Results 1 to 4 of 4

Thread: why is this strange o/c prob happening???

  1. #1
    True Blue! silent's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Heybridge, Nr.Maldon, Essex
    Posts
    1,341
    Thanks
    22
    Thanked
    18 times in 16 posts

    why is this strange o/c prob happening???

    hi

    got a nf7-s v2 and an unlocked barton and 521 meg (2 x 256 twinmos) of 400 ddr ram channeled. it's set at 11.5 x 200 at moment and it's stable.

    when i select it to 10 x 200 - as aparently better, or 10 x 205/210 it's unusable. it's baffling me as i want to really crank it up to.

    i have recentl brought a cwt scan 450 wt psu which is going good. i havent touched any other settings in the bios apart from fsb and multiplyer.

    should i be touching all the voltage etc, which scares me.

    my g/card is a radeon 9800 pro with a new artic cooler on it. i have a new cheiftec BX case for maximum space and cooling and it's fairly tidy now.

    anyone got any idead's on this? is it worth a bios update - think i did it with the new tool.

    please help
    Last edited by silent; 17-03-2004 at 03:51 PM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    184
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Depends on what type of ram you may be using?
    If it's a decent brand then just give it a bit more vdimm or try slacking the timings slightly.
    Seeing as it does 11.5*200 but not anything over 200 then I would suggest ram holding you back.

  3. #3
    True Blue! silent's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Heybridge, Nr.Maldon, Essex
    Posts
    1,341
    Thanks
    22
    Thanked
    18 times in 16 posts
    i've got twinmos ram, matching pairs. pc3200 @ 400 mhz

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    184
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I though I heard on some "other" forums about incompatibility problems with Twinmos ram and N-Force 2 mobos??
    Might be worth looking at?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. is my new xp2500 ready for o/c ing????
    By silent in forum PC Hardware and Components
    Replies: 27
    Last Post: 02-01-2004, 06:24 PM
  2. Do you get an 'XP rating' applied when you o/c?
    By Austin in forum PC Hardware and Components
    Replies: 56
    Last Post: 11-12-2003, 03:10 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •