Results 1 to 12 of 12

Thread: Help!!! BOOTMGR missing

  1. #1
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    119
    Thanks
    1
    Thanked
    2 times in 2 posts

    Exclamation Help!!! BOOTMGR missing

    Hi a couple of days ago I bought these parts to build a new PC:

    Motherboard:
    Asustek S775 Nvidia 650i ATX GLAN

    CPU:
    Intel Quad Core Q6600 2.4Ghz

    RAM:
    OCZ Technology 2x1GB 240DIMM PC2-6400 DDR2 Platinum

    When I first got the parts I put them together with my old 'XFX XXX 7600GT' and installed a legit copy of 'Windows Vista Home Premium' then usually when I restart my computer and the Windows Vista Install disc is not in I get a "BOOTMRG is missing, press Ctrl+Alt+Del to restart" and I can't get passed that point but when the disc is in it usually has no problems booting up.

    Any ideas of how to fix this I have tried the Repair Startup option on the disc and it said it couldn't find a problem.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Chester (ex-pat!)
    Posts
    543
    Thanks
    1
    Thanked
    56 times in 53 posts
    • TheReaFireblade's system
      • CPU:
      • Intel Core2Duo T9300 @ 2.50GHz
      • Memory:
      • 4GB Patriot Signature PC-5400 @ 667MHz
      • Storage:
      • 400GB (2x 200GB) in RAID 0
      • Graphics card(s):
      • Dual 512MB Nvidia 8800GTX in SLi + PCI Ageia PhysX Card
      • PSU:
      • 230W
      • Case:
      • Dell INspiron XPS M1730 Smoke Grey Magnesium Alloy Chassis
      • Monitor(s):
      • 17" UltraSharp WUXGA Widescreen TFT (1920 x 1200) + 24" FP241WZ
      • Internet:
      • (Up to) 24Mb ADSL (Be Unlimited)

    Lightbulb Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Try what's suggested in the first post of this thread?

  3. #3
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    119
    Thanks
    1
    Thanked
    2 times in 2 posts

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Quote Originally Posted by TheReaFireblade View Post
    Try what's suggested in the first post of this thread?
    Its Vista Home Premium not XP.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    119
    Thanks
    1
    Thanked
    2 times in 2 posts

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    My disks are all partions but luckily there is barely anything on my partioned boot drive if the problem persists would it be a good idea to format the whole of my boot drive and not just the partion where the OS is being installed?

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    347
    Thanks
    73
    Thanked
    6 times in 6 posts
    • KalC's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H55-UD2H
      • CPU:
      • i5 750 cooled by Corsair H50
      • Memory:
      • 4GB Corsair DDR3
      • Storage:
      • 1x500GB F3 + 2x1TB F3's
      • Graphics card(s):
      • XFX 4890
      • PSU:
      • 520W Corsair
      • Case:
      • Antec Mini P180
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • BenQ G2220HD
      • Internet:
      • 8Mib Sky

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    alright mate, a few questions:

    1) are using a dual boot?

    2) are you using just the one drive to boot from? or do you have multiple drives?

    3) have you made sure in bios to boot from the appropriate drive?

  6. #6
    Admin team peterb's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Southampton
    Posts
    19,381
    Thanks
    2,892
    Thanked
    3,403 times in 2,693 posts
    • peterb's system
      • Motherboard:
      • Nascom 2
      • CPU:
      • Z80B
      • Memory:
      • 48K 8 bit memory on separate card
      • Storage:
      • Audio cassette tape - home built 5.25" floppy drive
      • Graphics card(s):
      • text output (composite video)
      • PSU:
      • Home built
      • Case:
      • Home built
      • Operating System:
      • Nas-sys
      • Monitor(s):
      • 12" monocrome composite video input
      • Internet:
      • No networking capability on this machine

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Wrong thread.. deleted
    Last edited by peterb; 24-05-2008 at 12:53 PM.
    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")

    Been helped or just 'Like' a post? Use the Thanks button!
    My broadband speed - 750 Meganibbles/minute

  7. #7
    I R Toff Pandi! TAKTAK's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Vergon6
    Posts
    7,410
    Thanks
    525
    Thanked
    995 times in 735 posts
    • TAKTAK's system
      • Motherboard:
      • MSI P55 GD65
      • CPU:
      • i7 860 @ 3.62GHz under an XSPC RASA
      • Memory:
      • 8GB 2133MHZ Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 80GB Intel G2 SSD + 500GB + 640GB + 250GB WD AAKs + 2x1TB Samsung (1 Dead) + 500GB Maxtor
      • Graphics card(s):
      • EVGA SSC GTX260 216 55nm under an EK FC260 GTX
      • PSU:
      • Corsair HX620w
      • Case:
      • Corsair 800D, PA120.3 in the roof with 6 NF-P12s in Push-Pull
      • Operating System:
      • 7 x64
      • Monitor(s):
      • 24" Yuraku YV24WBH1 - SA-LTM240M2-L01 Panel & 32" LCD HDTV (1080i) Digihome tesco special :D
      • Internet:
      • 76Mb Fibre

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    check that the boot priority is correct.

    edit: just noticed that ace said the same
    Post Counts and Other Rewards, Rules, Folding@Home, Fans: Push vs Pull vs Push-Pull, Corsair PSU OEMs.

    Quote Originally Posted by razer121 View Post
    Would you like me to enter you? it would be my pleasure
    TAKTAK.co.uk

  8. #8
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    119
    Thanks
    1
    Thanked
    2 times in 2 posts

    Exclamation Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Quote Originally Posted by ace_87 View Post
    alright mate, a few questions:

    1) are using a dual boot?

    2) are you using just the one drive to boot from? or do you have multiple drives?

    3) have you made sure in bios to boot from the appropriate drive?
    1) No I'm not using a dual boot.

    2) No, my disks are setup like this and the Local Disk is the only Partition with an OS.


    3) Yes it is booting to the write disk.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    347
    Thanks
    73
    Thanked
    6 times in 6 posts
    • KalC's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H55-UD2H
      • CPU:
      • i5 750 cooled by Corsair H50
      • Memory:
      • 4GB Corsair DDR3
      • Storage:
      • 1x500GB F3 + 2x1TB F3's
      • Graphics card(s):
      • XFX 4890
      • PSU:
      • 520W Corsair
      • Case:
      • Antec Mini P180
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • BenQ G2220HD
      • Internet:
      • 8Mib Sky

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Ok, try disconnecting any other drives APART from the drive that the OS is on and see if it loads from there...vista might be getting confused as to which drive to load.

    And also are you using a SATA drive or IDE?

  10. #10
    Member
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    119
    Thanks
    1
    Thanked
    2 times in 2 posts

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Sata

  11. #11
    Gentoo Ricer
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Galway
    Posts
    11,034
    Thanks
    1,013
    Thanked
    944 times in 704 posts
    • aidanjt's system
      • Motherboard:
      • Asus Strix Z370-G
      • CPU:
      • Intel i7-8700K
      • Memory:
      • 2x8GB Corsiar LPX 3000C15
      • Storage:
      • 500GB Samsung 960 EVO
      • Graphics card(s):
      • EVGA GTX 970 SC ACX 2.0
      • PSU:
      • EVGA G3 750W
      • Case:
      • Fractal Design Define C Mini
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Asus MG279Q
      • Internet:
      • 240mbps Virgin Cable

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    If the BIOS is set to boot from the correct disk, then your MBR is mangled, you could try easybcd, failing that, it's reinstall time, because vista doesn't include a tool for fixing mbr cockups afaik.
    Quote Originally Posted by Agent View Post
    ...every time Creative bring out a new card range their advertising makes it sound like they have discovered a way to insert a thousand Chuck Norris super dwarfs in your ears...

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    347
    Thanks
    73
    Thanked
    6 times in 6 posts
    • KalC's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte H55-UD2H
      • CPU:
      • i5 750 cooled by Corsair H50
      • Memory:
      • 4GB Corsair DDR3
      • Storage:
      • 1x500GB F3 + 2x1TB F3's
      • Graphics card(s):
      • XFX 4890
      • PSU:
      • 520W Corsair
      • Case:
      • Antec Mini P180
      • Operating System:
      • Windows 7 x64
      • Monitor(s):
      • BenQ G2220HD
      • Internet:
      • 8Mib Sky

    Re: Help!!! BOOTMGR missing

    Right so you are absolutely positive that the designation of your SATA drive where the OS is, is set to boot first yes?

    There are other ways around this problem (as ive had it before) and they are: using EasyBCD to repair the bootsector OR use the command prompt in the repair utility on the installation disk. I chose the latter as I wasnt aware of using EasyBCD. First though I would recommend that you backup all your important data/files just incase

    1) Boot from your Vista DVD
    2) Guide your way to the 'Repair Startup Option' on the installation disk
    3) Choose command prompt from the list
    4) Type BOOTREC /FIXMBR, and press enter
    5) Type BOOTREC /FIXBOOT, press enter
    6) Lastly type this : Your drive letter where OS is installed:\boot\Bootsect.exe /NT60 All, press enter
    7) PC should restart and boot from your SATA drive

    Now these steps worked for me and hopefully they should work for you If not then a fresh install of vista awaits you

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vista - BOOTMGR is missing
    By David Dufton in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 8
    Last Post: 01-01-2008, 05:37 PM
  2. Missing HAL.DLL - INFURIATING !!!
    By Andrzej in forum Software
    Replies: 10
    Last Post: 31-12-2007, 12:53 PM
  3. Missing Operating System message on a laptop
    By Marcos in forum PC Hardware and Components
    Replies: 11
    Last Post: 09-09-2005, 01:00 PM
  4. Find the missing bits
    By dkmech in forum Automotive
    Replies: 4
    Last Post: 02-07-2004, 05:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •