Results 1 to 6 of 6

Thread: Audigy 2 ZS Problem

  1. #1
    Slippery when wet
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Newcastle, England
    Posts
    759
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Audigy 2 ZS Problem

    Hey all,

    Recently i bought a pair of Medusa 5.1 Headphones, and as expected i had to set the sound profile to "5.1 speakers" but i had to return the headphones as the right-center channel didnt work. Now i am back to my standard stero headphones, and when i change the sound profile to "stereo headphones" and reboot my PC, it changes back to the "5.1 speakers" profile! I have tried installating/uninstalling the drivers, i have even tried to remove the sound card and put it back in but nothing has worked! Does anyone know how to overcome this problem?

    Cheers,

    Craig

  2. #2
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    You doing that using both the creative software and windows sound setup? I hate setting up SoundBlasters
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  3. #3
    Slippery when wet
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Newcastle, England
    Posts
    759
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Yup, the SoundBlaster software does exactly the same (reset to 5.1 after reboot) But i have tried doing a Driver Only install and it STILL does the same

  4. #4
    Large Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3,720
    Thanks
    47
    Thanked
    99 times in 64 posts
    Set it to 5.1 in the windows control panel and in the creative setup, then restart.

    Are you restarting correctly?

    Do you have the latest drivers?
    To err is human. To really foul things up ... you need a computer.

  5. #5
    Slippery when wet
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Newcastle, England
    Posts
    759
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I think you have misunderstood yamangman, i want it to stay on Headphones I have found a temporary fix for the time being, i disabled EVERYTHING to do with Creative that starts on startup, everything seems to be fine and windows is staying at the Headphones setting... if anyone has had this problem before and knows a fix for it, then please let me know

    Cheers guys,

    Craig

  6. #6
    Large Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3,720
    Thanks
    47
    Thanked
    99 times in 64 posts
    Sorry I meant headphones, just replace 5.1 with phones
    To err is human. To really foul things up ... you need a computer.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DVI problem, pc won't start! help needed.
    By snowwolf in forum Graphics Cards
    Replies: 1
    Last Post: 09-04-2010, 04:11 PM
  2. Audigy out, and Revolution 7.1 in
    By Zak33 in forum Consumer Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 16-03-2005, 11:20 AM
  3. Very stange problem!
    By gobby in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 2
    Last Post: 28-08-2004, 05:20 PM
  4. Wierd Ati driver problem
    By Skii in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 20-01-2004, 06:59 PM
  5. Conflicts between Audigy 2 and PCI ADSL modem?
    By DsW in forum PC Hardware and Components
    Replies: 10
    Last Post: 20-10-2003, 08:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •