Results 1 to 2 of 2

Thread: Problems With Audigy 2 ZS?

  1. #1
    The Irish Drunk! neonplanet40's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Falkirk
    Posts
    4,907
    Thanks
    626
    Thanked
    206 times in 137 posts
    • neonplanet40's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi
      • CPU:
      • Ryzen 7 2700X
      • Memory:
      • Patriot 16 GB DDR4 3200 MHz
      • Storage:
      • 256 Crucial MX100 +Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3
      • Graphics card(s):
      • Palit nVidia 1070Ti Rockgamer
      • PSU:
      • OCZ 650W
      • Case:
      • Akasa Eclipse-32
      • Operating System:
      • Windows 10 Pro
      • Monitor(s):
      • Dell 27" U2715H & Dell 23" U2311H
      • Internet:
      • 60MB

    Problems With Audigy 2 ZS?

    Hey people. Im jsut wondering i have the sound blaster audigy 2 ZS card which supports EAX correct? Well how come when i paly games, eg Rome Total war and u go to the audio settings and select EAX 3 that u get no sound? I mean if the main thing on these cards is EAX then why doesnt it work? I have the latest drivers installed (not that this makes a difference cause they are still full of bugs as creatives drivers are a joke).

    neo
    Home Entertainment =BenQ W1070, Samsung 65" HDTV, Denon AVRX6300H, Playstation 3 and Monitor Audio Silver RX 5.0, Monitor Audio CT265IDC(x4) Dolby Atmos and XTZ 12.17 Sub
    My System=Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wi-Fi, AMD Ryzen 7 2700X, Patriot 16 GB DDR4 3200MHz, 256GB Crucial SSD, Kingston 256GB SSD and 500GB Samsung F3, Palit GTX1070 GameRock Edition , Enermax Liberty 620W, Akasa Eclipse-32,Dell 2715H & Dell U2311H
    Home Server 2/HTPC - HP Gen 8 with 4GB ram, Windows 7 Pro and Crucial M4 128GB SSD, MSI AMD R7 240 2GB, 2x WD Red 3TB 1x 2TB WD Black running XBMC
    Diskstation/HTPC - Synology DS2415+ with 18TB
    Tablet=Microsoft Surface Pro 4 & Huawei M5 10"

  2. #2
    Real Ultimate Power! Grey M@a's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Newcastle
    Posts
    4,625
    Thanks
    52
    Thanked
    156 times in 139 posts
    • Grey M@a's system
      • Motherboard:
      • Gigabyte Z97X Gaming 7
      • CPU:
      • i7 4790K (With H100i cooling)
      • Memory:
      • Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 (2 x 8GB)
      • Storage:
      • Samsung 840 Pro 128GB SSD, 1TB Cavier Black WD HD, 4TB Cavier Black WD HD
      • Graphics card(s):
      • MSI R9 390X Gaming Edition 8GB
      • PSU:
      • SuperFlower Leadex GOLD 850W Fully Modular
      • Case:
      • Corsair 650D
      • Operating System:
      • Windows 8.1 Pro x64
      • Monitor(s):
      • 24" LG 24GM77-B 144Hz
      • Internet:
      • 100MB Virgin Media Cable
    From what I remember the cards are EAX 2 compliant, I know there is an update from Creative that allows EAX4 via software, might be worth a try.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. My experience with Windows XP Pro x64 Edition
    By Paul Adams in forum Software
    Replies: 7
    Last Post: 20-04-2007, 11:59 PM
  2. Audigy out, and Revolution 7.1 in
    By Zak33 in forum Consumer Electronics
    Replies: 11
    Last Post: 16-03-2005, 11:20 AM
  3. Problems Problems (Winxp)
    By Dorza in forum Software
    Replies: 2
    Last Post: 04-12-2004, 07:15 PM
  4. Troubleshooting - Software & Driver problems
    By Steve in forum Help! Quick Relief From Tech Headaches
    Replies: 0
    Last Post: 09-07-2004, 06:30 PM
  5. Audigy Digital line out problems?
    By yan816 in forum PC Hardware and Components
    Replies: 5
    Last Post: 21-01-2004, 05:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •