Results 1 to 13 of 13

Thread: A little bit stuck

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    A little bit stuck

    So as you guys know my 8800GTS died a death; I went and bought a cheapish 7600gs to replace it - I now get Sidnal out of range - try other res errors from my monitor

    Any idea on the quick way of fixing this as i have some important data on the HDD.

    MT

  2. #2
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: A little bit stuck

    What resolution is the monitor trying to run? And is it from start up or just in windows?

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    Re: A little bit stuck

    it works on start; its just after the windows boots at - says 65khz/ 59khz

    was at 1024 on the 8800 (yes i know its a waste lol its a tie over)

  4. #4
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: A little bit stuck

    it may be trying to run a higher res..normally you need a monitor set in the resolution that windows was in to start with.

    If you need the files start in safe mode. strike F8 a few times on start up.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    Re: A little bit stuck

    safe mode doesnt work

  6. #6
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: A little bit stuck

    when in safe mode you set you default graphics to VGA in device manager and then reboot. EDIT: ignore that then..

    or you could try this in windows when it tells you monitor is out of range.

    Don't touch other than to right click (or use the right click button on the keyboard)

    Right Click, press up once and then press enter.

    Press tab 4 times then the right arrow 4 times.

    Then press tab 3 times and the the left arrow a couple of times and press enter.(this is changing the resolution down)

    No idea if that will work lol and thats for XP

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    Re: A little bit stuck

    i wanted t try that but couldnt remember the sequence.. thnx

    you know they should make an eaier fix for it


    it would be sensible to have a boot running driver cleaner;

    im not sure if its a conflict between 8800 and 7600 drivers eithr

  8. #8
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: A little bit stuck

    safe mode should work if it is a conflict

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    Re: A little bit stuck

    nope doesnt work - it loads xp then comes up with the error; if i can get teh 8800 drivers off it would probably work

  10. #10
    Gentoo Ricer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galway
    Posts
    11,031
    Thanks
    1,011
    Thanked
    944 times in 704 posts
    • aidanjt's system
      • Motherboard:
      • Asus Strix Z370-G
      • CPU:
      • Intel i7-8700K
      • Memory:
      • 2x8GB Corsiar LPX 3000C15
      • Storage:
      • 500GB Samsung 960 EVO
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
      • PSU:
      • EVGA G3 750W
      • Case:
      • Fractal Design Define C Mini
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus MG279Q
      • Internet:
      • 240mbps Virgin Cable

    Re: A little bit stuck

    Doubt it, Safemode loads generic VGA drivers for the precise reason of ruling out 3rd party driver/device conflicts from preventing a sucessful boot, the problem is elsewhere.
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    ...every time Creative bring out a new card range their advertising makes it sound like they have discovered a way to insert a thousand Chuck Norris super dwarfs in your ears...

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    Re: A little bit stuck

    well the scren goes black after the XP screen with the bar finishes - then it comes up with the


    64.9Khz/59.8Hz
    FREQUENCY OUT OF RANGE
    TRY OTHER RESOULTIONS
    error

    so any ideas?

  12. #12
    Senior Member charleski's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,586
    Thanks
    7
    Thanked
    52 times in 45 posts

    Re: A little bit stuck

    The problem is that Windows is defaulting to the 'safe' refresh rate of 60Hz, but your card is actually putting out a vertical rate of 59.8Hz, which is just a bit too low for your monitor. I suspect that you actually need to increase the refresh rate to get a picture.

    If you have an emergency boot disk that will allow you to edit the Windows registry then you can alter the default refresh as detailed here. If not, then try the following modification of staffsMike's suggestion:

    After having fully booted up, don't touch or move the mouse.
    <Right-click key>
    <Up-arrow>
    <Enter>
    <Press TAB key 4 times>
    <Press left-arrow key 4 times>
    <Press Alt-V>
    <Press TAB key 5 times>
    <Press Left-arrow twice>
    <Press TAB twice>
    <Press the down-arrow once>
    <Press Enter>

    That should increase the vertical refresh rate to 70Hz.

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    920
    Thanks
    0
    Thanked
    30 times in 30 posts
    • Marcvs's system
      • CPU:
      • Acer Aspire 5810T
      • Operating System:
      • Windows 7/Mac OSX Lion
      • Monitor(s):
      • Viewsonic 22" (1920*1200)

    Re: A little bit stuck

    well here is a twist - i had a look at my 8800 and noticed a loose wire; having soldered this back into place (you cant even see it) it seems to be working fine - now it seems ive bouhg tthat card for nothing; will test the 8800 and see if it dies

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 07-09-2005, 09:47 AM
  2. Stuck on SW:Kotor :(
    By SilentDeath in forum Gaming
    Replies: 1
    Last Post: 12-07-2005, 06:30 PM
  3. When is 64 bit windows due?
    By wedge22 in forum Software
    Replies: 15
    Last Post: 18-06-2004, 02:45 PM
  4. Nintendo Boss a tad bit annoyed...
    By Devilbod in forum Gaming
    Replies: 15
    Last Post: 14-06-2004, 06:01 PM
  5. a teeny bit o' help...please?
    By shiato storm in forum General Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 25-05-2004, 07:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •