Results 1 to 10 of 10

Thread: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    394
    Thanks
    18
    Thanked
    29 times in 25 posts

    Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    I've put my system together today and upon boot I get stuck on code 75 (Sata problem). I have tried different cables, boot with 1HDD only, 1HDD and DVD and it just gets stuck.

    I have reseat all cable and using only 1

    System
    DFI LanParty P45T2RS Plus
    2 x Samsung 640Gb
    1 x Smasung 1TB
    1 DVD rom
    Q6600
    Ninja II cooler (I pain to fit in the mobo)
    Corsair 520W Mod PSU

    When I managed to access the BIOS it had detected all HDD and DVD rom

    help/ideas are appreciated
    Last edited by pardal51; 06-12-2008 at 06:38 PM. Reason: missing info updated info

  2. #2
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    Check the HDD power cable is in properly. Does it get to the BIOS with no SATA or PATA devices plugged in?
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    394
    Thanks
    18
    Thanked
    29 times in 25 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    i kinda of reseat the cooler, do i need to clean up cpu heatsink and re-apply paste. I am a bit lazy tbh

    all cables are securely connected

    The HDDs came without jumpers. Do I need to setup jumpers on these drives???

    Last edited by pardal51; 06-12-2008 at 07:31 PM. Reason: additional info

  4. #4
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    Does it get to the BIOS with no SATA or PATA devices plugged in?
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    394
    Thanks
    18
    Thanked
    29 times in 25 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    Quote Originally Posted by Clunk View Post
    Does it get to the BIOS with no SATA or PATA devices plugged in?
    Even with all sata devices disconnected the mobo gets stuck on POST 75 (sata problems). DOA????

  6. #6
    DILLIGAF GoNz0's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Derby
    Posts
    10,869
    Thanks
    632
    Thanked
    1,192 times in 945 posts
    • GoNz0's system
      • Motherboard:
      • Asus Rampage V Extreme
      • CPU:
      • i7 something X99 based
      • Memory:
      • 16gb GSkill
      • Storage:
      • 4 SSD's + WD Red
      • Graphics card(s):
      • GTX980 Strix WC
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 1250 (9 years and counting)
      • Case:
      • Corsair 900D
      • Operating System:
      • win10 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 24"
      • Internet:
      • 220mb Cable

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    looks like a DOA

  7. #7
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    Try removing the battery for a few mins then try again with no devices connected.
    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  8. Received thanks from:

    pardal51 (06-12-2008)

  9. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    394
    Thanks
    18
    Thanked
    29 times in 25 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    Quote Originally Posted by Clunk View Post
    Try removing the battery for a few mins then try again with no devices connected.
    Some progress, i was able to get into the BIOS. I am thinking of falshing with the latest BIOS, as there is an issue addressed by this new BIOS: 2. Patch for JMB363, JMB368 and ICH10 SATA not in native mode hang"75".

  10. #9
    Pony Fiddler Madafwo's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Brighton
    Posts
    1,135
    Thanks
    44
    Thanked
    31 times in 30 posts
    • Madafwo's system
      • Motherboard:
      • Asus P6TD Deluxe
      • CPU:
      • Intel Core i7 920 @ 4Ghz
      • Memory:
      • 24Gb Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 1TB Drive of some description
      • Graphics card(s):
      • Asus GTX560Ti 448 Core
      • PSU:
      • Corsair VX 550W
      • Case:
      • Antec P182
      • Operating System:
      • 7 Ultimate 64Bit
      • Monitor(s):
      • Sony 40" TV
      • Internet:
      • O2 8Mb @ 8Mb

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system

    Quote Originally Posted by pardal51 View Post
    Some progress, i was able to get into the BIOS. I am thinking of falshing with the latest BIOS, as there is an issue addressed by this new BIOS: 2. Patch for JMB363, JMB368 and ICH10 SATA not in native mode hang"75".
    It's not actually fixed it. If you disable the JMicron controller it still hangs on error code 75 with the latest BIOS.
    "I've heard there is a common problem with this item from forums" - If you read some forums they believe Elvis was abducted by aliens, doesn't mean it's true.

  11. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    394
    Thanks
    18
    Thanked
    29 times in 25 posts

    Re: Laparty T2RS Plus stuck upon boot - New system - [[SOLVED]]

    Not user friendly board setup at all

    Plugged only 1 HDD
    Installed OS on a single connected HDD.
    Plugged the remaining HDD
    Downloaded Intel Matrix Storage Manager driver/utility
    Rebuilt the RAID 1 array

    So far it seems to be working okay.

    Special thanks for Clunk for the battery tip

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. AN-M2HD SATA issues and USB boot issues
    By CellZapper in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 5
    Last Post: 28-05-2008, 04:44 PM
  2. Windows XP Stuck During Boot
    By Anders in forum Software
    Replies: 6
    Last Post: 11-04-2008, 11:33 AM
  3. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM
  4. System made Stuck what to do !
    By hyper in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 25-02-2004, 11:27 AM
  5. Card Reader and system boot
    By Barakka in forum PC Hardware and Components
    Replies: 4
    Last Post: 13-11-2003, 11:28 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •