Results 1 to 14 of 14

Thread: Doom 3 Problems

  1. #1
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Falkirk
    Posts
    4,920
    Thanks
    633
    Thanked
    207 times in 138 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB

    Doom 3 Problems

    System Specs:
    3.0Ghz P4 800fsb
    1GB Cosair 2 x 512 mb pc4000 pro
    Asus 9800XT
    Abit IC7-Max 3 Mobo
    Creative sound blaster audigy + 5.1 speakers

    Hey peeps i jsut installed the game but when i go into play it during the very start the sound just completly dies on me :cry:

    Ive updated all drivers with no sucess. dont know what to do now. any ideas?
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

  2. #2
    mutantbass head Lee H's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    M28, Manchester
    Posts
    14,204
    Thanks
    337
    Thanked
    671 times in 580 posts
    • Lee H's system
      • Motherboard:
      • MSI Z370 Carbon Gaming
      • CPU:
      • Intel i7 8700K Unlocked CPU
      • Memory:
      • 16 GB Corsair Vengeance 3200 LPX
      • Storage:
      • 250GB 960 EVO + a few more drives
      • Graphics card(s):
      • 6GB Palit GTX 1060 Dual
      • PSU:
      • Antec Truepower 750W Modular Blue
      • Case:
      • Corsair 600T White Edition
      • Operating System:
      • Windows 10 PRO
      • Monitor(s):
      • 27" Asus MX279H & 24" Acer 3D GD245HQ + the 3D glasses
      • Internet:
      • Virgin Media
    try running the system @ clock speeds - just to see if its not the overclock causing a few issues.

  3. #3
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Falkirk
    Posts
    4,920
    Thanks
    633
    Thanked
    207 times in 138 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB
    its not overclocked. ive put all to stock for the summer
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

  4. #4
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,147
    Thanks
    2,580
    Thanked
    2,640 times in 1,665 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    Doom 3 isnt released yet is it?

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    HHXC
    Posts
    806
    Thanks
    6
    Thanked
    5 times in 5 posts
    • Areku's system
      • Motherboard:
      • Asus P5Q Deluxe
      • CPU:
      • Intel Core 2 Duo E6300 @ 3.00Hz + Xigmatek HDT-S1283
      • Memory:
      • 2 x 2GB Corsair TwinX DDR2 6400 5-5-5-15
      • Storage:
      • Seagates -160GB IDE, 500GB SATA, 750GB SATA / Maxtor 250GB SATA
      • Graphics card(s):
      • BFG 8800GTS OC 320MB
      • PSU:
      • HX520W Corsair
      • Case:
      • Akasa Eclipse
      • Operating System:
      • Windows 7 Pro 64-bit
      • Monitor(s):
      • Iiyama ProLite E435s & LG 22" TFT
      • Internet:
      • 10Mbit Virgin Media
    No not yet, I would suggest waiting for the "official" release comes out and try seeing if that works

  6. #6
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,147
    Thanks
    2,580
    Thanked
    2,640 times in 1,665 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    swaht I thought.....this thread is CLOSED

    We DO NOT ALLOW WAREZ or other ILLEGAL talk here on Hexus....

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  7. #7
    Vive le pants! directhex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    /dev/urandom
    Posts
    17,074
    Thanks
    228
    Thanked
    1,027 times in 678 posts
    • directhex's system
      • Motherboard:
      • MSI X99A Gaming 7
      • CPU:
      • Intel Core i7 5280k
      • Memory:
      • 32GiB ADATA DDR4
      • Storage:
      • Corsair Neutron XT 960GB
      • Graphics card(s):
      • MSI GTX 980 Gaming 4G Twin Frozr 5
      • PSU:
      • Corsair AX860i
      • Case:
      • NZXT H440
      • Operating System:
      • Ubuntu 17.10, Windows 10
      • Monitor(s):
      • Dell U2713HM
      • Internet:
      • FIOS
    Doom 3 was released today (3rd) in the USA.

    it has not been released anywhere else yet

  8. #8
    HEXUS.timelord. Zak33's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    I'm a Jessie
    Posts
    34,147
    Thanks
    2,580
    Thanked
    2,640 times in 1,665 posts
    • Zak33's system
      • Storage:
      • Kingston HyperX SSD, Hitachi 1Tb
      • Graphics card(s):
      • Nvidia 1060
      • PSU:
      • Coolermaster 800w
      • Case:
      • Silverstone Fortress FT01
      • Operating System:
      • Win10
      • Internet:
      • Zen FTC uber speedy
    RE Opened by me, cos I am probably being a git....

    sorry.....didnt know it was US live today.

    I'll let you lot discuss it and I'll sod off

    SORRY GUYS

    Quote Originally Posted by Advice Trinity by Knoxville
    "The second you aren't paying attention to the tool you're using, it will take your fingers from you. It does not know sympathy." |
    "If you don't gaffer it, it will gaffer you" | "Belt and braces"

  9. #9
    Marmoset Warrior
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Hastings
    Posts
    1,390
    Thanks
    3
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Quote Originally Posted by neonplanet40
    Creative sound blaster audigy + 5.1 speakers
    Maybe the sound blaster isn't compatible with Doom 3.
    Either try and find out if it is supported by Doom 3 (they should have a compatability list somewhere) or use the onboard sound of your Max 3 (thats what I use and im fine with that!)

    Is it the original Audigy or an Audigy II?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sitting in a tin can. Far above the Earth.
    Posts
    385
    Thanks
    4
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Try plugging in just two speakers and go for a stereo set-up, just to see if that works (remember to set a two-speaker setup in the Windows Audio -> Advanced tab.) If that works, then it's the 5.1 aspect, if not, it's something a bit more fundamental. BTW, I have an Audigy2, and Doom3 works fine on it.

    Nomadd

  11. #11
    Large Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3,720
    Thanks
    47
    Thanked
    99 times in 64 posts
    I use the nForce II MCP-T and sometimes the audio cuts out completely. In game, using the PDA, at any time, never does it in multiplayer though.
    To err is human. To really foul things up ... you need a computer.

  12. #12
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Falkirk
    Posts
    4,920
    Thanks
    633
    Thanked
    207 times in 138 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB
    I fixed it guys. in the audioo setup i turned of surround sound. but when i go into the game the sound works and its still surround. must just need a patch or somthing. thanxx for a;ll the help guys.

    Its a gr8 game!
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

  13. #13
    Large Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3,720
    Thanks
    47
    Thanked
    99 times in 64 posts
    Are you sure it's still 'surround'. Is it 5.1 discreet channels? Is there sound from the centre speaker?
    To err is human. To really foul things up ... you need a computer.

  14. #14
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Falkirk
    Posts
    4,920
    Thanks
    633
    Thanked
    207 times in 138 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB
    i think its 'surround' becuase u can ehar things behind u cause every movement scares the bejesus out of u lol but if not i think a future patch will fix that but for now what i have will have to do. ive waited long enough for the game not to play it.

    PyRo
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Having a few new rig problems, please help!
    By sagramore in forum PC Hardware and Components
    Replies: 33
    Last Post: 03-08-2004, 06:34 PM
  2. Doom III Benchmarks.
    By Stewart in forum Graphics Cards
    Replies: 44
    Last Post: 25-07-2004, 12:22 PM
  3. Doom 3 release
    By steve threlfall in forum Gaming
    Replies: 3
    Last Post: 21-07-2004, 01:37 PM
  4. Troubleshooting - Software & Driver problems
    By Steve in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2004, 06:30 PM
  5. Broadband problems
    By johnnr892 in forum Networking and Broadband
    Replies: 2
    Last Post: 27-03-2004, 12:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •