Results 1 to 7 of 7

Thread: Grey screen?

  1. #1
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,554
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Grey screen?

    Well everything was running fine last night, turned it off then woke up earlier. I booted the pc up, all fine and i even log in but after a couple of programs load(nod32etc) the screen flickers a few colours(mainly red/blac/grey) on the very top of the screen and a dark grey everywhere else which after a few seconds stays solid(all filled in with grey). Ive no idea whats wrong but safe mode works so it has to be a driver issue(right?) so where should i start? could it be the gfx card?
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

  2. #2
    Folding Flunkie Webby's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Wiltshire
    Posts
    2,323
    Thanks
    12
    Thanked
    245 times in 229 posts
    • Webby's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte G33M-DS2R, Swiftech MCW30 Northbridge Cooler
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E6550 @ 3.5GHz, Cooling D-Tek Fuzion V2
      • Memory:
      • 2GB OCZ Flex DDR2 PC2-9200 5-5-5-15 @ 1000MHz 4-4-4-12
      • Storage:
      • 2x 250GB WD SataII
      • Graphics card(s):
      • Sapphire HD4870 512MB, Cooling Swiftech MCW60
      • PSU:
      • Corsair HX520w
      • Case:
      • Silverstone Tremjin TJ06 - Modded for Water Cooling Goodness
      • Operating System:
      • Windows XP Pro SP3
      • Monitor(s):
      • 22" Widescreen Cibox C2201 (with DVI input)
      • Internet:
      • 8Mb/s ADSL

    Re: Grey screen?

    remove the drivers and try it again, if you get into safe mode alright that would be the obvious solution.

  3. #3
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,866
    Thanks
    632
    Thanked
    1,190 times in 943 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable

    Re: Grey screen?

    although it could be hardware relaetd as it uses a seperate part of the graphics card to run default vga mode, try the latest drievrs, if your on the latest and its still duff search out previoous versions or beta drivers.

  4. #4
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,554
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Re: Grey screen?

    I was on the new 180 drivers and they have been fine so its random, i unistalled the drivers and then reinstalled which hasnt sorted it but its changed the problem. I get the "no signal" message on the screen when i put in my pass and it starts loading. I dont no what coul be the cause for it, should i just redownload 180 drivers?
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

  5. #5
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,866
    Thanks
    632
    Thanked
    1,190 times in 943 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable

    Re: Grey screen?

    maybe, but you should go to guru3d.com and get driversweeper and let that remove all the old nvidia video drivers (not chipset etc) after you have uninstalled and booted into safe mode. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1655

    reboot again to safe mode and let the drivers install, then reboot to windows and they will detect, will need yet another reboot to confirm if its ok

  6. #6
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,554
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Re: Grey screen?

    still not working . I think i may know the problem but it was fixed in the new drivers so unsure why its back, will post bk.
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

  7. #7
    Senior Member Hicks12's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Plymouth-SouthWest
    Posts
    6,554
    Thanks
    1,066
    Thanked
    331 times in 287 posts
    • Hicks12's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z68-V
      • CPU:
      • Intel i5 2500k@4ghz, cooled by EK Supreme HF
      • Memory:
      • 8GB Kingston hyperX ddr3 PC3-12800 1600mhz
      • Storage:
      • 64GB M4/128GB M4 / WD 640GB AAKS / 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit GTX460 @ 900Mhz Core
      • PSU:
      • 675W ThermalTake ThoughPower XT
      • Case:
      • Lian Li PC-A70 with modded top for 360mm rad
      • Operating System:
      • Windows 7 Professional 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H IPS
      • Internet:
      • 10mb/s cable from virgin media

    Re: Grey screen?

    Noticed my drivers were outdated anyway (180.42->180.43). Got display to work and found the cause, the evga precision software im 99% it was that as it just loaded and made the screen go black for about 5 seconds and put fan speed to max. Very annoying as it was working well with my gfx card till i rebooted lol.
    Quote Originally Posted by snootyjim View Post
    Trust me, go into any local club and shout "I've got dual Nehalem Xeons" and all of the girls will practically collapse on the spot at the thought of your e-penis

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Dual screen, full screen app in other window
    By Fatboy40 in forum Software
    Replies: 7
    Last Post: 14-05-2007, 08:49 AM
  2. Dual Screen or Big Single Screen
    By muddyfox470 in forum Graphics Cards
    Replies: 3
    Last Post: 28-04-2007, 12:59 AM
  3. Help! Sony VAIO plus docking station screen issues.
    By badass in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 03-10-2005, 04:11 PM
  4. Finally got my screen setup yay!!
    By Ady168uk in forum Consumer Electronics
    Replies: 12
    Last Post: 27-02-2005, 04:01 PM
  5. SN41G2 horizontal lines on full screen video playback
    By hxrichard in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 26-08-2003, 01:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •