Results 1 to 5 of 5

Thread: X-Fi Notebook Problem

  1. #1
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stirling
    Posts
    4,931
    Thanks
    658
    Thanked
    210 times in 140 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB

    X-Fi Notebook Problem

    Lo guys,

    I got this through the post on friday but i cant get it to work right. When i try to use it music sounds choppy and skips about etc. Ive tried reinstalling drivers etc to no avail. So im still just using the onboard realtech audio which funny enough works flawlessly.

    Anyone else had any problems with this? Or have any dieas on how to fix this? Starting to hate creative lately lol
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,457
    Thanks
    33
    Thanked
    75 times in 71 posts

    Re: X-Fi Notebook Problem

    Stupid starter Q?? Did you disable the onboard sound?

    (Also, is it XP or Vista?)

  3. #3
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stirling
    Posts
    4,931
    Thanks
    658
    Thanked
    210 times in 140 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB

    Re: X-Fi Notebook Problem

    All my laptop details are in my sig

    Yes have disabled onboard and its xp

    still got the same problem
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,457
    Thanks
    33
    Thanked
    75 times in 71 posts

    Re: X-Fi Notebook Problem

    Sorry, I've got sigs turned off.

    Is there anything in the notification tray related to the x-fi?

    Have you ensured that the x-fi is the default device under 'sounds and audio devices properties'?

    Another daft one, have you tried another usb port? It may be that not all your usb ports are powered equally.

  5. #5
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Stirling
    Posts
    4,931
    Thanks
    658
    Thanked
    210 times in 140 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB

    Re: X-Fi Notebook Problem

    the x-fi notebook is an Express Card so it doesnt use the usb interface.

    Yes i have set it up as the default sound device. I have even uninstalled and disabled the onboard sound device.
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 01-02-2008, 10:52 AM
  2. I have a very odd problem with my new build
    By Andaho in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 17
    Last Post: 22-11-2007, 10:53 AM
  3. Problem with Xbox 360 and Samsung TFT
    By JamesD in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 8
    Last Post: 15-11-2007, 01:49 PM
  4. Any Asus notebook VS Dell XPS M1710 which one?
    By harbir24_7 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 24-05-2007, 11:07 AM
  5. Help on notebook power supply..
    By sawyen in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 12-11-2005, 03:15 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •