Results 1 to 7 of 7

Thread: NX8600GT

  1. #1
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    175
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    • smithmr8's system
      • Motherboard:
      • Asus P5N-E Sli
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 3GB DDR2 800MHz
      • Storage:
      • 500GB Seagate HDD
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8600GT 512MB
      • PSU:
      • Corsair HX620W
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows XP / OSX86
      • Monitor(s):
      • HP2310i (23" Full HD) & LG LCD(17")
      • Internet:
      • 20MB [BT]

    NX8600GT

    Hi,

    I have an NX8600GT [T2D256EZ] Graphics Card.

    I am currently experiencing some frequest system freezes, and upon reading the back of the box, it said it requres a supplementary 6pin power connector. I have the power connector, but cannot see a place to plug it in.

    Can anyone help me ?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    1,009
    Thanks
    5
    Thanked
    9 times in 9 posts

    Re: NX8600GT

    my 8600gt has no power connector>?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    175
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    • smithmr8's system
      • Motherboard:
      • Asus P5N-E Sli
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 3GB DDR2 800MHz
      • Storage:
      • 500GB Seagate HDD
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8600GT 512MB
      • PSU:
      • Corsair HX620W
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows XP / OSX86
      • Monitor(s):
      • HP2310i (23" Full HD) & LG LCD(17")
      • Internet:
      • 20MB [BT]

    Re: NX8600GT

    Mine doesn't appear to have one either, but on the back of it's box, under minimal requirements, it states that it needs the 6-Pin Power Connector...

    Me = Confused.

  4. #4
    Registered+
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    295
    Thanks
    9
    Thanked
    10 times in 10 posts

    Re: NX8600GT

    It might be because the version you have can get enough power from the PCI-Express slots but the box is generic for 8600 series cards and other versions have one. Having said that the version I see on the MSI website does have the connector.

    It would be on the back of the PCB (far end of the card), can you see any traces where you'd expect one to be? (http://global.msi.com.tw/index.php?f...&prod_no=1197#, image on the left has 6 pin, right is 4 pin molex)

  5. #5
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    175
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    • smithmr8's system
      • Motherboard:
      • Asus P5N-E Sli
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 3GB DDR2 800MHz
      • Storage:
      • 500GB Seagate HDD
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8600GT 512MB
      • PSU:
      • Corsair HX620W
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows XP / OSX86
      • Monitor(s):
      • HP2310i (23" Full HD) & LG LCD(17")
      • Internet:
      • 20MB [BT]

    Re: NX8600GT

    No, I cannot see any traces of one. There just isn't one on the card at all.

  6. #6
    Registered+
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    295
    Thanks
    9
    Thanked
    10 times in 10 posts

    Re: NX8600GT

    Is the rest of the system new? (i.e. did the freezing start when you installed the graphics card?)

    If it is overclocked try underclocking it to the reference speeds. What is your PSU? Does your motherboard have an aux connector (usually a 4 pin molex) near the PCI-Express slots? Tried plugging it in?

  7. #7
    Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    175
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    • smithmr8's system
      • Motherboard:
      • Asus P5N-E Sli
      • CPU:
      • Intel Q6600
      • Memory:
      • 3GB DDR2 800MHz
      • Storage:
      • 500GB Seagate HDD
      • Graphics card(s):
      • nVidia 8600GT 512MB
      • PSU:
      • Corsair HX620W
      • Case:
      • Antec 900
      • Operating System:
      • Windows XP / OSX86
      • Monitor(s):
      • HP2310i (23" Full HD) & LG LCD(17")
      • Internet:
      • 20MB [BT]

    Re: NX8600GT

    Yes, Its all new.

    Its been freezing since the first power up.

    I dont think it's overclocked.

    PSU: Atrix 650W

    There is a 4pin connector near the CPU and, yes it is plugged in.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •