Results 1 to 3 of 3

Thread: Boot to Black Screen Sometimes

  1. #1
    ta2
    ta2 is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    210
    Thanks
    25
    Thanked
    5 times in 5 posts

    Boot to Black Screen Sometimes

    Hi guys,

    I have a slightly strange problem with my machine. Sometimes when I turn it on, I just get a black screen. I can then hold down the power button to turn it off, and the next time I turn it on everything is absolutely fine.

    Any ideas what's wrong as this is slightly annoying?

    Thanks
    Workstation: Antec 902, Intel i5-750 Quad @ 4GHz (1.30V), Corsair H50, Gigabyte GA-P55-UD4, 4GB Geil Ultra Series PC3-17000 @ 2000MHz CAS8, 8800GT, 2x2x1TB Spinpoint F3 RAID0 (roll on EFI and cheap SSD!!!)
    HTPC/File Server: Antec 900, Intel E3200 Dual @ 4Ghz (1.36V), Akasa Nero, ASUS P5Q Pro, 9400GS, 4GB DDR2, 1x750GB Spinpoint F1, 4x750GB Hitachi Deskstar RAID5

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post

    Re: Boot to Black Screen Sometimes

    Have you tried memtest on the RAM?

    PSU wise, I've never actually heard of Chill Innovation before.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Cambridge
    Posts
    233
    Thanks
    11
    Thanked
    6 times in 6 posts
    • davesom555's system
      • Motherboard:
      • Asrock B450M
      • CPU:
      • AMD 2600@4ghz
      • Memory:
      • 16GB Corsair 3000mhz
      • Storage:
      • 500gb Samsung 970 Evo NVME + multiple 2.5" SSDs
      • Graphics card(s):
      • Sapphire Vega 56 Pulse
      • PSU:
      • EVGA 700w
      • Case:
      • NZXT H400i mATX
      • Operating System:
      • Win 10
      • Monitor(s):
      • Samsung 27" QHD 144mhz
      • Internet:
      • 200mb

    Re: Boot to Black Screen Sometimes

    I had a similar issue, i've got a i5-760, gigabyte p55 ud3. Had an issue with the ram slots, try moving the ram into different slots if you can, or going to the minimum possible config (1 stick of your ram) in different slots. Maybe try non xmp profile on your ram too.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •