Results 1 to 8 of 8

Thread: I can’t use the LAN to connect to the internet..

  1. #1
    Banned Jimmy Little's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Southampton
    Posts
    2,517
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Arrow I can’t use the LAN to connect to the internet..

    I can’t use the LAN to connect to the internet..

    I have a pc here at work with a network card… I need to download some files onto it and when I connect a pc that is not from work to the LAN I would just type in the ‘lan settings box’ under proxy server the number that all the other PC’s use and away we go… but this pc I have brought in already has ‘waitrose’ dial up installed, I have told the pc not to dial up a connection but it just says page can’t be found and ideas guys? Am I missing something?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    232
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    DNS?
    How do the machines know what DNS servers to use, do you type them in manually or is it DHCP?

  3. #3
    Banned Jimmy Little's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Southampton
    Posts
    2,517
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Originally posted by MrFlibble
    DNS?
    How do the machines know what DNS servers to use, do you type them in manually or is it DHCP?
    before when i have brought a computer in, i just plug the network cable in and change the proxy addy, i can't access any files or anything just the internet

  4. #4
    wol
    wol is offline
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    489
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Tried rebooting with the network cable plugged in after changing those settings?

    What OS is it?

    Wol

  5. #5
    Banned Jimmy Little's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Southampton
    Posts
    2,517
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Originally posted by wol
    Tried rebooting with the network cable plugged in after changing those settings?

    What OS is it?

    Wol
    Just been looking at my friends computer and the internet is playing up…
    She has waitrose internet provider installed and when she connects, things like yahoo and Norton live update work… plus email via outlook… but no explorer, I have now installed the computer at work on the lan and I get the same problem, I pulled off two harmless virus’s but nothing that should have messed the ie up…

    Any ideas?

    P3 800mhz – 256ram- windows ME

  6. #6
    Administrator Moby-Dick's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    There's no place like ::1 (IPv6 version)
    Posts
    10,664
    Thanks
    53
    Thanked
    385 times in 314 posts
    open up IE
    got to tools , internet options and click on the connections tab.

    click the lan settings button and make sure that the proxy settings match those on machines that can access the web via IE.
    my Virtualisation Blog http://jfvi.co.uk Virtualisation Podcast http://vsoup.net

  7. #7
    Banned Jimmy Little's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Southampton
    Posts
    2,517
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Originally posted by Moby-Dick
    open up IE
    got to tools , internet options and click on the connections tab.

    click the lan settings button and make sure that the proxy settings match those on machines that can access the web via IE.
    yep thats working fine... i can get online as such but not on the web, it's the same for the lady when she dials up at home

  8. #8
    wol
    wol is offline
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    489
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Can you ping websites when you're connected?


    Wol

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •