDR2 | 250GBx2 | Radeon X1300 | Terratec Aureon 7.1 | Windows MCE 2005
    Laptop: 1.5GHz Centrino | 512MB | 60GB | 15" Wide TFT | Wifi | DVDRW


  8. #8
    ^-- I'm with stupid --^
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Under Your Bed
    Posts
    1,354
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Nah, still not done anything...I can see the network active under My Network Places but cannot share folders or printers still
    tom@meangasoline.co.uk | RIP Zoltan

    Canon 350d | 50 F/1.8 Mk II | 70-200 F/4 L | 1Gb Sandisk Ultra III

  9. #9
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    95
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    are you used to WInXP.
    you can't share them like you can in win2k
    you have to drag them to the "shared " folder
    it's poo tbh

  10. #10
    Drop it like it's hot Howard's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Surrey, South East
    Posts
    11,731
    Thanks
    14
    Thanked
    42 times in 39 posts
    • Howard's system
      • Motherboard:
      • Asus P5B
      • CPU:
      • Core2Duo E6420 2.13GHz
      • Memory:
      • 2x1gb OCZ DDR2 6400
      • Storage:
      • 250GB & 500GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Inno3d iChill 7900GS
      • PSU:
      • Antec SmartPower 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 330
      • Monitor(s):
      • 2x AG Neovo F419
      • Internet:
      • Virgin Media 20mbit
    Incorrect DizMatt. You can share folders.
    Tom, I dunno why it's not working for you Maybe some system service has been disabled
    Home cinema: Toshiba 42XV555DB Full HD LCD | Onkyo TX-SR705 | NAD C352 | Monitor Audio Bronze B2 | Monitor Audio Bronze C | Monitor Audio Bronze BFX | Yamaha NSC120 | BK Monolith sub | Toshiba HD-EP35 HD-DVD | Samsung BD-P1400 BluRay Player | Pioneer DV-575 | Squeezebox3 | Virgin Media V+ Box
    PC: Asus P5B | Core2duo 2.13GHz | 2GB DDR2 PC6400 | Inno3d iChill 7900GS | Auzentech X-Plosion 7.1 | 250GB | 500GB | NEC DVDRW | Dual AG Neovo 19"
    HTPC: | Core2Duo E6420 2.13GHz | 2GB DDR2 | 250GBx2 | Radeon X1300 | Terratec Aureon 7.1 | Windows MCE 2005
    Laptop: 1.5GHz Centrino | 512MB | 60GB | 15" Wide TFT | Wifi | DVDRW


  11. #11
    Vive le pants! directhex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    17,074
    Thanks
    228
    Thanked
    1,027 times in 678 posts
    • directhex's system
      • Motherboard:
      • MSI X99A Gaming 7
      • CPU:
      • Intel Core i7 5280k
      • Memory:
      • 32GiB ADATA DDR4
      • Storage:
      • Corsair Neutron XT 960GB
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 980 Gaming 4G Twin Frozr 5
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • NZXT H440
      • Operating System:
      • Ubuntu 17.10, Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2713HM
      • Internet:
      • FIOS
    Originally posted by DizMatt
    are you used to WInXP.
    you can't share them like you can in win2k
    you have to drag them to the "shared " folder
    it's poo tbh
    there's a "shared" folder? i've been using XP since 2001 and I've never used a "Shared" folder, I've always just right clicked on a folder & clicked Sharing, same as Windows 98...

  12. #12
    ^-- I'm with stupid --^
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Under Your Bed
    Posts
    1,354
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Originally posted by Howard
    Incorrect DizMatt. You can share folders.
    Tom, I dunno why it's not working for you Maybe some system service has been disabled
    Tbh, i have CD-R's for files, i can access the internet through the laptop...i will just leave it at that for now me thinks Next year i will be building a new PC so will look at doing a proper network then.

    Cheers for the help anyway guys...
    tom@meangasoline.co.uk | RIP Zoltan

    Canon 350d | 50 F/1.8 Mk II | 70-200 F/4 L | 1Gb Sandisk Ultra III

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    217
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Have you got client for MS networks installed and activated?

    Without that it wont work.

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2003
    Posts
    705
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Client for MS networks - found in same box as "TCP/IP" (the one you click to set dynamic or static IP)


    Fun Not Frags - www.gsvgaming.net

  15. #15
    Registered+
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Virginia, USA
    Posts
    24
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    XP home......Oh yeah, turn of the stupid XP firewall. That thing gives me all sorts of headaches!

    Good Luck

  16. #16
    Drop it like it's hot Howard's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Surrey, South East
    Posts
    11,731
    Thanks
    14
    Thanked
    42 times in 39 posts
    • Howard's system
      • Motherboard:
      • Asus P5B
      • CPU:
      • Core2Duo E6420 2.13GHz
      • Memory:
      • 2x1gb OCZ DDR2 6400
      • Storage:
      • 250GB & 500GB Seagate
      • Graphics card(s):
      • Inno3d iChill 7900GS
      • PSU:
      • Antec SmartPower 500W
      • Case:
      • Coolermaster Elite 330
      • Monitor(s):
      • 2x AG Neovo F419
      • Internet:
      • Virgin Media 20mbit
    I always leave the firewall enabled for peace of mind, never have any problems
    Home cinema: Toshiba 42XV555DB Full HD LCD | Onkyo TX-SR705 | NAD C352 | Monitor Audio Bronze B2 | Monitor Audio Bronze C | Monitor Audio Bronze BFX | Yamaha NSC120 | BK Monolith sub | Toshiba HD-EP35 HD-DVD | Samsung BD-P1400 BluRay Player | Pioneer DV-575 | Squeezebox3 | Virgin Media V+ Box
    PC: Asus P5B | Core2duo 2.13GHz | 2GB DDR2 PC6400 | Inno3d iChill 7900GS | Auzentech X-Plosion 7.1 | 250GB | 500GB | NEC DVDRW | Dual AG Neovo 19"
    HTPC: | Core2Duo E6420 2.13GHz | 2GB DDR2 | 250GBx2 | Radeon X1300 | Terratec Aureon 7.1 | Windows MCE 2005
    Laptop: 1.5GHz Centrino | 512MB | 60GB | 15" Wide TFT | Wifi | DVDRW


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •