Results 1 to 4 of 4

Thread: 5.1 Sound on asus p5n-e sli HELP!!!???

  1. #1
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    London
    Posts
    132
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    5.1 Sound on asus p5n-e sli HELP!!!???

    Hi there

    I have just got a P5N-E SLI board and it is all set up however I have just gone to plug in my 5.1 system which the boards spec on scan says that it takes and there is just the one audio in port for me to play with. Do I need to buy somthing seperate or have I made a booboo somewhere?!

    Help please, I must have sound!!

  2. #2
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    London
    Posts
    132
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Hmm think I have got 2 speakers and the sub to work. Will do more tests over the weekend. If anyone has any ideas let me know.

  3. #3
    Editable... jimbouk's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Bristol
    Posts
    2,718
    Thanks
    209
    Thanked
    218 times in 176 posts
    • jimbouk's system
      • Motherboard:
      • Asrock B450M-HDV R4.0
      • CPU:
      • AMD Ryzen 5 3600
      • Memory:
      • Corsair Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3200 MHz C16
      • Storage:
      • Sabrent Rocket Q 1TB NVMe PCIe M.2 2280
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Pulse RX 580 8GB
      • PSU:
      • Seasonic Core Gold GC-650
      • Case:
      • Lian-Li PC-V1100 ATX
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • AOC CU34G2/BK 34" Widescreen
      • Internet:
      • EE FTC
    How are you connecting it? If it's optical/digital-coax then you'll probably have to change an option in the driver software to give you surround sound. If you are just using standard 3.5mm jacks then you'll need 3 lots to get 5.1 sound across.

    What speakers and connections are you using? Should help other people help you

  4. #4
    Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    London
    Posts
    132
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Im using some old creative sound speakers I have had lying around! Yeah I have 3 3.5mm jacks and I have a mic port, a line out and a sound in port. I have looked at my motherboard manual and it says that I just use those 3 ports in a certain order. I dont think I have got it right yet though :S

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Wavemaster and Asus A8N SLi
    By Merlin4458 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 14-04-2006, 12:14 PM
  2. Updating BIOS - Asus A8N SLI Premium
    By Deadlight in forum PC Hardware and Components
    Replies: 17
    Last Post: 08-02-2006, 01:59 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •