Results 1 to 13 of 13

Thread: Did I get the worse Venice in the world?

  1. #1
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps

    Angry Did I get the worst Venice in the world?

    I got my Venice 3000+ yesterday. They went out of 0515 and 0517. So that I ended up with a 0518.

    I got a DFI NF4-D and 2*1G of Corsair.

    I pushed the LDT down to 1x, ram to DDR200, voltage to 1.5V. What should I expect...

    I pushed up the FSB from 200 to 210, fine. from 210 to 220, fine. from 220 to 230, it will go into bios but it won't even boot into memtest.
    I can't believe my Venice can't get a FSB HIGHER THAN MY RAM. My Corsair could do 225-2.5-3-3-7 DC. The top I could get is 2061Mhz, not anything higher than that.

    Sure I'm only using stock cooler, but it can't be doing that CRAP.

    I doubt I could even sell this chip because it can't even CLOCK 20% FASTER, even with all other settings at minimum.

    I'm still formatting my Seagate 300G SATA now but I doubt it will get better in windows.

    I could push the voltage down to 1.2V at stock fsb and it can still boot into memtest and run properly. Going to make sure it can run that low when I have my XP installed.

    p.s. god, why 300G hdds take so much time to format.

    Anyone can recommend me any good code, I may consider getting another Venice.

    Please give me a list of codes (probably need 20) of Venice 3000/3200+ which could get to at least 2.3Ghz odd, I'll try to search in local place.

    Wondering will anyone like a venice that wouldn't overclock, and one which may not be able to run low voltage. Make this as a price check thread as well

    New System Spec:
    Athlon 64 3000+ Venice 0518xxxx (I still don't have time to check it)
    DFI NF4-D @ Ultra SLI
    2x1G Corsair DDR400 3-3-3-8
    Seagate 7200.8 300G SATA
    And a 480W PSU of my local brand. Voltage is stable although slightly lower than standard value.

    Thanks everyone.
    Last edited by arthurleung; 21-06-2005 at 07:32 PM.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    2,028
    Thanks
    3
    Thanked
    34 times in 29 posts
    • YorkieBen's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte P35-DS3R
      • CPU:
      • C2D E4600
      • Memory:
      • 4 x 1GB PC6400 Corsair XMS
      • Graphics card(s):
      • Leadtek 8800GT
      • PSU:
      • Corsair 520W
      • Case:
      • Silverstone TJ06
      • Monitor(s):
      • Philips 20" Widescreen
      • Internet:
      • Post Office Broadband
    looking at other places on the net I have seen variable results for 0518 codes, with people getting high and low scores, but none as low as yours (i.e. nowhere near as low)

  3. #3
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps
    I'll check the exect cpu code when I finish my XP installation later.

    This is what makes me panic. I've never see anyone getting LESS THAN 2.3Ghz, let alone 2.1Ghz.

    I had a bad experience getting cheap stuff. Whenever I get a cheap CPU, they die easily or they don't clock. When I get cheap PSU (by cheap I mean 30 quids), they screw my harddrives. Whenever I buy cheap harddrives, they die easily. Since then I've never buy any cheap stuff, when I was about to ask my friend to get me some dual opterons, they OOS, now I get screwed by this 3000+ again.

    I'm being desperate now. Does luck keep away from one?
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  4. #4
    Senior Member Dark Horse's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    999
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    Have you tried using dividers to up the fsb but keep the ram at 200mhz?

    Best place to ask about this would be www.dfi-street.com, its the official dfi forums and the people there generally love answering questions

  5. #5
    Senior Member sawyen's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sheffield University
    Posts
    3,658
    Thanks
    7
    Thanked
    22 times in 21 posts
    • sawyen's system
      • Motherboard:
      • MSI Laptop motherboard
      • CPU:
      • Intel Core i7 740QM
      • Memory:
      • 8192MB DDR3
      • Storage:
      • 256GB SSD, 1TB WD
      • Graphics card(s):
      • AMD Mobility HD 5870
      • PSU:
      • MSI stuff
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • Win 7 64bit
      • Internet:
      • Virgin ADSL rubbish
    hmn.. interesting.. did u lock ur PCI-E/PCI ratio?

    try lowering ur Vcore... You shoudn't need that much voltage unless you're going higher than 280Mhz HTT... If stability didn't set in after 1.45V... any more wouldnt help on such low OC..

    How hot is your system running? Previously I installed the stock heat sink with the so called 'thermal pad'... so ended up my system only ran 250HTT... anymore, stuff will begin to crash.. temperatures shot pass 75C on 270HTT.. get sum of those thermal grease.. works much better..
    Last edited by sawyen; 21-06-2005 at 01:42 PM.
    Me want Ultrabook


  6. #6
    Senior Member sawyen's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sheffield University
    Posts
    3,658
    Thanks
    7
    Thanked
    22 times in 21 posts
    • sawyen's system
      • Motherboard:
      • MSI Laptop motherboard
      • CPU:
      • Intel Core i7 740QM
      • Memory:
      • 8192MB DDR3
      • Storage:
      • 256GB SSD, 1TB WD
      • Graphics card(s):
      • AMD Mobility HD 5870
      • PSU:
      • MSI stuff
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • Win 7 64bit
      • Internet:
      • Virgin ADSL rubbish
    try raising ur nb voltage as well... If you already locked your PCI-E/PCI ratio... try raising it to 70MHz... rather than the vanilla setting at 66MHz... 220MHz on a venice is WAY too low... the one i tried on K8T800 only starts to act wierd when I tried to hit 300MHz HTT... and yea... you could try locking FSB dividers to hold ur DRAM FSB at 400MHz... Try not to throw too much off LDT multiplier.. 3x is low enough...
    Last edited by sawyen; 21-06-2005 at 01:37 PM.
    Me want Ultrabook


  7. #7
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    Might want to try running your RAM at 2T as well.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  8. #8
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps
    CPU temperature at 36'C, 38 on PWM and 42 on NF4 chip

    I don't have access to windows yet so I'm only doing oc in bios and using the onboard memtest86

    I've now got CPU at 1.475V, 3X LDT, 4:3 RAM, 2T Command, ram at 3-3-3-3-8 DC

    I don't have any PCI device attached and I don't see PCI Lock setting so I assume it is locked?

    The 3X and 1T trick seems to help a bit the moment, running memtest86 at 240FSB, but I doubt its can be an indication of stability. Memory error out at 240FSB (I think its mem controller problem, since ram is running at 180Mhz only). Pushing from 1.425 to 1.5 would not help it

    LDT, Chip, at +0.2V, Mem at +0.3, CPU at 1.5 , still trying to get error-free memtest.

    Thanks everyone, I'll keep trying.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  9. #9
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps
    250FSB won't boot into memtest. Guess i won't be breaking into 2.2Ghz. Doubt 2.1 will be possible when I do get in windows.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  10. #10
    Resident abit mourner BUFF's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Sunny Glasgow
    Posts
    8,067
    Thanks
    7
    Thanked
    181 times in 171 posts
    I would pop over to DFI-street or Xtremesystems as I find it hard to believe that you can't even get to 2.2GHz. Quite possibly some settings need tweaked.

    MSI P55-GD80, i5 750
    abit A-S78H, Phenom 9750,

    My HEXUS.trust abit forums

  11. #11
    Senior Member sawyen's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sheffield University
    Posts
    3,658
    Thanks
    7
    Thanked
    22 times in 21 posts
    • sawyen's system
      • Motherboard:
      • MSI Laptop motherboard
      • CPU:
      • Intel Core i7 740QM
      • Memory:
      • 8192MB DDR3
      • Storage:
      • 256GB SSD, 1TB WD
      • Graphics card(s):
      • AMD Mobility HD 5870
      • PSU:
      • MSI stuff
      • Case:
      • N/A
      • Operating System:
      • Win 7 64bit
      • Internet:
      • Virgin ADSL rubbish
    You could probably flash a newer version bios.... I'm sure DFI has PCI-E Mhz lock... You can't really overclock correctly with ur pehripheral controller clock jumping all over the place... I'm sure newer version of bios would let u lock the PCI-E/PCI clock..

    Alias to BUFF... I'll be damned if a 3000+ venice can't breach 2.1Ghz... 2.6Ghz maybe.. but 2.1Ghz i way to absurd...
    Me want Ultrabook


  12. #12
    YUKIKAZE arthurleung's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    3,280
    Thanks
    8
    Thanked
    88 times in 83 posts
    • arthurleung's system
      • Motherboard:
      • Asus P5E (Rampage Formula 0902)
      • CPU:
      • Intel Core2Quad Q9550 3.6Ghz 1.2V
      • Memory:
      • A-Data DDR2-800 2x2GB CL4
      • Storage:
      • 4x1TB WD1000FYPS @ RAID5 3Ware 9500S-8 / 3x 1TB Samsung Ecogreen F2
      • Graphics card(s):
      • GeCube HD4870 512MB
      • PSU:
      • Corsair VX450
      • Case:
      • Antec P180
      • Operating System:
      • Windows Server 2008 Standard
      • Monitor(s):
      • Dell Ultrasharp 2709W + 2001FP
      • Internet:
      • Be*Unlimited 20Mbps
    OK that's perfect.
    Windows will crash at 2070Mhz prime95 at stock voltage.

    Upgrading to SP2, going to try bios update and ntune after that.
    Board running 6.00 BIOS!!!
    Last edited by arthurleung; 21-06-2005 at 07:27 PM.
    Workstation 1: Intel i7 950 @ 3.8Ghz / X58 / 12GB DDR3-1600 / HD4870 512MB / Antec P180
    Workstation 2: Intel C2Q Q9550 @ 3.6Ghz / X38 / 4GB DDR2-800 / 8400GS 512MB / Open Air
    Workstation 3: Intel Xeon X3350 @ 3.2Ghz / P35 / 4GB DDR2-800 / HD4770 512MB / Shuttle SP35P2
    HTPC: AMD Athlon X4 620 @ 2.6Ghz / 780G / 4GB DDR2-1000 / Antec Mini P180 White
    Mobile Workstation: Intel C2D T8300 @ 2.4Ghz / GM965 / 3GB DDR2-667 / DELL Inspiron 1525 / 6+6+9 Cell Battery

    Display (Monitor): DELL Ultrasharp 2709W + DELL Ultrasharp 2001FP
    Display (Projector): Epson TW-3500 1080p
    Speakers: Creative Megaworks THX550 5.1
    Headphones: Etymotic hf2 / Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro

    Storage: 8x2TB Hitachi @ DELL PERC 6/i RAID6 / 13TB Non-RAID Across 12 HDDs
    Consoles: PS3 Slim 120GB / Xbox 360 Arcade 20GB / PS2

  13. #13
    Senior Member Dark Horse's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Aberdeen
    Posts
    999
    Thanks
    0
    Thanked
    1 time in 1 post
    There are some good guides to athlon 64 overclocking here

    http://www.dfi-street.com/forum/forumdisplay.php?f=9

    I'd start with them and if they don't work posting on dfi-street is probably the best option

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PC World Component Centre set to close
    By Nick in forum HEXUS Reviews
    Replies: 22
    Last Post: 08-05-2005, 06:05 PM
  2. Venice core Athlon 64 @ LostCircuits
    By Steve in forum HEXUS News
    Replies: 0
    Last Post: 02-05-2005, 10:49 AM
  3. 3GSM World Congress 2005
    By Steve in forum HEXUS News
    Replies: 0
    Last Post: 21-02-2005, 08:39 PM
  4. World of Warcraft European sales rocket!
    By Nick in forum HEXUS News
    Replies: 6
    Last Post: 18-02-2005, 10:23 AM
  5. PC World don't honour posted prices
    By Alan in forum General Discussion
    Replies: 52
    Last Post: 02-03-2004, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •