Results 1 to 7 of 7

Thread: New computer rig baffling problems

  1. #1
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked
    0 times in 0 posts

    New computer rig baffling problems

    I have a photo studio in a log cabin in my garden and I am trying to build a rig to output to a monitor and projector easy enough to do you would think.
    I bought a Radeon HD5850 Black edition graphics card off ebay and while this card works fine in the two systems I have in the house a G41 775 and P35 775 systems. I bought a G620 1155 cpu for the new rig and an asus H61 motherboard, the card is not seen in the bios, I thought the motherboard was faulty so I RMA'd to ebuyer only to get it back again no fault found. I had an old 8800 nvidia card put that in the H61 board and it works no problem.
    I also have an asus P8P67Pro board put that in place of the H61 board and again the 5850 is not seen in the bios and I get 3 beeps no vga card
    I then put an old ATi X1950 card in the P8P67 pro board and that works fine.
    I have tried my 5870 in the H61 board and that didn't work either but works fine in my P35 775 Q6600 system, what is it about the 5800 series cards?
    I am at a loss to know why this is happening
    any help greatly received

    David

  2. #2
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,080
    Thanks
    1,494
    Thanked
    2,917 times in 2,364 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps

    Re: New computer rig baffling problems

    PCI-E version problems? Update the BIOS. Also check power supply/connections.

  3. #3
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: New computer rig baffling problems

    Do you mean the bios on the video card?
    I have bought a new 500W power supply

  4. #4
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,080
    Thanks
    1,494
    Thanked
    2,917 times in 2,364 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps

    Re: New computer rig baffling problems

    Quote Originally Posted by davew View Post
    Do you mean the bios on the video card?
    I have bought a new 500W power supply
    Motherboard.

    What's the new power supply?

  5. Received thanks from:

    davew (02-07-2012)

  6. #5
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: New computer rig baffling problems

    Its a generic power supply but does have a 6pin pcie and 24 pin mb power

  7. #6
    Senior Member kalniel's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    29,080
    Thanks
    1,494
    Thanked
    2,917 times in 2,364 posts
    • kalniel's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X58A UD3R rev 2
      • CPU:
      • Intel Xeon X5680
      • Memory:
      • 12gb DDR3 2000
      • Graphics card(s):
      • nVidia GTX 1060 6GB
      • PSU:
      • Seasonic 600W
      • Case:
      • Cooler Master HAF 912
      • Operating System:
      • Win 10 Pro x64
      • Monitor(s):
      • Dell U2311H
      • Internet:
      • O2 8mbps

    Re: New computer rig baffling problems

    Quote Originally Posted by davew View Post
    Its a generic power supply but does have a 6pin pcie and 24 pin mb power
    The 5870 needs 2x6 pins, are you connecting them both?

    What does the table on the side of the PSU show? Primarily interesting in the amperage/wattage listed under 12V rails, but there might be a maximum combined rail load as well. If in doubt, just write out the whole table.

  8. Received thanks from:

    davew (02-07-2012)

  9. #7
    Registered+
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Thanks
    4
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Re: New computer rig baffling problems

    Thanks Kaniel
    the problem was with the power supply I shifted the sata power leads away from the graphics card second 6 pin connector and now it works fine

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •