Results 1 to 4 of 4

Thread: E8400 will not work with MSI Neo-F p35

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    80
    Thanks
    2
    Thanked
    1 time in 1 post
    • The_Ollienator's system
      • Motherboard:
      • MSI P35 Neo-F
      • CPU:
      • E8400 @ 4ghz
      • Memory:
      • 4x1GB Corsair XMS2 DDR2-6400@55515
      • Storage:
      • 500GB Seagate 7200.11 32mb Cache
      • Graphics card(s):
      • EVGA 260gtx 55nm SSC
      • PSU:
      • Corsair TX750w
      • Case:
      • Antec 300
      • Operating System:
      • Vista Home Premium 32bit
      • Monitor(s):
      • Acer 20.1" al2016wb
      • Internet:
      • <2mb

    E8400 will not work with MSI Neo-F p35

    Hi,

    it's been a terrible day.

    I recently upgraded to e8400, after using a e2180 for 5 months along with specs in my signature/profile.

    It wouldnt boot past the MSI/BIOS screen no matter what so i decided that the BIOS needed updating (i was on 1.7) and flashed/updated via live update to 1.10.

    i then put the e8400 and it booted past the bios screen (i can also access the bios) to the "boot with safe mode, normal settings, etc etc" screen. But, no matter what you choose on this screen, it just restarts and loops this cycle of booting to that, then falling over again and again.

    The e2180 still works in it, but not the e8400.

    HELP! What is at fault here? I can't test cpu in another pc because i dont have one thats 775 socket. The motherboard came "core 2 duo ready" but apparently not!

    What do i do?!

    Thanks,

    Ollie

  2. #2
    Big, Mean and Ugly! circuitmonkey's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Wiltshire
    Posts
    892
    Thanks
    62
    Thanked
    92 times in 86 posts
    • circuitmonkey's system
      • Motherboard:
      • Asus P8H61-M PRO
      • CPU:
      • Intel Core i3 2100T
      • Memory:
      • Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 1333MHz XMS3
      • Storage:
      • 320GB WD Caviar Balck + 1TB Samsung EcoGreen F2 + 1TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 750Ti
      • PSU:
      • Corsair CX430M
      • Case:
      • NZXT M59
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro (64bit), Vista business (64 bit), XP Pro (32bit), Ubuntu (64 bit)
      • Monitor(s):
      • 24" FHD + 2X 19"1280 x 1024
      • Internet:
      • BT Fibre broadband

    Re: E8400 will not work with MSI Neo-F p35

    you can buy one for me too, I have the same motherboard and would gladly test it for you

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    887
    Thanks
    4
    Thanked
    144 times in 133 posts
    • smargh's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte GA-EP45-UD3P
      • CPU:
      • Xeon E5450 with 775-to-771 Mod
      • Memory:
      • 16GB Crucial
      • Storage:
      • Intel X25-M G2 80GB/Adaptec 3405 4x 2TB Ultrastar RAID1 / 1x 6TB Hitachi He6 / Dying 2TB Samsung
      • Graphics card(s):
      • GTX 750 Ti
      • PSU:
      • Seasonic X-560
      • Case:
      • Lian-Li PC-A71
      • Operating System:
      • Windows 7 Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • BenQ G2400WD
      • Internet:
      • Really Crap ADSL2 <3Mbit

    Re: E8400 will not work with MSI Neo-F p35

    Have you tried clearing the CMOS settings? (the button above the USB headers)

    Also, try flashing it *not* with the live update thing - in-windows flashing can often cause problems. I tried it on my system once (Gigabyte's utility, not MSI), and it messed with my drive's custom MBR, requiring some messing around.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Bedford/Leicester
    Posts
    535
    Thanks
    52
    Thanked
    45 times in 45 posts
    • Hawker1986's system
      • Motherboard:
      • Biostar Tpower X58A / Gigabyte X58A-UD5
      • CPU:
      • i7 950@4Ghz TRUE / i7 920@4Ghz H50-1
      • Memory:
      • 6GB Crucial Ballistix@1336mhz / 6GB Corsair XMS3@1528mhz
      • Storage:
      • 128GB G.Skill Falcon + 1.5TB + 2x400GB / Corsair Force 3 120GB SSD + 1.5TB + 500GB
      • Graphics card(s):
      • 5850@825/1150 / 5870@900/1300
      • PSU:
      • Enermax Liberty 620W / Corsair HX850
      • Case:
      • Antec P182 / Silverstone FT02B
      • Operating System:
      • Windows 7 x64 Ultimate / Windows 7 x64 Ultimate
      • Monitor(s):
      • Dell E248WFP 24" / Benq G2420HDBL 24"
      • Internet:
      • 10mb Virgin Cable / 24mb Talk Talk ADSL

    Re: E8400 will not work with MSI Neo-F p35

    Sounds like you need to flash to the latest bios, you can get it from the MSI website and put it on a floppy (if you have one) or a CD/USB drive and follow the instructions in your manual for flashing the bios.

    Hawker

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. MSI P35 Platinum, mic problem
    By jackbee in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 2
    Last Post: 25-09-2007, 09:23 PM
  2. MSI Megabook S250 - Mini Review
    By Steve in forum HEXUS Reviews
    Replies: 106
    Last Post: 02-11-2006, 03:53 AM
  3. Mixed RAM on MSI K8N Neo Platinum
    By Boris25 in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 2
    Last Post: 23-02-2005, 10:24 PM
  4. Replies: 19
    Last Post: 28-07-2004, 07:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •