Results 1 to 8 of 8

Thread: Very Strange Razer Copperhead Problems!

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    367
    Thanks
    7
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Very Strange Razer Copperhead Problems!

    Hey Guys,

    Around 2006/07, I purchased a Razer Copperhead. Up until about a month ago, it worked perfectly on my desktop and laptop. However, it gradually stopped reading properly on my desk, and eventually the laser tracking died altogether.

    I therefore purchased a new Copperhead recently, but have immediately experienced the same problems with both my desktop and laptop. It doesn't seem to track properly on start-up, and after continued use, still only works on 1 or 2 surfaces, both of which are an off-grey colour. It will not read off the official Razer mousemat or any other surface that my old Copperhead did before it started to become faulty.

    Does anyone know what could be to blame? I've reinstalled Windows on both computers, and it appears to be a problem even in Windows Setup, and whether the generic driver or Razer driver are installed. Is it possible that I've just lucked out and received a similarly broken replacement device, or could something else be at fault here?

    Thanks for any help you can give.

  2. #2
    Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne
    Posts
    121
    Thanks
    0
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • Grymdawg's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage II Extreme
      • CPU:
      • i7 920 C0 @ 3.2ghz
      • Memory:
      • 12gig DDR3 1600Mhz
      • Storage:
      • 74gig WD Raptor, 1TB F1 Spinpoint
      • Graphics card(s):
      • ATi 4870X2
      • PSU:
      • Corsair HX1000w
      • Case:
      • Silverstone TJ09 Black with window
      • Operating System:
      • Vista Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung Syncmaster T220
      • Internet:
      • BT Infinity

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    What does it do exactly?

    Does it just not track at all or does it shoot off or skip where its tracking?

    My mate had problems with his Razer mouse, he just used the firmware update on the razer site. After that it worked perfectly.

    Have you tried contacting Razer support or been on the razer support website?

    Try updating the firmware.

    Hope that helps mate!

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    367
    Thanks
    7
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    I've tried updating the firmware, and had the latest version installed on both.

    Basically, it doesn't track at all on most surfaces, and on a few greyish ones, it is sluggish and may stop during movement. After sustained use, it tends to get a little better, though on boot, it barely works (if at all) on any surface.

    Razer's support system doesn't seem great, and there's nothing like this on their FAQ. I was hoping someone here might have some suggestions, as I'm pretty certain they won't.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,457
    Thanks
    33
    Thanked
    75 times in 71 posts

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    Have you tried using it on a piece of plain white paper (A4). If it doesn't work on that then I think you will have to rma it.

  5. #5
    Senior[ish] Member Singh400's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    2,931
    Thanks
    136
    Thanked
    310 times in 247 posts

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    I'd contact Razer and see what they say. Just seems like a fault mouse tbh. And yes, a case of bad luck when you got the replacement aswell.

  6. #6
    Anthropomorphic Personification shaithis's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    The Last Aerie
    Posts
    10,825
    Thanks
    645
    Thanked
    868 times in 733 posts
    • shaithis's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77 WS
      • CPU:
      • i7 3770k @ 4.5GHz
      • Memory:
      • 32GB HyperX 1866
      • Storage:
      • Lots!
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Fury X
      • PSU:
      • Corsair HX850
      • Case:
      • Corsair 600T (White)
      • Operating System:
      • Windows 10 x64
      • Monitor(s):
      • 2 x Dell 3007
      • Internet:
      • Zen 80Mb Fibre

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    Make sure there is nothing at all (not even a spec of dust) in the laser hole.

    You might have had something on your desk that got in there and has also infiltrated the new mouse!

    Cotton bud and some powerful blowing on the laser may be in order.

    Otherwise it has to be faulty, although I've had a couple of copperheads myself since they first came out and found them to be extremely robust....they have both been heavily used and abused.
    Main PC: Asus Rampage IV Extreme / 3960X@4.5GHz / Antec H1200 Pro / 32GB DDR3-1866 Quad Channel / Sapphire Fury X / Areca 1680 / 850W EVGA SuperNOVA Gold 2 / Corsair 600T / 2x Dell 3007 / 4 x 250GB SSD + 2 x 80GB SSD / 4 x 1TB HDD (RAID 10) / Windows 10 Pro, Yosemite & Ubuntu
    HTPC: AsRock Z77 Pro 4 / 3770K@4.2GHz / 24GB / GTX 1080 / SST-LC20 / Antec TP-550 / Hisense 65k5510 4K TV / HTC Vive / 2 x 240GB SSD + 12TB HDD Space / Race Seat / Logitech G29 / Win 10 Pro
    HTPC2: Asus AM1I-A / 5150 / 4GB / Corsair Force 3 240GB / Silverstone SST-ML05B + ST30SF / Samsung UE60H6200 TV / Windows 10 Pro
    Spare/Loaner: Gigabyte EX58-UD5 / i950 / 12GB / HD7870 / Corsair 300R / Silverpower 700W modular
    NAS 1: HP N40L / 12GB ECC RAM / 2 x 3TB Arrays || NAS 2: Dell PowerEdge T110 II / 24GB ECC RAM / 2 x 3TB Hybrid arrays || Network:Buffalo WZR-1166DHP w/DD-WRT + HP ProCurve 1800-24G
    Laptop: Lenovo Flex 2 / 12GB RAM / 240GB Corsair Force 3 Printer: HP CP1515n || Phone: HTC One U11 || Other: Samsung Galaxy Tab 4 Pro 10.1 CM12.1 / Playstation 4 + G29 + 2TB Hybrid drive

  7. #7
    Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Newcastle Upon Tyne
    Posts
    121
    Thanks
    0
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • Grymdawg's system
      • Motherboard:
      • ASUS Rampage II Extreme
      • CPU:
      • i7 920 C0 @ 3.2ghz
      • Memory:
      • 12gig DDR3 1600Mhz
      • Storage:
      • 74gig WD Raptor, 1TB F1 Spinpoint
      • Graphics card(s):
      • ATi 4870X2
      • PSU:
      • Corsair HX1000w
      • Case:
      • Silverstone TJ09 Black with window
      • Operating System:
      • Vista Home Premium 64bit
      • Monitor(s):
      • Samsung Syncmaster T220
      • Internet:
      • BT Infinity

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    If none of the above work, you will probably have to RMA it.

    Much like shaithis said, i have got a new razer and i have abused it heavily (logitech mice didnt last the abuse) and mines working wonderfully still.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    United Kingdom
    Posts
    367
    Thanks
    7
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: Very Strange Razer Copperhead Problems!

    Thanks for the replies, guys. I've tried cleaning it and using it on plain paper... Still nothing.

    I'll RMA it as soon as possible.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Geforce 6600GT AGP problems? Try this...
    By Mutley in forum Graphics Cards
    Replies: 33
    Last Post: 09-02-2008, 10:28 AM
  2. IP35 problems
    By MrP in forum abit.care@HEXUS
    Replies: 12
    Last Post: 23-11-2007, 02:59 PM
  3. Gigabyte GA-G33M-DS2R and vista problems
    By colincliff in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 14-11-2007, 02:30 PM
  4. Stability Problems? Overclocking Problems? - Check This Out First!
    By Clunk in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 01-09-2007, 11:45 PM
  5. Problems with new machine
    By kasavien in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 5
    Last Post: 31-01-2006, 01:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •