Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem with ABIT AT7

  1. #1
    Thundercats Ho! starbuck's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Portsmouth
    Posts
    1,327
    Thanks
    9
    Thanked
    29 times in 19 posts
    • starbuck's system
      • Motherboard:
      • P5K Deluxe Wi-Fi
      • CPU:
      • E6600
      • Memory:
      • 4gb
      • Storage:
      • 2x500gb Samsung spinpoint in raid 0, 320gb diamondmax SATA
      • Graphics card(s):
      • GT240
      • PSU:
      • Enermax Galaxy 850watt
      • Case:
      • Silverstone TJ05
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium
      • Monitor(s):
      • 20" Dell(rebadged sony) trinitron CRT
      • Internet:
      • 20mb cable internet connection

    Question Problem with ABIT AT7

    ABIT AT7
    512mb Corsair pc2700
    Radeon7500
    Western Digital 200gb caviar
    Thermaltake 430 butterfly purepower PSU
    Thermaltake VM3000a Skull Case.

    I have just rebuilt my pc as I bought the above case. Everything was working fine before I transplanted my pc but in the new case I cannot get any display on my monitor at all. Monitor shows no input signal. I tried a different graphics card, different monitor and diff monitor cable but to no avail. I have not changed anything from the last setup apart from a new heatsink. When I power on the PC it seems to start ok as the fans all start and the CD drives start to access but still no display. I have also reset the CMOS but still nothing.

    Any ideas?

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Sounds like a memory failure. Some biostar boards i've got here were initially working fine with Kingston HyperX, but each and every single one of them eventually started throwing up bios corruption errors, before simply booting up with a black screen. It turned out it hates HyperX ram for some reason. A quick replacement of the RAM (KingMaxx 3500) and each board I test now boots fine.

    So try swapping the memory out...

  3. #3
    Now with added sobriety Rave's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    SE London
    Posts
    9,948
    Thanks
    501
    Thanked
    399 times in 255 posts
    Check the bottom of the motherboard to make sure nothing is shorting out connections on the back. I once put one too many standoffs in my case and it was only when I was removing the board to RMA it that I figured out what the problem was!

    Rich :¬)

  4. #4
    Senior Member Kezzer's Avatar
    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    4,863
    Thanks
    12
    Thanked
    5 times in 5 posts
    did you turn the monitor on or has it got a power save function?

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Cool Re: Problem with ABIT AT7

    Try pulling uot the graphics card them reseating it, it resets the VGA Bios. It worked for me until I wacked my rig with ESD. Not It doesn't do anything.

  6. #6
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Problem with ABIT AT7





    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

  7. #7
    pby
    pby is offline
    Registered+
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    20
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Problem with ABIT AT7

    whats with the random pictures?

    are there any beeping from the motherboard? sometimes you can use the bios beeps to determine the problem.

  8. #8
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts

    Re: Problem with ABIT AT7

    the pictures have to do with time travel as this is a thread resurrected after almost 5 years ...

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  9. Received thanks from:

    Clunk (19-01-2009)

  10. #9
    Flat cap, Whippets, Cave. Clunk's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    11,056
    Thanks
    360
    Thanked
    725 times in 459 posts

    Re: Problem with ABIT AT7

    BUFF wins a limited edition cryptic image post deciphering champion trophy.

    Quote Originally Posted by Blitzen View Post
    stupid betond belief.
    You owe it to yourself to click here really.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DVI problem, pc won't start! help needed.
    By snowwolf in forum Graphics Cards
    Replies: 1
    Last Post: 09-04-2010, 04:11 PM
  2. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM
  3. Extigy USB problem
    By Tamster in forum PC Hardware and Components
    Replies: 1
    Last Post: 14-02-2004, 09:26 PM
  4. Wierd Ati driver problem
    By Skii in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 20-01-2004, 06:59 PM
  5. Abit AT7 and AMD Barton
    By Sparki in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 28-08-2003, 11:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •