Results 1 to 4 of 4

Thread: Heck @ Asus P5B Deluxe

  1. #1
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Heck @ Asus P5B Deluxe

    Finally got my Xeon X3350 (part-)working with my P5B Deluxe.

    I put my PD920 onto the board, trying to update the BIOS, after trying formatting my USB stick for a couple of times, changing USB mode, I couldn't get the EZ Update to regonize the file :S

    Took me a couple of hours trying, and at last got the new BIOS flashed by using UBCD and AFUDOS :S
    I managed to get it to boot, got into BIOS, but whatever I do, or even just save the default, once I reboot its gone and need CMOS reset.

    Tried cutting DRAM to 533, FSB to 266(1066) both have no effect
    The CPU voltage option is locked so I can't change anything.

    CPU is Xeon X3350 (= Q9450) S-SPEC: SLAX2
    Asus P5B Deluxe BIOS is at 1232 (Newest)
    Memory Patriot PC2-8000 CL5 2x1G

    If I ignore the BIOS warning and I can get into Windows, I get:
    Core: 266 x 6 = 1600
    Memory: 266

    Fired up SP2004 and it goes up to 266 x 8 = 2133
    Which seems normal, wondering why it couldn't boot when I save default BIOS setting :S

    SP2004 was running fine with 4 cores at 100% until I put in the Asus CD which somehow made Windows shutdown (properly) then reboot and I'm stuck in the loop again.
    Installed Ai Suite, couldn't find the CPU Voltage setting so I'm stuck here. Tried disable SpeedStep in BIOS which gave the same "Blank".

    From what I can see the BIOS giving too low a voltage to the board, but I have no way to change that as the value is stuck to Auto when I first boot, and I have no way to change it in Windows. (Remember Ai-Booster used to be able to change BIOS setting but it doesn't even regonize the CPU freq, let alone changing voltage.

    Also tried 1230 BIOS which still gives the same problem. I'll try further downgrade it to 1226 and see if helps. Or may be I should wait if there are any Beta BIOS...
    Last edited by arthurleung; 30-04-2008 at 04:33 AM.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  2. #2
    Gentoo Ricer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galway
    Posts
    11,031
    Thanks
    1,011
    Thanked
    944 times in 704 posts
    • aidanjt's system
      • Motherboard:
      • Asus Strix Z370-G
      • CPU:
      • Intel i7-8700K
      • Memory:
      • 2x8GB Corsiar LPX 3000C15
      • Storage:
      • 500GB Samsung 960 EVO
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
      • PSU:
      • EVGA G3 750W
      • Case:
      • Fractal Design Define C Mini
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus MG279Q
      • Internet:
      • 240mbps Virgin Cable

    Re: Heck @ Asus P5B Deluxe

    The board (or chipset for that matter) was never designed to support Xeons, I'm surprised you've even got it booting tbh.
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    ...every time Creative bring out a new card range their advertising makes it sound like they have discovered a way to insert a thousand Chuck Norris super dwarfs in your ears...

  3. #3
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: Heck @ Asus P5B Deluxe

    X3350 is pretty much identical to Q9450, and quite a few people is using them on P5B Deluxe (They seems to be using the Vdroop mod though)
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Asus P5B Deluxe + Xeon X3350

    Hi,
    I'm interested if anybody got it working and how?
    Just thinking about selecting the Xean X3350 or Q9450....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 4x CM2X1024-6400C4 in ASUS P5B Deluxe
    By voidrunner in forum Corsair Memory
    Replies: 16
    Last Post: 03-10-2007, 05:54 PM
  2. Asus P5B Deluxe WiFi
    By Areku in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 6
    Last Post: 23-03-2007, 09:52 AM
  3. Cooling Asus P5B Deluxe Northbridge with fan ?
    By Defenestration in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 20-03-2007, 02:18 PM
  4. Asus p5B Deluxe and E6600 wont POST
    By redsky009 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 44
    Last Post: 15-12-2006, 11:49 AM
  5. Asus P5B Deluxe ?
    By robg1701 in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 5
    Last Post: 01-08-2006, 11:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •