Results 1 to 5 of 5

Thread: No sound on new system, except really annoying one!

  1. #1
    MD
    MD is offline
    Ex-HEXUS.net Staff MD's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    6,366
    Thanks
    18
    Thanked
    137 times in 60 posts
    • MD's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-M PRO
      • CPU:
      • i5 - i3570k
      • Memory:
      • 32GB Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 2 x 256GB SSD's (Samsung and Crucial)
      • Graphics card(s):
      • NVidia 640
      • PSU:
      • Corsair 600W
      • Case:
      • Silverstone TJ08e MATX
      • Operating System:
      • Win 8
      • Monitor(s):
      • 24" Dell Flat Panel
      • Internet:
      • 60mb Virgin Media

    No sound on new system, except really annoying one!

    Ok so I have built up my new system and all seemed to be well until I turned on the speakers to listen to some music, all I get is a really high pitch screech, like on all the time.

    I have tried the latest drivers, I have tried uninstalling the devices and rebooting to let XP find them and still nothing, I can get no sounds out of it at all apart from the screech, if I got into the sound properties and play one there the screeching lowers and then when the 'sound' has stopped playing it screeches again, its really high pitched.

    Its a 5.1 creative Digital card, if I enable the digital output it stops the screeching but it still does not play any music.

    Anyone got any idea?

    System specs:
    P4 3.4 800FSB 775LGA
    Gigabyte GA-8IPE775 Pro Motherboard
    2GB of PC3200 Geil Ram
    XFX 6800GT 256mb
    2 x Seagate Barracuda 160GB drives
    NEC 3520 16X DVD Burner
    Lite-On 52x CD Burner
    Creative 5.1 digital
    Cambridge Soundworks DTT2500

    I need to use the creative card to get full surround sound because of the way the DTT2500 three wire config works,

    If anyone has any ideas I would appreciate it as I am kinda at a lost cause, Also this is a fresh install of XP Pro with SP2 and all updates, along with Office 2003 and SP1 for that just so you got all the info on installed items, p.s. this is playback in WMP10 I am trying....

    m@
    Please do not message me about Scan Free shipping, I no longer work for HEXUS.net

  2. #2
    Destroyer of worlds Destroyer^'s Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Kingston
    Posts
    969
    Thanks
    13
    Thanked
    7 times in 4 posts
    • Destroyer^'s system
      • CPU:
      • Core 2 Duo E6750 @ 2.6ghz
      • Memory:
      • 2 X 1gb geil low latence 800 mhz and 2x2Gb Black Dragon
      • Storage:
      • 250 gb WD 7,200 rpm, 60gb raptor
      • Graphics card(s):
      • BFG GTX 260 maxcore 216 core
      • PSU:
      • Tagan 530W
      • Case:
      • Antec p182
      • Operating System:
      • Windows 7
      • Monitor(s):
      • 22" Neovo and 24" LG HD
      • Internet:
      • 50 mb Virgin
    well have u cnnected the speakers cable to the right 3 prong thingy on ur mobo ? or is it the wrong way round on ur mobo just saying these cause i forgot hah
    I5 sandybridge (stock speed atm) - Titan Fehnrir Evo Cooler - 4 GB Corsair XMS3 1600 Mhz - Asus P8P67 Mobo - ASUS GTX480 - 2 x 24" Dual Monitor - NZXT Phantom Case (Sexy as!!) - Coolmaster 700w PSU



  3. #3
    MD
    MD is offline
    Ex-HEXUS.net Staff MD's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    6,366
    Thanks
    18
    Thanked
    137 times in 60 posts
    • MD's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-M PRO
      • CPU:
      • i5 - i3570k
      • Memory:
      • 32GB Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 2 x 256GB SSD's (Samsung and Crucial)
      • Graphics card(s):
      • NVidia 640
      • PSU:
      • Corsair 600W
      • Case:
      • Silverstone TJ08e MATX
      • Operating System:
      • Win 8
      • Monitor(s):
      • 24" Dell Flat Panel
      • Internet:
      • 60mb Virgin Media
    3 prong thingy on my motherboard? I have never had to conenct one of them, I think you are refering to the one that goes into a cd/dvd drive? if so thats not needed as these files are on the HDD.

    I have no sounds at all, not even windows ones

    m@
    Please do not message me about Scan Free shipping, I no longer work for HEXUS.net

  4. #4
    MD
    MD is offline
    Ex-HEXUS.net Staff MD's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    6,366
    Thanks
    18
    Thanked
    137 times in 60 posts
    • MD's system
      • Motherboard:
      • Asus P8Z77-M PRO
      • CPU:
      • i5 - i3570k
      • Memory:
      • 32GB Corsair Vengeance
      • Storage:
      • 2 x 256GB SSD's (Samsung and Crucial)
      • Graphics card(s):
      • NVidia 640
      • PSU:
      • Corsair 600W
      • Case:
      • Silverstone TJ08e MATX
      • Operating System:
      • Win 8
      • Monitor(s):
      • 24" Dell Flat Panel
      • Internet:
      • 60mb Virgin Media
    sorted it, moved the card down to PCI slot 4 and voila, must have been an IRQ conflict I guess....

    m@
    Please do not message me about Scan Free shipping, I no longer work for HEXUS.net

  5. #5
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    Give a Creative card the wrong PCI slot and it'll hassle you for a long, long time. Lesson learned.
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. £4ish surround sound system
    By daveham in forum Retail Therapy and Bargains
    Replies: 97
    Last Post: 01-12-2004, 09:49 PM
  2. Surround sound system
    By Snaga in forum Consumer Electronics
    Replies: 5
    Last Post: 27-11-2004, 08:35 PM
  3. Abit NF7-S revision 2 information
    By Lee H in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 22
    Last Post: 30-10-2004, 07:13 PM
  4. Keeping your system healthy and secure
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 6
    Last Post: 12-10-2004, 09:35 PM
  5. TV + Computer on same sound system...
    By royce in forum PC Hardware and Components
    Replies: 3
    Last Post: 17-02-2004, 01:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •