Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 16 of 18

Thread: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

  1. #1
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Does anyone know of any specific issues with these drives in RAID-5 arrays?

    I have three on my PERC 5/i and am getting frequent drive drops from the controller.

    From this post it appears that you cannot hard set the CCTL at anything other than 0 and have it survive a re-boot.

    Anyone got any thoughts on this?

  2. #2
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    I don't have the Samsung drives but I have Seagate 7200.11 1.5TB and WD15EADS on PERC6/i. Both doesn't have TLER (CCTL = 0) but doesn't drop from array.

    My Seagate array drops quite frequently (probably due to the SD17 firmware) if I have the disk cache on. Once I switch the disk cache off (controller cache on), it doesn't drop any more.

    I lose about 50~100MB/s off the 4-disk array by switching off that disk cache (which isn't much consider I get 250MB/s~320MB/s with the cache off)

    Does the same drive get dropped? If it is the same drive everytime, and switching the cache off doesn't help, it is most likely that the drive is faulty.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  3. Received thanks from:

    Funkstar (21-12-2009)

  4. #3
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    I've just killed the array and re-created with the drive cache off. Lets see what happens now.

    It is mainly one drive that keeps dropping, but I have a feeling one of the others has also dropped randomly as well. I'll have to pay more attention

    I'd really like to get another three of these so I can separate all my data a bit more, but not really comfortable until I know they are reasonably stable.

  5. #4
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Quote Originally Posted by Funkstar View Post
    I've just killed the array and re-created with the drive cache off. Lets see what happens now.

    It is mainly one drive that keeps dropping, but I have a feeling one of the others has also dropped randomly as well. I'll have to pay more attention

    I'd really like to get another three of these so I can separate all my data a bit more, but not really comfortable until I know they are reasonably stable.
    I guess you wish you got a PERC6/i then
    RAID6 with 6 drives would be pretty as safe as RAID1.

    And why not 4 drives?
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  6. #5
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    The idea of getting a 6/i had crossed my mind to be honest. I probably will at some point.

    I will eventually expant it all the way up to 8x 1.5TB, but buying two lots of three and then two works better for me financially.

  7. #6
    Registered+
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    41
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    I used to get problems with drives dropping off arrays...

    Then I bought the Supermicro CSE-M35T Hot Plug chassis with in built fans and I haven't had a drop off since (even during the super hot summers we had a couple of years back).

  8. #7
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    All my drives are in IcyDock hot swap cages, also with active cooling, I don't think this is the problem.

    Looked at the box this morning and drive 0 was flagged as Foreign, and drive 1 marked as Failed. It was drive 0 that was causing all the problems before.

    I think I'm going to order up 3 or 4 WDs, I can always use these Samsung's for backups, god knows I should be backing up more!

  9. #8
    Fried Chip Extremist alsenior's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Stafford
    Posts
    2,948
    Thanks
    102
    Thanked
    191 times in 145 posts
    • alsenior's system
      • Motherboard:
      • DFI Lanparty Jr x58-T3H6
      • CPU:
      • Core i7 920
      • Memory:
      • 6 x 2GB ocz Gold
      • Storage:
      • 1 TB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • 1gb 4890 vapor-x xfire
      • PSU:
      • xfx 850W
      • Case:
      • Lian-li Pc7
      • Operating System:
      • Windows 7 X64
      • Monitor(s):
      • Dell 2208WFP
      • Internet:
      • 30mb Virgin media

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    iirc correctly anydrive that changes it's rotational spped such as the f2 and reports it via smart can have issues with raid controllers. the perc5 has some particular issues with it iirc. the only "green" drive that will work properly with these is the western digital RE2-GP.
    Quote Originally Posted by Jay View Post
    What kind of emergency would need Windows 95? I think you are already in a bad state of emergency when your backup plan is Windows 95.
    Beginners guide to raid Beginners guide to raid post edition Hexus.Social - FAQ

  10. #9
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Just bit the bullet and ordered 4x WD15EADS from Dabs (a few pence cheaper than Scan and 5% back from Quidco).

    These are my first three Samsung drives and so far not impressed.

  11. #10
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Quote Originally Posted by Funkstar View Post
    Just bit the bullet and ordered 4x WD15EADS from Dabs (a few pence cheaper than Scan and 5% back from Quidco).

    These are my first three Samsung drives and so far not impressed.
    You know I actually planned to get 8x Samsung 1.5TB in RAID6...only if my personal PERC6/i is not DoA pending replacement :S

    WD15EADS works perfectly with PERC6/i on my server.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  12. #11
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    In that case I hope they work the same with the Perc 5/i

    I did look on ebay for a PERC 6/i, but there was only 1 and it was about $300. In fact there seems to be a distinct lack of the 5/i's as well. Looks like the cheap source of these has dried up in the last six months or so.

  13. #12
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Quote Originally Posted by Funkstar View Post
    In that case I hope they work the same with the Perc 5/i

    I did look on ebay for a PERC 6/i, but there was only 1 and it was about $300. In fact there seems to be a distinct lack of the 5/i's as well. Looks like the cheap source of these has dried up in the last six months or so.
    I bought mine in China, they're in very abundant supply for about $130 for a whole set include BBU.
    I got the PERC6/i becuase the Adaptec 5805 SAS source dried up. I guess ebay don't tends to have PERC because of the poor compatibility with many motherboard and the return rate will be so high to make it unprofitable.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  14. #13
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Quote Originally Posted by arthurleung View Post
    I bought mine in China, they're in very abundant supply for about $130 for a whole set include BBU.
    I got the PERC6/i becuase the Adaptec 5805 SAS source dried up. I guess ebay don't tends to have PERC because of the poor compatibility with many motherboard and the return rate will be so high to make it unprofitable.
    That Adaptec looks nice! I don't really like the massive connectors on the top edge of the PERC's, those are much neater.

    I'll report back in a couple of days, once the drives arrive and the RAID volume is set up

  15. #14
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    319
    Thanks
    2
    Thanked
    10 times in 10 posts

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Quote Originally Posted by alsenior View Post
    iirc correctly anydrive that changes it's rotational spped such as the f2 and reports it via smart can have issues with raid controllers. the perc5 has some particular issues with it iirc. the only "green" drive that will work properly with these is the western digital RE2-GP.
    Change it's rotational speed? The F2 is constant 5400RPM.

  16. #15
    Does he need a reason? Funkstar's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    19,874
    Thanks
    630
    Thanked
    965 times in 816 posts
    • Funkstar's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte EG45M-DS2H
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 (2.83GHz)
      • Memory:
      • 8GB OCZ PC2-6400C5 800MHz Quad Channel
      • Storage:
      • 650GB Western Digital Caviar Blue
      • Graphics card(s):
      • 512MB ATI Radeon HD4550
      • PSU:
      • Antec 350W 80+ Efficient PSU
      • Case:
      • Antec NSK1480 Slim Mini Desktop Case
      • Operating System:
      • Vista Ultimate 64bit
      • Monitor(s):
      • Dell 2407 + 2408 monitors
      • Internet:
      • Zen 8mb

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    I was away for New Year, so the 4x WD15EADS just went into the server last night.

    All seems good. Built the array, initialised it and now 88% through a full format. Not a single hiccup so far. By now at least one of the samsungs would have dropped.

    Oh and those WD Green drives are quiet Not really any difference in sound over the case, processor, PSU and the other drives in there. The Samsungs were quiet, but you could tell they were on, these are silent!

  17. #16
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Re: Samsung F2 1.5TB drives in RAID-5

    Quote Originally Posted by Funkstar View Post
    I was away for New Year, so the 4x WD15EADS just went into the server last night.

    All seems good. Built the array, initialised it and now 88% through a full format. Not a single hiccup so far. By now at least one of the samsungs would have dropped.

    Oh and those WD Green drives are quiet Not really any difference in sound over the case, processor, PSU and the other drives in there. The Samsungs were quiet, but you could tell they were on, these are silent!
    Good to hear your array is running fine.

    I'll probably go with 4xWD15EADS for my PERC6/i and move my WD1002FYPS from my 3Ware to PERC6/i, then run 4xSamsung F2 1TB on my old 3Ware card (should be slightly more compatible, although not as fast)
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Samsung 64GB 2.5" SATA-II MLC Solid State Hard Drive
    By LuckyNV in forum Retail Therapy and Bargains
    Replies: 38
    Last Post: 12-03-2009, 11:34 AM
  2. Other 1.5TB drives
    By Funkstar in forum PC Hardware and Components
    Replies: 21
    Last Post: 14-01-2009, 01:19 PM
  3. How to break a RAID mirror and run as two individual drives?
    By Nick in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 5
    Last Post: 17-11-2008, 02:14 AM
  4. Are RAID arrays worth it?
    By latrosicarius in forum PC Hardware and Components
    Replies: 28
    Last Post: 05-02-2006, 08:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •