Results 1 to 6 of 6

Thread: System Dead....again

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    North Wales
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    System Dead....again

    Help, Im now at the end of my tether and sanity,

    End of last week I was surfing the net when all of a sudden the comp turns off. Never got a POST after that. Seemed like a mobo to me, so RMA sent. Need a working PC so had to order a new mobo and got a 64 AMD and a MSI K8N.

    Setup all the system as it arrived today, and as soon as I turned it on there was a cloud of smoke, but it was still running. Seemed like a fan wire blown, so took the mobo out of the case and tried again, power but no POST.The bottom of the mobo has what looks like a blown transistor.Took all the parts out and reseated and only after I took the RAM out and reseated did the comp only power for 2secs then turn off.

    Im lost, am I just unlucky to have had a bad mobo again, or is something else at play here? RAM, PSU, dodgy mains?

    Help Im getting seriously tired of it all now,

  2. #2
    Cute & Fluffy GreenPiggy's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff
    Posts
    1,196
    Thanks
    5
    Thanked
    9 times in 8 posts
    Sounds very much like you have an evil PSU to me.
    The first instance when the comp blinked straight off is always an indication of a PSU issue.
    Knight 1: We are now no longer the Knights who say Ni.
    Knight 2: NI.
    Other Knights: Shh...
    Knight 1: We are now the Knights who say..."Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm.

  3. #3
    Marmoset Warrior
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Hastings
    Posts
    1,390
    Thanks
    3
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I'm not a massive expert but it sound to me like something todo with power supply (mains or unit)
    You do use a surge protector right?

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    North Wales
    Posts
    74
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Yes running two SP so cant think of it being a mains issue, So that going to be a PSU and a mobo RMA, what are the chances of the rest being dead?

    Might just sell everything and go SFF.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Sitting in a tin can. Far above the Earth.
    Posts
    385
    Thanks
    4
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I've seen dead PSU's, but I've never seen them overjuice - especially if you've got SPs in place. Would've thought the fuse in the PSU and/or mobo would blow first.

    Check all the PSU wiring for cuts/splits, bad connections. Also, make sure your not shorting out somewhere else in your system - i.e. a.n. other bad piece of wiring or the mobo pressing up against the metal of the case.

    Still, if it's a cheap/nasty PSU, go and buy a decent one (Antec, Enermax, etc.)

    Nomadd
    Support the OcUK Forum Free Speech Initiative: If you intend to register with the intention of posting defamatory remarks about OcUK, then please click here to return to the index. If you continue to register, and post any complaints or criticisms of OcUK, then your account will be immediately removed.

  6. #6
    Monkey Apex's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Huddersfield
    Posts
    4,359
    Thanks
    805
    Thanked
    195 times in 128 posts
    • Apex's system
      • Motherboard:
      • Asus Z87M-PLUS
      • CPU:
      • Intel i5-4670K
      • Memory:
      • 16 GiB
      • Storage:
      • 6.0 TiB
      • Graphics card(s):
      • R9 480X
      • PSU:
      • 750
      • Case:
      • Node 804
      • Operating System:
      • Windows 7 64Bit
      • Monitor(s):
      • Dell U2410 24"
      • Internet:
      • 200Mb nTL Cable
    Quote Originally Posted by Ch!lledBudwei2e
    Yes running two SP so cant think of it being a mains issue, So that going to be a PSU and a mobo RMA, what are the chances of the rest being dead?

    Might just sell everything and go SFF.
    Go SFF lot less hassel

    I will never go back to a full rig ever again.



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM
  2. Help with first time SFF system
    By Schmooze in forum PC Hardware and Components
    Replies: 6
    Last Post: 21-06-2004, 02:50 PM
  3. Newbie needing help with Barton XP2500+ system...
    By adlamb in forum PC Hardware and Components
    Replies: 17
    Last Post: 12-04-2004, 05:05 PM
  4. cheap system
    By psalliss in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 12-02-2004, 06:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •