Results 1 to 16 of 16

Thread: Test with HD Tach

  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cork
    Posts
    1,467
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Test with HD Tach

    Anyone tried the new HD Tach 3 beta on your drives/RAID arrays?


    Here's my scores with 2xWD Caviar 80GB 8MB cache on an integrated Highpoint controller and a single WD Caviar 80GB on primary EIDE channel.


    MY RAID array seems to be spiking up and down a lot.
    Anyone else want to try this on your RAID arrays?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    437
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    That is awful, are you sure the drives are exactly the same?

  3. #3
    Banned Shogun's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Redditch, West Midlands
    Posts
    2,396
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts


    Is this poor then?

  4. #4
    Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    86
    Thanks
    1
    Thanked
    0 times in 0 posts


    Top drive is Seagate Cheetah 10K
    Other drive is 80Gig SATA Seagate Barracuda

  5. #5
    Banned Shogun's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Redditch, West Midlands
    Posts
    2,396
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Ok, i think its time for me to invest in a new HDD.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    South Wales OR Southampton Uni
    Posts
    2,105
    Thanks
    4
    Thanked
    3 times in 3 posts
    Here are the benches for two of my drives. Not raided, but red is my 8meg cache 160Gig SATA Seagate 7200.7 and blue is my 8mb cache 120Gig Maxtor diamond 9

    Desktop: AMD Athlon XP 2500+ Barton, 1024Mb PC-3200 TwinMOS w/Winbond, MSI K7N2 Delta-ILSR, Radeon 9800SE AIW, 40 GB 7,200 Rpm Hitachi Deskstar, 120GB 7,200 Rpm 8mb Cache Maxtor Diamond 9, 160GB 7200 Rpm 8mb Cache Seagate 7200.7 SATA, Plextor 708A 8x DVD-RW, 550W PFC Q-tec PSU, Casetek 1019SM Silver Case, Camdridge Soundworks DTT2200 Speakers

    Laptop: Clevo D470W - 17" Widescreen TFT, Intel Pentium4 3.06Ghz 533FSB, 1024Mb PC-2700 Hynix, Radeon Mobility 9000 64Mb, Fujitsu 80Gb 4,200rpm, 250Gb 7,2000rpm 8mb Cache Maxtor OneTouch, Toshiba SD-R6372 DVD-RW +/- x4, Built-in Four speakers, webcam and microphone

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    South Wales OR Southampton Uni
    Posts
    2,105
    Thanks
    4
    Thanked
    3 times in 3 posts
    oh yea, anyone got any idea why my cpu utilization is so high ? Is it just for the hdd test, or is it just whatever the utilization is whilst the test is running, as I was listening to the radio over the net and browsing the web whilst it was running ...
    Desktop: AMD Athlon XP 2500+ Barton, 1024Mb PC-3200 TwinMOS w/Winbond, MSI K7N2 Delta-ILSR, Radeon 9800SE AIW, 40 GB 7,200 Rpm Hitachi Deskstar, 120GB 7,200 Rpm 8mb Cache Maxtor Diamond 9, 160GB 7200 Rpm 8mb Cache Seagate 7200.7 SATA, Plextor 708A 8x DVD-RW, 550W PFC Q-tec PSU, Casetek 1019SM Silver Case, Camdridge Soundworks DTT2200 Speakers

    Laptop: Clevo D470W - 17" Widescreen TFT, Intel Pentium4 3.06Ghz 533FSB, 1024Mb PC-2700 Hynix, Radeon Mobility 9000 64Mb, Fujitsu 80Gb 4,200rpm, 250Gb 7,2000rpm 8mb Cache Maxtor OneTouch, Toshiba SD-R6372 DVD-RW +/- x4, Built-in Four speakers, webcam and microphone

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cork
    Posts
    1,467
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Your getting burst speeds of nearly 400MB/s . That cant be right

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cork
    Posts
    1,467
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by Lexeus
    oh yea, anyone got any idea why my cpu utilization is so high ? Is it just for the hdd test, or is it just whatever the utilization is whilst the test is running, as I was listening to the radio over the net and browsing the web whilst it was running ...
    I'm not sure how HD Tach measure CPU usage but i should imagine it probably ended uo measuring your surfing processes etc. Actually i was surprised how low a CPU usage I got for my RAID array. I thought 'software' RAID was meant to use quite a bit of CPU?

    Anyone know why some drives get spiky results and others not?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    437
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Well if the drives definitely are identicle and setup correctly then the only other flaw could be drivers and or bios (onhighpointraiddeviceitself) because your hdtach results are horrific.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cork
    Posts
    1,467
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Well the drives are absolutly the same only the serial no.s are different. I dont really wan to update the Highpoint bios unless i have too.
    The thing is i get good scores in SiSoft drive benchmark around 75MB/s which is very good in comparison to SiSofts comparitive results. They have a 80GB 8mb cache RAID 0 array at 68MB/s as far as i can remember.

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    437
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Find out if anyone else is getting the same results with the same setup to eliminate a problem with HDTACH, other than that bios flashing time m8y :/

  13. #13
    Banned myth's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    alone in life
    Posts
    2,553
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    ops:

    Sorry no pic I have not the time...

    I used the free version...

    Maximum read is 94 megs, Access Time is 8.7 ms, Burst is at 99.9MB/s, Average is at 85.0MB/s, CPU utilization 6.4%

  14. #14
    Cyber whore
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    the seven sea,s
    Posts
    519
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    • bouncin's system
      • Motherboard:
      • Abit an8 32x
      • CPU:
      • x2 4400 @2.7
      • Memory:
      • 2gb ocz el platinum
      • Storage:
      • 2 x 74 gb raptors raid 0 1 x 250 gbcaviar
      • Graphics card(s):
      • Gainward bliss 7950gx2
      • PSU:
      • ocx powerstream 600w
      • Case:
      • Eclipse
      • Operating System:
      • xp
      • Monitor(s):
      • samsung LE40A565
      • Internet:
      • 20MB virgin media
    u were using the beta lets just remember that its a beta because ur testing it for em

  15. #15
    Registered User
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    ....Hi, all.... i took these pics out for you... 2 x 74 Raptor @ Raid 0


  16. #16
    Banned myth's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    alone in life
    Posts
    2,553
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I'm now going to have to kill you!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Pakistan carries out new missile test
    By Bunjiweb in forum General Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 20-08-2006, 09:38 AM
  2. Please test your RAID 0 with this....
    By Wam7 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 08-04-2004, 09:54 AM
  3. Another IQ Test Thread!
    By paradidle in forum General Discussion
    Replies: 71
    Last Post: 31-01-2004, 01:23 AM
  4. Failed my driving Test
    By Chan in forum General Discussion
    Replies: 17
    Last Post: 06-12-2003, 12:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •