Results 1 to 11 of 11

Thread: God Damnit...Not again, Another broken mobo

  1. #1
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Bought a motherboard to replace my DFI NF4 SLI-DR, only to find the new board dying with the same symptom :S

    Couple Good Boots -> Switched off and left for a couple of hours -> Would not boot -> Clear BIOS -> Boot Again -> Crash in BIOS -> No response to power button again.

    Power supply (Hiper Type-R 580W) seems fine as it started up my 12 disk array fine when I use the Pin 14-15 trigger. I wonder what is the problem :S

    Anyone got any idea what is going on :S

    Spec: Foxconn 6150K8MA-8EKRS
    CPU: Athlon 64 3000+
    Memory: Adata DDR566
    PCI Card: 3Ware 9500S-8

    Nothing else plugged in except my logitech usb kb/mouse receiver

    Arthur
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  2. #2
    Gentoo Ricer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galway
    Posts
    11,034
    Thanks
    1,013
    Thanked
    944 times in 704 posts
    • aidanjt's system
      • Motherboard:
      • Asus Strix Z370-G
      • CPU:
      • Intel i7-8700K
      • Memory:
      • 2x8GB Corsiar LPX 3000C15
      • Storage:
      • 500GB Samsung 960 EVO
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
      • PSU:
      • EVGA G3 750W
      • Case:
      • Fractal Design Define C Mini
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus MG279Q
      • Internet:
      • 240mbps Virgin Cable

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Bum board manufacturers, use Abit or Asus boards
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    ...every time Creative bring out a new card range their advertising makes it sound like they have discovered a way to insert a thousand Chuck Norris super dwarfs in your ears...

  3. #3
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    I think it's the Hipers fault.. not for any technical reason.. just because its a hiper

    can you try a different PSU with the next mobo you get just to rule it out?

    DFI are great for industrial boards..never had one in my own pc's though.

  4. Received thanks from:

    arthurleung (08-12-2007)

  5. #4
    radix lecti dave87's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    England
    Posts
    12,806
    Thanks
    657
    Thanked
    931 times in 634 posts
    • dave87's system
      • Motherboard:
      • Asus
      • CPU:
      • i5 3470k under Corsair H80 WC
      • Memory:
      • 8gb DDR3
      • Storage:
      • 240gb SSD + 120gb SSD
      • Graphics card(s):
      • Asus HD7950
      • PSU:
      • XFX 600w Modular
      • Case:
      • Lian Li PC-A05FNB + Acoustipack
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • 2x Dell S2309W (1920x1080)
      • Internet:
      • BT Infinity Option 2

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Have you checked for the board shorting on the case?

  6. #5
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Quote Originally Posted by dave87 View Post
    Have you checked for the board shorting on the case?
    Pulled the board out isolated and it still won't boot :S

    Update:

    OMG I tried plugging in the old 380W PSU from 5 years ago, BOTH boards booted !!!

    GOD staffsMike I love you (J/K)
    Last edited by arthurleung; 08-12-2007 at 02:23 AM.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  7. #6
    Yeah dude! NightshadowUK's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bolton
    Posts
    2,165
    Thanks
    130
    Thanked
    59 times in 57 posts
    • NightshadowUK's system
      • Motherboard:
      • MSI Z87M GAMING
      • CPU:
      • Intel Core i5 4670K [4GHz w/ Macho Rev.B]
      • Memory:
      • 2x8GB Corsair Vengeance LP
      • Storage:
      • 240GB Crucial M500 & 1TB HGST 7K1000
      • Graphics card(s):
      • 4GB Sapphire 290X Vapor-X
      • PSU:
      • 620W Corsair HX
      • Case:
      • Silverstone TJ08B-E [AP181 & NF-S12B]
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium [64bit]
      • Monitor(s):
      • Dell U2412M
      • Internet:
      • Virgin Media 200Mb

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Hahaha, set the DFI back up and get to overclocking!

  8. #7
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Hipers have a habit of dying after a certain time frame. Thankfully they don't seem to take anything with them
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  9. #8
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Quote Originally Posted by Agent View Post
    Hipers have a habit of dying after a certain time frame. Thankfully they don't seem to take anything with them
    Indeed, but I'm very surprised BOTH my Hipers died around the same time :S

    First a 480W popped, now a 580W not powering up...

    Weird though I could short pin14/15 to boot it but not by the motherboard.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  10. #9
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    The motherboard would have had a much higher current pull on the unit compared to just shorting the pins

    A PSU is easy to replace - just be happy that you have no dead parts
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  11. #10
    finding nemo staffsMike's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    11,498
    Thanks
    197
    Thanked
    794 times in 741 posts
    • staffsMike's system
      • Motherboard:
      • evga 680i
      • CPU:
      • e6600
      • Memory:
      • geil ultra pc6400
      • Storage:
      • WD 320gb
      • Graphics card(s):
      • leadtek 8800 GTS 640mb
      • PSU:
      • ocz gameXstream 700w
      • Case:
      • akasa eclipse
      • Monitor(s):
      • dell 2007wfp and Lg L194WT
      • Internet:
      • pipex homecall

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    Quote Originally Posted by arthurleung View Post
    Pulled the board out isolated and it still won't boot :S

    Update:

    OMG I tried plugging in the old 380W PSU from 5 years ago, BOTH boards booted !!!

    GOD staffsMike I love you (J/K)
    lol don't love me.... hate hiper

  12. #11
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,838
    Thanks
    645
    Thanked
    871 times in 735 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre

    Re: God Damnit...Not again, Another broken mobo

    The 2 hipers I had didn't last as long as any of the old generic PSUs I've had.

    I'd rather pop into PC World and buy a Jeantech if I was caught in a bind!
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Excel Formula Help
    By Lead_Head in forum Software
    Replies: 7
    Last Post: 02-10-2006, 10:09 AM
  2. what do you believe
    By jsterling in forum General Discussion
    Replies: 153
    Last Post: 09-11-2004, 10:10 PM
  3. Football and God
    By gobbo in forum General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 23-06-2004, 04:09 PM
  4. 10 Commandments of Uni
    By 5lab in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 02-05-2004, 06:07 PM
  5. Think I just fried my mobo...
    By shredisn@tdead in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 29-04-2004, 11:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •