Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 23

Thread: 3D Mark 2001 errors after OC

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    3D Mark 2001 errors after OC

    Just OC'd my XP2400+ to 2.166 Ghz (13x166).

    To get a "number" for the performance increse, I ran 3Dmark 2001, but when it finished the tests, I get the following where there's normally a mark:

    Not enough tests run for a 3DMark score.

    All game tests have to be run in order to calculate a 3DMark score.
    It also shows some of the game test scores as "N/A" in the "Show Details" box.

    what does this mean?

  2. #2
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    Make sure you dont have a custom project setup, and just run the default benchmark.
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    as far as I can see, there's no custom project settings

  4. #4
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    Very strange. What graphics card you using ?
    Have you tried updating its drivers ?

    I do think its a problem with 3D mark though - all i can suggest if you dont have a custom project set is to uninstall and reinstall it.
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  5. #5
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I got a Radeon 9500 Pro, and it's got the latest drivers

    What do you mean by custom project? Since in the project options there's only description.



    another run just finished... and it's given me a score... how very odd :S

  6. #6
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    A custom project is where you can set up what tests to run, and exclude ones you dont want in the test.
    If this has been setup it could mean that critical ones have been excluded, not allowing a score to be generated.
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  7. #7
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    ah right, I get ya


    only the "game" tests matter don't they?

  8. #8
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    No, i think there is several more, but i cant say which ones as i dont have 3dmark installed im afraid.
    Just use the default benchmark and it'll be fine
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  9. #9
    You are feeling sleepy... acidrainy's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,518
    Thanks
    4
    Thanked
    2 times in 2 posts
    Yeah its only the game test that you need for your score to be calculated

    is it 3DMark2001SE or not ?
    might be worth getting SE if not....

  10. #10
    HEXUS.social member Agent's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Internet
    Posts
    19,158
    Thanks
    732
    Thanked
    1,604 times in 1,043 posts
    bah, been so long since i used it :\
    Quote Originally Posted by Saracen View Post
    And by trying to force me to like small pants, they've alienated me.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sheffield
    Posts
    529
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Dont you get that error if 3Dmark crashes out without finishing?

    What happens if you dont OC? Does your machine run other tough cpu testing programs ok? Pifast, UD at the same time as encoding DivX (sometimes upsets my box in this hot weather), Seti, memtest etc?
    Last edited by Trickle; 24-07-2003 at 11:47 AM.

  12. #12
    Umbra Messor
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    478
    Thanks
    1
    Thanked
    8 times in 1 post
    Well lower ur oc ust a bit or put some more volts threw that helped me get 2.4Ghz score

    Abit NF7-S V2.0 || XP1700 @ 2.43ghz (1.825V) 211FSB || 2 * 512MB twinmos @ 422Mhz (7-3-2-2)
    SLK-900, Delta Screemer & AS3 || Radeon 9800pro 128MB 425.25/366.75
    LG Combi drive || LG DVD RW || 2 * 120GB IBM || 60GB Maxtor USB

  13. #13
    Beard hat ftw! steve threlfall's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    West Midlands
    Posts
    6,743
    Thanks
    302
    Thanked
    192 times in 123 posts
    • steve threlfall's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z77-D3H
      • CPU:
      • Core i5-3570K
      • Memory:
      • 8GB Corsair Vengeance DDR3
      • Storage:
      • Samsung 830 256
      • Graphics card(s):
      • Radeon HD6870
      • PSU:
      • Corsair HX750
      • Case:
      • Antec P280
      • Operating System:
      • Windows 7 Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 WFP 24" Widescreen, Rev A04
      • Internet:
      • Virgin 120/12 mb
    Try reinstalling 3d mark and change nothing just use the default settings as agent has said

  14. #14
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I swapped to 2k1SE and it works now... but throws up "timer sanity" errors when revert to default speeds :S

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Wales, UK
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    should make that a bit clearer:

    I OC'd to 2.25Ghz, 3DMarked fine with SE. Then I put it back down to 2Ghz, and 3DMark completes the first game test, then comes up with a "Timer sanity check failed" box

  16. #16
    You are feeling sleepy... acidrainy's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Glasgow
    Posts
    1,518
    Thanks
    4
    Thanked
    2 times in 2 posts
    wierd, not heard of that one before.....

    prob your PC telling you to o/c again.... do it justice!
    Last edited by acidrainy; 24-07-2003 at 02:07 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •