Results 1 to 9 of 9

Thread: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    im new here so hello everyone,
    just bought P5K and Q6600 today and i was trying to overclock from the bios but when i set AI overclcoking to manual and restart the system wouldnt post even when i set AI overclocking to manual without changing any other values? can someone please tell me what is going on?

  2. #2
    Senior Amoeba iranu's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    On the dinner table. Blechh!
    Posts
    3,532
    Thanks
    111
    Thanked
    156 times in 106 posts
    • iranu's system
      • Motherboard:
      • Asus Maximus Gene VI
      • CPU:
      • 4670K @4.3Ghz
      • Memory:
      • 8Gb Samsung Green
      • Storage:
      • 1x 256Gb Samsung 830 SSD 2x640gb HGST raid 0
      • Graphics card(s):
      • MSI R9 390
      • PSU:
      • Corsair HX620W Modular
      • Case:
      • Cooler Master Silencio 352
      • Operating System:
      • Win 7 ultimate 64 bit
      • Monitor(s):
      • 23" DELL Ultrasharp U2312HM
      • Internet:
      • 16mb broadband

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    There is a good guide here. Have a look.
    "Reality is what it is, not what you want it to be." Frank Zappa. ----------- "The invisible and the non-existent look very much alike." Huang Po.----------- "A drowsy line of wasted time bathes my open mind", - Ride.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    i did have a look but i cant solve this,the board would work if i switch the overclocking option in the bios into manual

  4. #4
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    But did you set it to manual and then change any of the settings?
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    Quote Originally Posted by Clunk View Post
    But did you set it to manual and then change any of the settings?
    yea, it tried everything in your guide exactly(great guide BTW) but i had no post and then i tried just to set AI TO manual and i had the same issue

  6. #6
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    Please post all your current bios settings and the ones you tried when it wouldnt post.

    Screenies would be good.
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    my current bios setting is all default if i change anything in AI screen the pc wont post! and the only way is to reset the jumper.

  8. #8
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    first post hello all!

    i also have a p5k deluxe... mine won't boot in dual channel but single channel ok...

    i'm having a look through that awesome guide now, will report back if settings the bios config manually helped

  9. #9
    Registered User
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Asus P5K wont post when i set AI overclocking to manual

    I too have this board and a Q6600. I had all sorts of POST problems until I did some research and found that the Q6600 is only supported on the Asus P5k Deluxe from BIOS v404 onwards. My motherboard shipped with v202 BIOS, hence the problems. Now I am on 404 everything works fine.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No BIOS setup or POST screen on ASUS P4C800-E Deluxe!
    By --Lorien-- in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 16-09-2005, 07:22 AM
  2. ASUS AN8-SLI - No POST screen..
    By BlueMagician in forum PC Hardware and Components
    Replies: 31
    Last Post: 16-02-2005, 11:14 PM
  3. Jackass 3 Video VHS Box set - 2.99Inc post
    By Swafe in forum Retail Therapy and Bargains
    Replies: 2
    Last Post: 26-01-2005, 07:36 PM
  4. Asus post problem :(
    By Flibb in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 24-08-2003, 08:28 AM
  5. The post count/avatar thread
    By Zathras in forum General Discussion
    Replies: 39
    Last Post: 25-07-2003, 08:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •