Page 1 of 5 1234 ... LastLast
Results 1 to 16 of 65

Thread: Cabling my new system. + A8N SLi question.

  1. #1
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Asus A8N SLi NOT posting.

    Firstly, any general tips? I'm cabling my new system (see sig) and have this cable wrap. Any advice? I also noticed that this kit doesn't have a slot down the side, which means it appears to have to be put on at the end of the cables, is this right?

    Also, I have a question about my Asus A8N SLi Deluxe edition motherboard. The SATA ports, there are 8, and two different kinds, am I right in thinking the black ones (on the motherboard) are for RAID drives, and the red ones are for non RAID drives (unless you edit this in the BIOS?)

    Basically I have the one Raptor, which I want as my boot drive, and then two Segate Barracuda 7200.7 200gb models, which I want in RAID 0. So do I put these in the black, and the Raptor in the red?

    Thanks,

    Ross
    Last edited by RDL; 18-03-2005 at 12:45 AM.
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  2. #2
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    Hide as much cabling as you can - despite the lovely brightness. Route things cleverly, even if the route taken is longer, but neater.

    Black SATA is the nVRAID which is SATA 2, red is the Silicon Image RAID, which supports RAID5 through a non-WHQL driver but isn't SATA 2.
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  3. #3
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    So I just want RAID 0, and am not planning any RAID 5 in the future for this machine. Where would be best to put the 3 HDDs? Or doesn't it matter either way (none are SATA 2 obviously, etc.)

    Also, what is the best general order to do things in re cabling, and does heatshrink really make a difference?
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    If your Seagate's support NCQ and have native SATA support your going to want to make sure they go on the SATA 2 controller. I know the 7200.8 Seagates have these features not sure about the 7200.7 though.

  5. #5
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    7200.8 drives use the same platters as 7200.7 drives, but feature NCQ, so 7200.7 do not have NCQ.
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  6. #6
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I'm going to sit down now and see what I can do with this wiring, I'l try and make it look neat. We shall see.
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  7. #7
    HEXUS webmaster Steve's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bristol
    Posts
    14,268
    Thanks
    286
    Thanked
    828 times in 468 posts
    • Steve's system
      • CPU:
      • Intel i3-350M 2.27GHz
      • Memory:
      • 8GiB Crucial DDR3
      • Storage:
      • 320GB HDD
      • Graphics card(s):
      • Intel HD3000
      • Operating System:
      • Ubuntu 11.10
    Quote Originally Posted by RDL
    I'm going to sit down now and see what I can do with this wiring, I'l try and make it look neat. We shall see.
    It'll take aaaages to get it perfect, but it's worth it. The real PITA is when you need to remove something and create a flippin' mess again!
    PHP Code:
    $s = new signature();
    $s->sarcasm()->intellect()->font('Courier New')->display(); 

  8. #8
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Well I'm having the problem now. I wired it all very neatly, but I boot it to find all the fans spinning (including GPU) but the top DVD R (master) doesn't open, it has no light. The second DVD RW (slave) has its light on and won't open. I tried switching the jumpers, but no luck. I don't know, anyone else had this problem? What's up.

    Also, the EZ plug on the Asus A8N SLi Deluxe edition. Do I need to put a molex in it, I'm just running one 6800gt?

    Cheers,
    Ross
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  9. #9
    System Suspect
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    427
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Seems a bit odd with your DVD's, have you tried just conencting the top one on it's own power and IDE cable and seeing if it works? As your runing a single card you shouldn;t need to but it won;t hurt if you plug a molex in anyhow..Did you check the EZ Selector card was in the correct sngle card direction? It's meant to come that way but my Asus SLi board had it set to Dual card mode when it arrived...

  10. #10
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Yeah it is on single. I could try that. I'l go check now.
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  11. #11
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    I don't think the system is posting either. Bugger.

    I'm just experimenting with the IDE cables, but that one certainly doesn't work, it seems inverted, so I'l try the next one.
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  12. #12
    System Suspect
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    427
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    You've plugged in both the 20 pin ATX and the 12v 4 pin square power haven't you, had a few people have missed them previously? Thought had better check, if you can get it post then plug some speakers in and it'll tell you whats wrong

  13. #13
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    Do they both go into the same slot? I have plugged in the big ATX (the 20 pin, but is that including the 4 pin detachable one?) and the 12V 4 pin too, although does it matter which of the two connectors you use for that?
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

  14. #14
    System Suspect
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    427
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    No....Not the same slot.....There is another 4 pin square connector behind the parelel port the square one goes into...Pray those protection circuits have done the job

  15. #15
    Large Member
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    3,720
    Thanks
    47
    Thanked
    99 times in 64 posts
    Just for clarity, he means 40 pin ATX.
    To err is human. To really foul things up ... you need a computer.

  16. #16
    RDL
    RDL is offline
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Near Aberdeen, Scotland
    Posts
    861
    Thanks
    2
    Thanked
    0 times in 0 posts
    So there are 2 connectors I need, right? The big 40 pin one (which has the detachable part, but keep it on) and the 4 pin?

    If that's right I've plugged them in, but I still have a spare 4 pin.
    AMD 64 3500+ | Asus A32 SLi Deluxe | 2 x Corsair 512MB PC4400 Overclockers RAM| 1 x XFX 6800GT | Nexus Vantec Fan Controller | 1 x 74GB Western Digital Raptor )Boot + backup & 2x 200gb Seagate Barracuda 7200.7 (RAID 0) | Plextor 716A Black 16 x16±,x4+ Dual Layer DVD | Tagan 480W | ThermalRight XP-120 with Delta Screamer | 2x120mm YS TECH| Black Akasa Eclipse 62 | L1980U 19" TFT 12ms 500:1 DVI Ultra Slim Black & Silver | Phillips 5.1 Surround Sound| Razer Diamondback Mouse | ExactMat mousemat | Black Cherry Keyboard | WinXP Pro

Page 1 of 5 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New SLi system question
    By atomicjeep in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 4
    Last Post: 18-02-2005, 03:42 PM
  2. A8N sli in stock @ tekheads
    By skuzgib in forum PC Hardware and Components
    Replies: 2
    Last Post: 26-01-2005, 03:59 PM
  3. Building a new system (SLI)
    By GarethG in forum PC Hardware and Components
    Replies: 9
    Last Post: 25-01-2005, 06:24 PM
  4. A8N SLi Boards
    By Steve A in forum SCAN.care@HEXUS
    Replies: 8
    Last Post: 04-12-2004, 11:07 AM
  5. Keeping your system healthy and secure
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 6
    Last Post: 12-10-2004, 09:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •