Results 1 to 6 of 6

Thread: io think i have it

  1. #1
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    109
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    io think i have it

    eveshut down is exactly 10 seconds, i dont think my mb is recognising my fan. tried it in another case, with new ps, and just the bare baics, cpu, graphics, keyboard, and fan. still a 10 sec cut off, just dies, wont come back on until the mb light goes out after the power cable is removed, then re inserted.

    definatley a ventilation/fan problem, it's only happening since i put this bloody volcano 11 on.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    120
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    put another fan onto the cpu fan connector and power the volcano on another connector see what happens

  3. #3
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    109
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    Just tired

    that, with the same outcome....this is a doozy. i bet you it is something really, really insignificant now...... the minutest of problems. it's always the same........

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jul 2003
    Posts
    120
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts
    fsb set correctly for your chip? not damaged anything wile changing h/s have you

    i know iits basic but you never know

    try to clear cmos take battry out and pull kettle lead out and leave it for a few mins to clear it properly

    if i think of anything else ill let you know, im in the middle of sorting somebodys windows 98 mess out!!

  5. #5
    Member
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    109
    Thanks
    0
    Thanked
    0 times in 0 posts

    done all

    them, think i'll forget about it tonight, worry about it tomorrow.maybe it will come to me in a dream now!!!!

  6. #6
    I can't get no sleep
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    123 Fake Street, London
    Posts
    811
    Thanks
    35
    Thanked
    3 times in 3 posts
    Hope I understand what the problem is, not sure what “eveshut” means though. Could be the CPU fan doesn’t register/report properly it’s RPM to the motherboard. If this is the case, check in the BIOS for a setting along of the lines of “Auto shutdown on fan failure” and set it to off. HTH, but bear in mind that with the setting off, should the CPU fan fail the only thing to warn you will be the sudden quick heat temperature rise, burning smell and perhaps less noise.
    "Keyboard missing - press F3 to continue" Message seen on an Apricot PC.
    "To start press any key. Where's the any key?" Homer Simpson.
    Hexus Trust

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •